1 כף מים חמים
3 ביצים
3/4 סוכר חום
1 כוס קמח + 1/2 1 כפית א. אפיה
1 כף אבקת קקאו
150 גר' חמאה מומסת
2 כפות ליקר קפה
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס מים
3 כפיות אבקת קפה נמס
איך אומרים?
צה"ל לא אחראי
מתכון חמוד מבית אמא שלי
שעובר בדורות אצלנו במשפחה,פשוט וקל.
לוקחים 4 ראשי
סלק,,מרתיחים בסיר לחץ עם שלוש כוסות מיים כ- 30 /40 דקות.
לאחר שהם התרככו,מוציאים
ומתחת לברז קולפים.
הורדת הקליפה קלה מאד כמו
לקלף ביצה קשה חמה.
חותכים כמו
בתמונה,מוסיפים 4 כפות חומץ,שום חתוך קטן,שמן ומלח.
קליל מהיר וטעים.
אחרי מאסטר שף
הדליק אותי הלחם בשר
התעצלתי להכין לחם עם שמרים אז החלטתי להכין לחם בירה.
כמות ל 12 לחמניות בערך
מצרכים ללחם
500 גרם קמח טופח
בירה לבנה אחת
מלח
אבקת שום
מערבבים הכל יחד עד לקבלת בצק אחיד, אם רטוב מידי להוסיף קמח , אם יבש להוסיף מעט בירה.
לאחר הכנת הבצק נכין את הבשר:
מצרכים
500 גרם בשר טחון עם שומן
כפית מלח
מעט פלפל
תבלין לסטייק
חופן צנוברים
בצל גדול קצוץ
בואו נעשה את זה:
קוצצים את הבצל ומטגנים עד הזהבה
מוסיפים את כל ייתר החומרים ומערבבים יחד.
ממתינים עד שהבשר יהיה מוכן
טועמים ומתקנים טיבול.
לוקחים עיגול בגודל אגרוף מהבצק
מרדדים לעובי מספיק כדי לקפל
מניחים כף בשר בפנים וסוגרים ללחמניה
את הלחמניה מניחים על הצד הסוגר.
את הבצק מורחים בביצה טרופה מלמעלה ומפזרים שומשום וקצח למי שרוצה.
מכניסים לתנור על 150 מעלות כ - 20 דקות ובודקים עם קיסם האם מוכן.
עד להשחמה קלה.
שימו לב לא לשרוף אותם.
בהצלחה
יוצא מטורף, טעים מאוד עם טחינה בצד.