דפים

יום שני, 25 במאי 2015

עוגת נס קפה טעימה וקלה להכנה

בבלוג של אמא עובדת פורסם מתכון של איילה לטוביץ ממה אוכלים היום.

 מצרכים:
3 כפיות אבקת קפה נמס
1 כף מים חמים
3 ביצים
3/4 סוכר חום
1 כוס קמח + 1/2 1 כפית א. אפיה
1 כף אבקת קקאו
150 גר' חמאה מומסת
2 כפות ליקר קפה
אני הוספתי - 150 גרם שוקולד מריר מומס במקום ליקר הקפה.
לסירופ:
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס מים
3 כפיות אבקת קפה נמס
הכנה: 
מערבבים את הקפה עם המים החמים עד שהוא נמס.
מקציפים במיקסר את הביצים במשך 10 דקות לקבלת קציפה בהירה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך הקצפה רצופה. מוסיפים את הקמח והקקאו ומקפלים לתערובת. מוסיפים את החמאה והקפה המומס, מערבבים.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-35 דקות.
מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את הסוכר, המים ואבקת הקפה. מערבבים על להבה קטנה עד שכל הסוכר נמס. מביאים לרתיחה. יוצקים את הסירופ החם על העוגה בעודה חמה. אפשר גם לשמור קצת מהסירופ בצד ולהגיש עם העוגה.-



איך אומרים?

צה"ל לא אחראי