יום שלישי, 26 בספטמבר 2017
מין דמיון שכזה
יום שישי, 1 בספטמבר 2017
אורז עם תירס ועגבניות מיובשות
כולנו כבר יודעים שאני מת על אורז עם כל תוספת,החלטתי הפעם לעשות אורז עם תירס ועגבניות מיובשות,יצא טעעיייייייייייים.
מצרכים:
3 כוסות אורז
6 כוסות מים רותחים
7 שיני שום קצוצות
קופסת תירס מתוק
5 עגבניות מיובשות חתוכות לרבעים
כף אבקת מרק עוף או ציר עוף
מלח
פלפל
שמן זית לטיגון
איך מכינים:
מוזגים שמן לסיר, לאחר שהתחמם מכניסים את השום ואת העגבניות המיובשות.
לאחר שהשום השחים קצת מוסיפי כוס אורז אחת ומערבבים.
מסננים את התירס מהקופסה ומכניסים לתערובת ומערבבים שוב.
לאחר כמה דקות מוסיפים את המיים הרתוחים, את המרק עוף ואת המלח והפלפל ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
לאחר רתיחה מכניסים את ייתרת האורז.
מערבבים פעם אחת וממתינים שהמים הצטמצמו מעט.
מכסים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה עד שהמים נעלמים.
מבטיח לכם - טעים טירוף.
הנה תמונות גם:
מצרכים:
3 כוסות אורז
6 כוסות מים רותחים
7 שיני שום קצוצות
קופסת תירס מתוק
5 עגבניות מיובשות חתוכות לרבעים
כף אבקת מרק עוף או ציר עוף
מלח
פלפל
שמן זית לטיגון
איך מכינים:
מוזגים שמן לסיר, לאחר שהתחמם מכניסים את השום ואת העגבניות המיובשות.
לאחר שהשום השחים קצת מוסיפי כוס אורז אחת ומערבבים.
מסננים את התירס מהקופסה ומכניסים לתערובת ומערבבים שוב.
לאחר כמה דקות מוסיפים את המיים הרתוחים, את המרק עוף ואת המלח והפלפל ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
לאחר רתיחה מכניסים את ייתרת האורז.
מערבבים פעם אחת וממתינים שהמים הצטמצמו מעט.
מכסים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה עד שהמים נעלמים.
מבטיח לכם - טעים טירוף.
הנה תמונות גם:
בתאבון וסופ"ש מדהים לכם!!
יום שלישי, 1 באוגוסט 2017
ביסקוצ'יקוס של אמא
עוגיות טעימות שמזכירות לי את ילדותי
אין בלקני שלא מכיר את העוגיות האלה
מתכון:
2 מרגרינות רכות
קילו קמח
כוס מיץ תפוזים
כוס ורבע סוכר
2 שקיות סוכר וניל
שקית אבקת אפיה
קליפת תפוז מגורדת
אופן ההכנה:
ליצור בצק פריך ושמנוני במעט, אם הוא שמנוני מידי להוסיף קמח וללוש שוב.
לרדד את הבצק וליצור עוגיות
בחום של 175 מעלות בתנור 20 דקות וזה מוכן
שימו לב שלא יישרף -אתם לא תפסיקו לאכול - בהבטחה!!!
יום חמישי, 13 ביולי 2017
קציצות לחם
אני אומר לכם שאף פעם לא טעמתם כאלו:
מצרכים:
שמן לטיגון
5-8 פרוסות לחם.
100 גרם גבינה צהובה מגורדת.
חצי גביע גבינת 9% או שמנה יותר.
חצי כוס חלב.
חופן פטרוזליה שטוף ויפה.
בצל גדול.
3 בצלים ירוקים.
3 ביצים.
4 שיני שום גדולות.
פירורי לחם.
מלח/פלפל
בהרט לבישול
כף מרק עוף.
אופן ההכנה:
את פרוסות הלחם משרים בחלב ומפוררים אותם,סוחטים אותם ושמים בקערה,לקערה מוסיפים את הגבינה,בצל קצוץ,בצל ירוק קצוץ,שום כתוש ואת כל ייתר המרכיבים למעט הפירורי לחם.
אותם שומרים לסוף.
מערבבים את הכל,אפשר המעבד מזון,אני אוהב בידיים עד לקבלת עיסה אחידה,במידה והעיסה רטובה מידי ולא ניתנת לעיבוד יש להוסיף 2 פרוסות לחם יבשות ולערבב שוב.
לאחר שקיבלנו עיסה,יוצרים קציצות עם הידיים וטובלים אותם בפירורי הלחם,משם למחבת עם השמן,לתת להם להגיע לרמת צבע של חום זהב,לא יותר מזה כי אחרת הן מתקשות.
לא מעלפות ?!
רק לספר לכם בסוף,שתוך שעתיים לא נשארה קציצה אחת לרפואה,אפילו אישתי חשבה שיש בשר בפנים,אל תשכחו היא חלבית לגמרי,אז כנראה גם מתאימה לשבועות.
תוויות:
גיל סדרס,
גילס33,
גילס333,
טעים,
מטוגן,
קל להכנה,
קציצות,
קציצות לחם,
קציצות לחם מיוחדות
יום רביעי, 14 ביוני 2017
לחמיות שום טעימות קל להכנה
לחמניות שום טעימות וחמחמות
החומרים הדרושים:
500 גרם קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף מלח
2 כפות סוכר
1/4 כוס שמן קנולה
בין כוס לכוס ורבע מים חמימים ( לא להוסיף את כל המים במכה אחת ! )
10 שיני שום קצוצות
לציפוי:
1 ביצה טרופה
קצח,שומשום,מלח גס.
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים את הקמח יחד עם השמרים
מוסיפים את המלח, הסוכר, השמן ואת המים בהדרגה תוך כדי לישה. לא חייב להוסיף את כל הכמות של המים.
חשוב להרגיש את הבצק, הבצק צריך להיות רך אחיד וממש טיפונת דביק.
לשים בערך כ- 6-7 דקות.
מוסיפים לתוך קערת המיקסר את השום וממשיכים ללוש עד שתערובת הבצק אחידה.
מכסים את הקערה של המיקסר בניילון נצמד ושולחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
קורצים כדורים בגודל של שזיף גדול. מניחים בצורה מרווחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח מכוסה בניילון נצמד.
מורחים מעל כל הלחמניות ביצה טרופה ומפזרים מעל כל לחמניה מעט קצח,שומשום,מלח גס.
אופים בחום של 190 מעלות בערך כ- 20 דקות או עד שהלחמניות זהובות.
תופחות להן בשמש החביבה של אחה"צ
אחרי התנור זה נראה כך:
ובשביל הפינוק: אקסטרים קלוז אפ
יום רביעי, 17 במאי 2017
אוסובוקו טלה וירקות שורש
הייתי חייב קצת לשנות את העוף הבנאלי של כל יום שישי למשהו עסיסי וטעים יותר, האוסובוקו נתן מענה מרשים לדבר.
מצרכים:
3-4 חתיכות אוסובוקו
ירקות שורש חתוכים כגון בטטה,גזר,קישואים,בצל,ראש סלרי
2 כפות דבש
קמח לציפוי
שמן לטיגון
לציר
750 מ"ל מים רתוחים
עלי סלרי
10 פטריות שמפניון שלמות
2 כפות סוכר
כף אבקת מרק פטריות
כף אבקת מרק עוף/בשר
מלח
פלפל
פפריקה
מעט כמון
טימין יבש
עלי דפנה
יש שמוסיפים כוס יין - אני ויתרתי בגלל הילדים
איך מכינים:
את כל חומרי הציר מכניסים לסיר ומצמצמים - טועמים ומשפרים טעם.
לאחר צמצום שמים בצד.
לבשר:
מקמחים את הבשר מכל הצדדים.
מחממים שמן על מחבת וסוגרים את הבשר מכל הכיוונים.
עכשיו הכל ביחד
את הירקות החתוכים מפזרים בתבנית גדולה.
על הירקות שמים את נתחי האוסובוקו.
ומעל הכל שופכים את הציר.
שנייה לפני התנור לוקחים את שתי כפות הדבש ומזליפים על הכל.
מחממים תנור ל - 160 מעלות.
עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים אותה ל - 3 שעות לתנור.
מנה עשירה ומפנקת בהבטחה!!
מצרכים:
3-4 חתיכות אוסובוקו
ירקות שורש חתוכים כגון בטטה,גזר,קישואים,בצל,ראש סלרי
2 כפות דבש
קמח לציפוי
שמן לטיגון
לציר
750 מ"ל מים רתוחים
עלי סלרי
10 פטריות שמפניון שלמות
2 כפות סוכר
כף אבקת מרק פטריות
כף אבקת מרק עוף/בשר
מלח
פלפל
פפריקה
מעט כמון
טימין יבש
עלי דפנה
יש שמוסיפים כוס יין - אני ויתרתי בגלל הילדים
איך מכינים:
את כל חומרי הציר מכניסים לסיר ומצמצמים - טועמים ומשפרים טעם.
לאחר צמצום שמים בצד.
לבשר:
מקמחים את הבשר מכל הצדדים.
מחממים שמן על מחבת וסוגרים את הבשר מכל הכיוונים.
עכשיו הכל ביחד
את הירקות החתוכים מפזרים בתבנית גדולה.
על הירקות שמים את נתחי האוסובוקו.
ומעל הכל שופכים את הציר.
שנייה לפני התנור לוקחים את שתי כפות הדבש ומזליפים על הכל.
מחממים תנור ל - 160 מעלות.
עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים אותה ל - 3 שעות לתנור.
מנה עשירה ומפנקת בהבטחה!!
תוויות:
אוסבוקו מתכון קליל,
גיל סדרס,
גילס33,
טעים,
מתכון לאוסובוקו
הירשם ל-
רשומות (Atom)