דפים

יום חמישי, 27 באוקטובר 2022

סלט מיונז או סלט תפו"א

 סלט מיונז או סלט תפו"א

 

טוב שנתחיל?

מצרכים:

3 תפו"א קלופים וגדולים

3 גזרים

4 ביצים

אפונה (אנחנו לא מוסיפים)

קופסת מלפפונים קטנה במלח

4 כפות מיונז

מלח

פלפל

 

איך מכינים:

 

מבשלים את התפו"א והגזרים עד שהם מתרככים.

את הביצים במיים עד שנהיות קשות

מי שמוסיף אפונה אז כמובן לבשל את האפונה

לאחר שהכל מתקרר חותכים את התפו"א,גזר,ביצים והמלפפונים לקוביות,לא לגרד ולא לעשות פירה אלא קוביות.

שמים את הכל בקערה אחת,מוסיפים את המיונז,מלח ופלפל לפי הטעם,שמים יום אחד במקרר ש"יתפוס" את הטעמים ומגישים קר.

 

טעים בהתחייבות - עובר אצלנו איזה כמה שנים טובות במשפחה.

 

נו למה אתם מחכים - יאללה לעבודה

 



יום רביעי, 26 באוקטובר 2022

סלט כרוב מעלף




חייב קודם כל לפרגן לאחותי ציונה שנתנה אישור לפרסם את המתכונים שלה,זה מתכון מנצח של כרוב בכל ארוחה,צבעוני,ריחני ואישית אני מת עליו.

מצרכים:

כרוב בינוני עד גדול
2 בצל ירוק (רק את העלים)
2 גזרים קלופים
2 שיני שום קטנות או שן אחת ענקית
2 כפות חומץ
2 כפות סילאן/דבש/סוכר - מה שיש בבית
2 כפות שמן
מלח לפי הטעם
חופן חמוציות
אופציה להוספה גרעיני חמניה/ שבבי שקדים.


איך עושים זה - אתם שואלים?

קוצצים את הכרוב דק דק,גם את עלי הבצל,הגזר,השום לתוך קערה,מוסיפים את החומץ,סילאן,שמן,מלח ואת החמוציות ומערבבים,משרים יום אחד במקרר לספיחת טעמים ומתעלפים!!!!!!







בתאבון



יום שלישי, 25 באוקטובר 2022

חצילים בטחינה - סיפור מתכון

 

  

הוא מרגיש את ליבו מתכווץ בקרבו,הוא ידע שהוא חטא,כל הערכים עליהם גדל,התנפצו לרסיסים כשפגש אותה,היא הביטה בו והוא ידע מייד,הוא רוצה אותה,בשמלה אדומה ועקבים,הוא חושב עליה בפנים,הרי אלו חזיונות שווא,הרי היא אותך לא תאהב.

 

 

בינתיים במחשבותיו הוא לוקח שני חצילים,גדולים,יפים ומניח אותם על משטח הצלייה המלובן,
הם ניצלים לאט לאט,ריח הצלייה מתחיל להתפשט בבית,בינתיים הוא לוקח כוס טחינה גולמית,כוס וחצי מיים,חופן יפה של פטרוזליה,4 שיני שום וסוחט מיץ מלימון אחד לתוך הבלנדר,
מוסיף מלח ופלפל ומפעיל הפעלה ראשונית, המוצרים מתערבבים להם,הוא מתחיל לראות תוצאה,הטחינה כמעט מוכנה.

הוא הרגיש את האש שורפת בקירבו,הוא רצה אותה,צמודה לליבו,בהטיית ראש סימן לה לבוא,היא מוקסמת כמו מגנט נמשכה אליו,הוא הוריד את הכיפה מראשו,ללא מילים משך אותה אל ליבו,בנשיקה לוהטת שפתותיהם נפגשו,לאהבת עולם כך הם ידעו.

 




 

לאחר שנצלו מכל הכיוונים,נותן הוא להם להתקרר, החצילים,ככה הם מתקררים,קולף את קליפתם בעזרת סכין חדה,מכניס אותם לתוך הטחינה לאחר הכנתה,מערבב הוא בחוזקה,עוד קצת לימון לסיפור אהבה.

הם נפגשו בסתר,היו מאוהבים,היא לו והוא לה,שומרים זו על זו בחוזקה.

 

 


 

 

עכשיו תגידו מה הסיפור על הנאהבים?

בסה"כ מדובר על סלט חצילים....

אני אומר - וואלה אתם צודקים..

 

 

סיפור בדוי - לא אמיתי

תודו שנסחפתם יחד איתי

חצילים בטחינה - מתכון מבית אמא

אחרי החגים

 אחרי החגים זה הזמן של התחלות חדשות

זה מקפיץ מטרות - לפחות אצלי, סוג של התחדשות

יאללה פול גז ולרוץ קדימה.

כוווווווווולם מתחילים דיאטה, אנשי השיווק של כל החברות הגדולות מיד מכוונים את הכל לשם.

כל הפרסומות מכוונות לכיוון של דיאטה.

כבר דיברתי על הדיאטות שלי בעבר, אני קטוגני עכשיו וזה עובד לי מצויין כבר 4 שנים.

יש הרגשה של עומס משימות אבל עומס טוב כזה שאפשר לעמוד בו וזה כל הכיף.

בחירות בפתח ואין אף אחד במתח - לא משנה מי תבחר , הכל אותו הדבר.

אין אף אחד שרוצה בטובתך אלא טובת כיסו בלבד.

עברנו תקופה לא פשוטה של הטרלולי קורונה.

מקווים שהכל ירגע ונוכל לשנות את השגרה לשגרה טובה יותר.


יאללה אחרי החגים שמח שיהיה לנו

יום שבת, 22 באוקטובר 2022

ספנקופיתה קטוגנית

לפעמים נשארות בבית גבינות ואין מי שיאכל, קשות, רכות , כל מיני..
הסתכלתי במגירת הגבינות ביום שישי וראיתי שיש כמה כאלו.
אמרתי חייבים להכין פשטידה
עכשיו אני קטוגני - מה עושים?

יאללה מתכון עם קמח שקדים

נתחיל:

300 גרם קמח שקדים
2 שקיות תרד 
2 כפות פסיליום - טחון דק
3 ביצים
3/4 כוס שמן זית
4 כפות שמנת מתוקה
שקית אבקת אפיה
150 גרם גבינה קשה מגורדת
2 גבינות רכות
מלח 
פלפל
מעט עגבניות שרי שהיו בבית

איך מכינים:

מערבבים את כל היבשים,
מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב,כנ"ל את הביצים.
מגרדים את הגבינה ומוסיפים את הגבינות פנימה ומערבבים הכל יחד לעיסה,
מבשלים את התרד במיים רותחים עד להתרככות, שוטפים במים קרים וקוצצים 
מכניסים לתוך הבלילה ומערבבים
מתבלנים וטוענים לתיקון טעמים(אני לא פוחד לטעום גם אם יש ביצים חיות)
במידה והבלילה רטובה מידי אפשר להוסיף עוד קמח שקדים.
נייר אפיה על פיירקס, משמנים מעט את נייר האפיה ומשטחים את הבלילה.
לתנור ל 160 מעלות סדר גודל 40 דקות עד שמשחים ו...
בתאבון

לו קה דישו אל דיו
lo que dios dijo

קצת תמונות שתבינו על מה מדובר
















יום שני, 17 באוקטובר 2022

עוף מבושל ליום שישי

הצבע שלו עמוק כמו ים בשקיעה נהדרת והטעם.... אוי הטעם, מאכל מבית אמא שאני הכי אוהב עם אורז לבן וחלה מתוקה בשבת,
מכין עם טחינה טובה תוצרת בית וסלט ירקות קצוץ דק דק דק.
טוב עכשיו אחרי שגירתי אתכם הנה המתכון:

10 כרעיים ללא עור ומופרדים
2 בצלים בינוניים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
כוס ציר מרק עוף או כף אבקת מרק עוף
חצי כף אבקת מרק בצל
250 גרם רסק עגבניות ואפשר גם עם עגבניות מרוסקות
שמן זית לטיגון
כפית פפריקה בשמן
מלח 
פלפל
ליטר מים רותחים
אופן ההכנה:
בסיר גדול יוצקים את השמן ומטגנים את הבצל עד שקיפות,
מוסיפים את השום ומערבבים, לאחר השחמה מוסיפים את רסק העגבניות ומביאים לרתיחה אחת תוך כדי ערבוב.
לאחר מכן מוסיפים את המיים הרותחים וכל התבלינים ומערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
מכניסים פנימה את כל חלקי העוף, מנמיכים את האש והולכים לישון שעתיים.
הריח בבית כבר יעיר אתכם אל תדאגו.

ככה זה נראה לפני:




זה דומה בערך לחמאת עוף כשאוכלים את זה, אני לא סתם מבטיח, זה מעדן עולמי.

יום ראשון, 16 באוקטובר 2022

סלט ירקות מומלחים


 אחד הסלטים היותר אהובים עליי זה ירקות מומלחים:

 

ציונה - תודה שוב על המתכונים

פשוט וקל

 

גזר חתוך לרצועות כמו בתמונה

קולורבי כנ"ל

גמבות מכל הצבעים

צנון (אני לא אחראי להדף שבא אח"כ)

 

 

לוקחים חופן של מלח גס,מפזרים על הירקות ו"מכבסים" אותם לדברי אחותי עם המלח(לוחצים אותם ביד עם המלח הגס),לאחר ש"כיבסנו" משאירים את הירקות רבע שעה להתרכך,שוטפים ומסננים.

 

למי שאוהב ניתן להוסיף לימון סחוט ו/או שמן זית.

 

אני אומר לכם זה טעים חבל"ז,אוכלים את זה כמו פיצוחים גם כשלא רעבים,מתאים למי שעושה דיאטה כחטיף מול הטלוויזיה.