דפים

יום שני, 30 בינואר 2017

רטבים הכי טעימים

נכון שאתם תמיד מחפשים את המתכון של הרוטב הזה, נו הטעים הזה , שהיה על הפוקצ'ה וזה שאישתו של ההוא עשתה.
אז החלטתי להביא כמה רטבים קלילים טעימים שיהיו בכל בית.



רוטב זיתים שחורים או ירוקים
3 כפות מיונז
2 כפות זיתים קצוצים מאיזה צבע שתרצו
1 כף פטרוזליה קצוצה
1 כף טימין קצוץ
1 שן שום כתושה

מערבבים את הכל יחד והנה לכם רוטב טעים בטירוף של זיתים.

רוטב פסטו

כל אחד עושה את הפסטו שלו כפי אהבתו,הבאתי את המתכון הקלאסי.
כוס עלי בזיליקום
2 כפות צנוברים קלויים
3 כפות שמן זית
2 כפיות מיץ לימון
2 שיני שום כתושות
מלח לפי הטעם

עדיף לכתוש במעבד מזון את הכל ולהוסיף מלח לפי הטעם,אחרי יום במקרר הטעמים מקבלים נפח אחר לגמרי.

רוטב שום
3 כפות מיונז/שמן זית
2 כפיות שום כתוש
חצי כפית מיץ לימון
פפריקה אדומה חריפה
כמון
זעתר

מערבבים היטב את כל החומרים ומשאירים סגור ל - 24 שעות במקרר לקבלת טעמים חזקים יותר.

יום שלישי, 17 בינואר 2017

מתכון לקציצות בתנור עסיסיות וטעימות



אז קדימה נתחיל:
מצרכים לקציצות
1 ק"ג בשר אדום טחון(אפשר חצי עוף,חצי בשר)
1 בצל גדול קצוץ
חצי ראש שום קצוץ
רבע כוס שמן
כוס מים
פירורי לחם/קמח
פטרוזיליה (לפחות חצי חבילה) כמובן קצוצה.
שקית אבקת אפייה
3-4 ביצים.
מלח
פלפל
אבקת מרק עוף.

מצרכים לרוטב:

חצי כוס שמן זית
כף אבקת מרק בצל/פיטריות
כפית פפריקה אדומה .
מלח
פלפל
כוס וחצי מים רותחים.

אופן ההכנה של הקציצות:

את כל המרכיבים מערבבים ביחד לעיסה אחת לא קשה מידי ולא קלה מידי,בדיוק באמצע,במידה וקשה מידי מוסיפים עוד קצת שמן,במידה ורכה מידי מוסיפים עוד קמח/פירורי לחם,יוצרים קציצות כמו שבתמונה ומניחים בתבנית לא לפניי ש......

הרוטב:

בתבנית מניחים נייר אפייה,את כל המצרכים שופכים לתוך קערה ומערבבים היטב,
שופכים את הרוטב לתבנית על נייר האפייה ועל הרוטב מניחים את הקציצות.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות.


הסוד הוא שהרוטב לא נותן לקציצות להתייבש.


התמונות לא משהו אבל הטעם גן עדן




יום שבת, 31 בדצמבר 2016

לחם בירה קל להכנה



לכולם יש כזה אז גם אני ניסיתי ,לחם בירה, בצק בעשר דקות עבודה אולי קצת פחות.

נעבור מיד למתכון כי ממש אין זמן:

מצרכים:



4 כוסות קמח(אני השתמשתי בקמח מלא)

2 כפות סוכר חום

1 כפית מלח

1 שקית אבקת אפיה

בקבוק בירה או פחית 330 מ"ל

1 כף טימין

1 כף רוזמרין

1 כף אורגנו

1 כף בזיליקום

כפית פפריקה אדומה מתוקה.

4 שיני שום כתושות.

לקריספיות:

ביצה טרופה

זעתר

אופן ההכנה:

1.בתוך קערה מערבבים את כל החומרים חוץ מהבירה.

2.שופכים את הבירה לאט לאט ולשים עד לקבלת בצק סמיך.

3.מחממים תנור ל - 180 מעלות.

4.את הבצק שמים בתוך תבנית עם נייר אפיה משומן,דפנות גבוהות לתפיחה.

5.מורחים את הבצק בביצה ומפזרים זעתר מלמעלה.

5.אופים כארבעים דקות ובודקים באמצעות קיסם, אם יצא יבש זה מוכן.

6.משאירים לקירור כחצי שעה(לא לחתוך כשחם,הוא מתקשה קצת בפנים)



יצא טעים בטירוף - לא נשאר כלום תוך יום.

תמונות:





יום רביעי, 7 בדצמבר 2016

כדורי בשר ברוטב מדהים של תרד

כדורי הבשר מלאים בהמון עלים ירוקים שמוסיפים טעם נפלא לעניין.
מצרכים:
לכדורי בשר:
1 קילו בשר טחון עדיף בקר עם שומן.
1 בצל גדול קצוץ דק.
3 ביצים
שלושת רבעי כוס פירורי לחם
חופן נאה של פטרוזיליה קרועה ככה ולא קצוצה.
חופן נאה של כוסברה כנ"ל.
3 גבעולי בצל ירוק.
טימין
3 שיני שום כתושות.
3 כפות שמן זית
כפית בהרט
חצי כפית קינמון
חצי כף מרק עוף
מלח
פלפל
מעט כורכום 
מעט פפריקה.

לתבשיל:
חצי קילו תרד עלים שטופים
בצל גדול
5 שיני שום
5 עגבניות מיובשות חתוכות לריבועים
4 כוסות מים רותחים
קופסת רסק עגבניות 250 גרם
כף מרק עוף
מלח
פלפל
פפריקה
שמן זית לטיגון

קודם נתחיל בכדורי הבשר:
לקערה גדולה מכניסים את כל חומרי כדורי הבשר ומתחילים ללוש את הבשר לפחות עשר דקות רבע שעה,
כדי שיתפוס את כל הטעמים הנפלאים הללו.

לאחר שלשנו טוב טוב יוצרים כדורי בשר ומניחים בצד.
לתבשיל:
מחממים שמן זית ומשחימים את הבצל.
מוסיפים את השום והעגבניות המיובשות עד לטיגון קל שלהם.
מוסיפים את עלי התרד ומערבבים.
לאחר חמש דקות מוסיפים את המיים ואת הרסק ומערבבים.
מוסיפים את התבלינים ומרתיחים פעם אחת.
טועמים(אתם בטח מתעלפים).

עכשיו מכניסים את כדורי הבשר פנימה ועל אש קטנה לשעה וחצי,טועמים.
בזמן שהם מתבשלים מכינים גם פתיתים.
אתם לא מבינים את הטעם בכלל!!!!


;












יום שני, 5 בדצמבר 2016

לחמניות קימל

הימים הקרים האלו מביאים חשק ללחמניות, אז הנה מתכון שגם יחמם אותנו

אני אוהב לחמניות ומאוד אוהב להכין אותן

אז הנה מתכון ללחמניות קימל טעימות.
מתכון לבצק שמרים
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2.5 כוסות מים פושרים
2כפות סוכר
כף מלח
חצי כוס שמן זית
3/4 כוס זרעי קימל
לציפוי
ביצה
זעתר
מלח גס
סולת

בואו נתחיל
מתחילים ביבשים , קמח, סוכר,מלח, קימל והשמרים
מוסיפים את השמן ומתחילים ללוש,מוסיפים את המים עד לקבלת בצק עמיד חלק ולא דביק
מכניסים להתפחה ראשונית לשעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מכינים צלחת קטנה עם סולת בתוכה, למה סולת? כדי שייצא קראנצי ותשמעו פצפוץ כזה בפה.
לשים את הבצק שוב עד לקבל בצק נעים ולא דביק
מתחילים לחתוך מהבצק עיגולים.
את העיגולים לטבול בסולת ולשים בתבנית על נייר אפיה.
מכסים בניילון נצמד ומחכים להתפחה שנייה.
אחרי כשעה מורחים ביצה וזעתר או מלח גס או שומשום ולתנור על 160 מעלות עד שמשחים יפה.
בתאבון והנה קצת ממשות:
לפני התפחה שנייה










יום חמישי, 1 בדצמבר 2016

חמין להמונים

לפני כמה שנים שהייתה לנו מרפסת :
המרפסת שלנו מוצפת ,מוצפת ברמה מטורפת,חור הניקוז נסתם ופתאום מצאנו את המיים בסלון,בלי להתבייש
הורדתי את הנעליים ונכנסתי למים שכיסו את כפות רגליים מים קפואים,גשם יורד ואני פותח את הסתימה של הניקוז.
אחרי שגרפתי את הכל נכנסתי והתקשרתי לאמא שלי.
"אמא ,איך את עושה את החמין שלך"?
"קניתי שעועית,קניתי גריסים,חיטה,שפונדרה מיושן היטב"
אז למתכון:
קילו שפונדרה חתוך לקוביות לא גדולות מידי
2 בצלים חתוכים לחצאי עיגולים
5 שיני שום פרוסים
10 פטריות שמפניון טריות
8 תפוחי אדמה בגודל בינוני
כוס שעועית מכל הצבעים
כוס חיטה
כוס גריסים
10 ביצים
250 גרם רסק עגבניות
ליטר מיים רותחים
כף פפריקה מתוקה
חצי פפריקה חריפה
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
שמן לטיגון
כף וחצי אבקת מרק עוף
חצי כף אבקת מרק בצל
שנתחיל:
במחבת מחממים את השמן ומטגנים מעט את הבצל
מוסיפים את הבשר וסוגרים אותו
מוסיפים גם את השום ומערבבים יחדיו ומכבים את האש
בקדירה בינתיים שמים את הרסק עגבניות,פפריקה,אבקת מרק עוף והבצל,מלח,פלפל והמים ומערבבים.
מכינים שכבות:
לתוך התערובת מכניסים ע"פ הסדר:
את השעועית,עליה את התפו"א,עלהם את תערובת הבשר,הבצל והשום,הביצים,הפטריות ולבסוף מפזרים את החיטה והגריסים.
ממש בדקות אלה נמצא בסיר לבישול איטי.
תמונות יעלו אח"כ - תאחלו לי בהצלחה.
החיטה והשעועית




מוכן ..ומה זה טעים בקור הזה


יום חמישי, 17 בנובמבר 2016

אורז בן גוריון עם קבנוס

איזה מצחיק זה שלפתיתים בצורת אורז היו קוראים אורז בן גוריון, אמא שלי כל הזמן הייתה שואלת: רוצים אורז בן גוריון ואנחנו היינו משיבים בשמחה.
אז קיבלתי לסקירה קבנוס של יחיעם "קבנוס דק דק", ביננו, מי לא חולה על קבנוס, הדבר הזה שאפשר לחסל בלי להרגיש כמה שיש בשקית, כל פעם הילדים שלי ואני התגנבנו וגנבנו עוד אחד ועוד אחד, עד שנשאר האחרון במקרר ואף אחד לא העיז לאכול, אז הסתיים לאט לאט, כל אחד ביס.
אחר כך שאלנו מי אכל את כל הקבנוס חחחחחח
 חברת "מעדני יחיעם", יצרנית הנקניקים והפסטרמות מקיבוץ יחיעם, ממשיכה את הצלחת סדרת הנקניקים "דק-דק" ומשיקה סדרת קבנוסים חדשה המהווה סגמנט חדש בתחום מוצרי הקבנוס: סדרת "קבנוס דק דק" – נקניקי קבנוס דקים במיוחד, המוצעים לצרכן בארבעה טעמים: קבנוס דק-דק קלאסי, קבנוס פפרוני, קבנוס מקסיקני וקבנוס הרץ (מותסס)

מתכון:
שקית פתיתים בצורת אורז
6-7 קבנוס דק דק של יחיעם
בצל קצוץ איך שבא לכם
5 כוסות מים רותחים
שמן זית לטיגון
כף אבקת מרק עוף(אתי, אני יודע שזה לא בריא)
כפית מלח גס
פלפל
איך מכינים:
קוצצים את הבצל והקבנוס לפי רצונכם.
משמנים מחבת ומטגנים את שניהם עד לשקיפות הבצל
שופכים פנימה את הפתיתים ומערבבים
לאחר כמה דקות מוסיפים את המיים הרותחים והתבלינים
מערבבים ומכסים
ממתינים עד שהמים התאדו כמעט לגמרי ומכבים את האש
משאירים עשר דקות נוספות לאידוי נוסף כשתבשיל מכוסה.
ומלקלקים את האצבעות.










 מחיר מומלץ לצרכן (טעמים קלאסי, פפרוני ומקסיקני): 13.90 ₪ לאריזת 125 גרם.
מחיר קבנוס הרץ: 19.90 ₪ ליחידה.
להשיג ברשתות השיווק הגדולות ובחנויות המובחרות. כשר בהשגחת הרבנות הראשית. 














\תתענגו - הטעם של זה עם הקבנוס פשוט מטריף!!!!

תת