דפים

יום רביעי, 7 בדצמבר 2016

כדורי בשר ברוטב מדהים של תרד

כדורי הבשר מלאים בהמון עלים ירוקים שמוסיפים טעם נפלא לעניין.
מצרכים:
לכדורי בשר:
1 קילו בשר טחון עדיף בקר עם שומן.
1 בצל גדול קצוץ דק.
3 ביצים
שלושת רבעי כוס פירורי לחם
חופן נאה של פטרוזיליה קרועה ככה ולא קצוצה.
חופן נאה של כוסברה כנ"ל.
3 גבעולי בצל ירוק.
טימין
3 שיני שום כתושות.
3 כפות שמן זית
כפית בהרט
חצי כפית קינמון
חצי כף מרק עוף
מלח
פלפל
מעט כורכום 
מעט פפריקה.

לתבשיל:
חצי קילו תרד עלים שטופים
בצל גדול
5 שיני שום
5 עגבניות מיובשות חתוכות לריבועים
4 כוסות מים רותחים
קופסת רסק עגבניות 250 גרם
כף מרק עוף
מלח
פלפל
פפריקה
שמן זית לטיגון

קודם נתחיל בכדורי הבשר:
לקערה גדולה מכניסים את כל חומרי כדורי הבשר ומתחילים ללוש את הבשר לפחות עשר דקות רבע שעה,
כדי שיתפוס את כל הטעמים הנפלאים הללו.

לאחר שלשנו טוב טוב יוצרים כדורי בשר ומניחים בצד.
לתבשיל:
מחממים שמן זית ומשחימים את הבצל.
מוסיפים את השום והעגבניות המיובשות עד לטיגון קל שלהם.
מוסיפים את עלי התרד ומערבבים.
לאחר חמש דקות מוסיפים את המיים ואת הרסק ומערבבים.
מוסיפים את התבלינים ומרתיחים פעם אחת.
טועמים(אתם בטח מתעלפים).

עכשיו מכניסים את כדורי הבשר פנימה ועל אש קטנה לשעה וחצי,טועמים.
בזמן שהם מתבשלים מכינים גם פתיתים.
אתם לא מבינים את הטעם בכלל!!!!


;