אני אוהב מאוד מרקים אז החלטתי להכין מרק בצל ופטריות , אחרי שראיתי את הפוסט החלטתי להכין גם.
אז יאללה מתחילים:
מצרכים:
4 בצלים חתוכים לחצי ופרוסים
10 פטריות שמפניון טריות
4 שיני שום
שמן לטיגון (אני תמיד משתמש בשמן זית ומחזק בכף שמן שומשום)
2 כפות אבקת מרק בצל
1 כף מרק אבקת מרק עוף
פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
חצי כוס שמנת מתוקה
וכוס יין לבן
כליטר וחצי מים רותחים
אופן הכנה:
בסיר מוזגים שמן ומטגנים את הבצלים כ 20 דקות עד להזהבה,
מוסיפים את הפטריות והשום ומערבבים לעוד 5 דקות לערך,
לאחר שהריח מתחיל להתפשט בבית...
מוסיפים את המים , התבלינים ומערבבים
לאחר הרתחה ראשונה הוספתי את היין והשמנת וערבבתי שוב.
בודק טעמים ומתקן תיבול אם צריך.
רתיחה של עשר דקות וזה מוכן - טירוף.
יש כאלה שבזמן טיגון הבצל מוסיפים גם 2 כפות קמח כדי להסמיך - אני ויתרתי
כמובן הולך חזק עם קרוטונים