דפים

יום ראשון, 8 בנובמבר 2015

צלי עגל מעלף


החורף דופק בדלת אז הנה מתכון חם שיחמם את ימי החורף הקרים 

מצרכים:
1.5 בערך של צלי עגל (אני קונה קפוא)
3-4 תפוחי אדמה
2 בטטות
2 בצלים קלופים
כמה עלים של סלרי חתוכים גס.
למשרה לבשר:
כף פפריקה מתוקה
כף מרק עוף
כף מרק בצל
כפית טימין הררי
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כוס שמן זית
כפית שום כתוש או 4 שיני שום כתושות
חצי כפית מלח גס
פלפל שחור
שלושת רבעי כוס מים רותחים
דבש לפי הטעם.
אופן ההכנה:
יומיים לפני ההכנה מפשירים את הבשר, מייבשים אותו ככל שניתן עם מגבת נייר.
מערבבים את כל חומרי המשרה חוץ מהדבש והסלרי.
מייצרים חתכים בבשר ומורחים אותו טוב טוב במשרה.
עוטפים בניילון ולמקרר ליומיים.
לירקות:
את הבשר שמים במרכז התבנית.
מכינים משרה נוספת עם אותם חומרים ללא הדבש והסלרי.
את עליי הסלרי שמים למטה בתבנית.
את הירקות טובלים במשרה ומסדרים בתבנית מסביב לבשר.
שופכים את המשרה על ייתר הירקות והבשר.
כדי לפנק אני אוהב פשוט לזלוג דבש, לא הרבה אלא עם הכפית מעל הירקות והבשר.
מחממים תנור ל- 160 מעלות.
עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור לשעתיים וחצי בספא.
לאחר שעתיים וחצי מוציאים את נייר הכסף, מרטיבים את הבשר והירקות שוב עם הנוזלים שנאספו בתבנית.
מכניסים לעוד חמישים דקות בחום של 170 מעלות, שימו לב שלא ישרף, כל תנור והחום שלו.

פורסים ומלקלקים את האצבעות.