דפים

יום שבת, 29 באפריל 2017

יום הזיכרון שלי


אי שם בדרום,חום אימים,אבק מתרומם עם כל מעבר של הכלים הכבדים,אחרי חודש במקום,האנשים עייפים,דיי שבורים ומסתכלים על הסוף של התרגיל.
אני מסיע את המג"ד לשטח,שמונה בבוקר לערך לאחר התדרוך,מניעים את הבלייזר ויוצאים לדרך,עושים סיבוב ליד המאהל כבכל יום,ממשיכים קדימה ורואים חייל שרוע על החול,חולצה פתוחה,נשק לידו,משתזף.
לכאורה לא מראה לא נורמלי, ליד המקלחות, הרבה מהחיילים היו עושים זאת כשהם ממתינים שהמים יתחממו קצת אחרי הלילה הקר של המדבר.

יצאנו לשטח, הכלים שועטים קדימה, היריות נשמעות למרחקים, מדמים קרב, הרכב משמש כחמ"ל, אני צופה במשקפת על תזוזת הכלים ומדווח למג"ד.

השעות חולפות להם לשעת צהריים מאוחרת, המג"ד נותן פקודה לסיים את התרגיל עקב עומס החום הכבד, הוא מדבר עם החיילים בקשר ומחמיא להם על התרגיל, אנחנו ממשיכים לכוון הבסיס מהשער של השטח.


המגד מבקש ממני לעבור דרך המקלחות כדי שיוכל לשטוף את פניו לאחר התרגיל.

הגענו לאיזור המקלחות כאשר אנו מזהים את אותו החייל שוכב שם,כן,כן את ההוא מהבוקר,חייל "צעיר" יחסית שאהב מאוד כלי נשק וספורט ונחשב לילד מקסים.
הוא שוכב שם והמגד קורא לו בשמו - אין תגובה.

חשבנו שהוא ישן,המג"ד ניגש אליו ונתן לו דחיפה קלה עם הרגל,הבחור לא מגיב,הכובע על פניו,יצאתי מהרכב,המג"ד הרים את הכובע ואז המראה הנורא התגלה,רק אז שמנו לב שהרובה בעצם מונח עליו.


הבחור התאבד.

שם - באמצע שום מקום ליד המקלחות שוכב לו חייל ....הרוג.

הזעקנו כמובן את החובשים, ניסו להחיותו אך ללא הועיל, לאחר הבדיקה קבעו שהוא היה שם כמה שעות, אולי בבוקר כשרק יצאנו?
תחקרו את כל מי שבא איתו במגע, אף אחד לא שם לב, חלק חשבו שהוא בתרגיל וחלק חשבו שהוא באוהל.

ההלוויה הייתה קשה,מסתבר שזו הייתה אהבה נכזבת, הוא גר בצפון הרחוק,
הייתי שנה אחרי מות אבי ולהגיע לביתו בטרגדיה נוראה שכזו -

נשברתי!

אז הרשומה הזו מוקדשת לך חייל - אי שם בדרום הרחוק,לא אשכח אותך לעולם,הפכת להיות חלק מהזיכרון שלי.

יהי זכרך ברוך!!!

לכל משפחות השכול באשר הם - שלא תדעו עוד צער לעולם.

יום שלישי, 18 באפריל 2017

לחם כוסמין עם זיתים ועשבי תיבול

התחלנו לאהוב את הקמח והלחם הזה כיוון שאם אוכלים 2 פרוסות פשוט שבעים.

לקחתי מתכון פשוט של לחם והכנתי ממנו לחם כוסמין,הלחם יוצא ענק וטעים ובעיקר משביע מאוד.

מתכון:

1 ק"ג קמח כוסמין

2 כפות שמרים יבשים

2 כפות סוכר

כף מלח

4 כפות שמן (אני מעדיף זית)

3 כוסות מים פושרים

כוס זיתים שחורים חתוכים

כוס עשבי תיבול מכל סוג שבא לכם למעט רוזמרין שמתקשה מאוד באפיה



איך עושים:

הבצק יוצא גדול,

מכניסים את הקמח,שמרים וסוכר לקערת המיקסר ומערבלים על מהירות נמוכה.

מוסיפים את השמן.

מוסיפים את המלח ואז את 2 כוסות מיים, ממשיכים על מהירות נמוכה,

מוסיפים את הזיתים והעשבי תיבול ואת ייתרת המיים, עד לקבלת בצק גדול ולא דביק.

מוציאים מהמיקסר,לשים עוד קצת לקבלת בצק חלק ומכניסים להתפחה של שעה עד שעתיים להכפלת נפח.

לאחר התפחה, לשים מעט את הבצק, יוצרים צורת לחם ע"פ רצונכם ומחכים לעוד התפחה כחצי שעה.

מורחים את הלחם בביצה מלמעלה, מחממים תנור ל - 160 מעלות, אופים כחצי שעה עד 45 דקות, בודקים אחרי חצי שעה האם מוכן עם קיסם.

























זה טעים בגדול - בהבטחה!!

יום ראשון, 9 באפריל 2017

בימוואלוס -קציצות מצה בלקניות

בלאדינו - קציצות בימוואלוס.



מצרכים:
חבילת מצות (מתוך החמישיה שבקופסא)
5 ביצים.
3 בצלים.
5 כוסות מיים.
פפריקה.
אבקת שום.
אבקת מרק.
כמון.
מלח.
פלפל.

אפשר להוסיף עוד תבלינים כיד הדימיון לפי איך שאוהבים.
אופן ההכנה:

את המצות שוברים לחתיכות הכי קטנות שאפשר באמצעות היד(לא לרסק לגמרי לאבקה),שמים את המצות בתוך המים עד שיתרככו לגמרי.
מסננים את המיים מהמצות,לתוך המצות מגרדים את הבצלים באמצעות מגרדת,מוסיפים את הביצים ואת התבלינים לפי הטעם,מערבבים את הכל יחד ליצירת עיסה שלא תהיה דלילה מידי(במידה והעיסה דלילה אפשר לשבור עוד מצות ולהוסיף בלי להרטיב)
יוצרים קציצות ומטגנים בשמן עמוק.

ב ת א ב ו ן.

 חג שמח לכולם.






יום שני, 13 במרץ 2017

וינגרה

מדובר על מאכל תורכי חמצמץ וטעים מאוד
למעשה רוטב שניתן לשים אותו על כל ירק מטוגן.
אנחנו אוהבים חצילים מטוגנים אך יש כאלה ששמים את הרוטב גם על כרובית מטוגנת או כל ירק אחר.

מצרכים:
2 חצילים חתוכים לפרוסות ומטוגנים בקמח וביצה.
לאחר הטיגון מכינים את הרוטב

לרוטב:
3 שיני שום כתוש
חצי כוס חומץ
3 כפות רסק עגבניות
מלח לפי הטעם
2 כפות קמח גדושות
2.5 כוסות מים
2 כפות שמן


להכנה:
להכניס את כל החומרים לסיר ולבחוש על האש עד לקבלת רוטב סמיך ללא גושים.
הגשה:
מחממים את החצילים ואת הרוטב,
מוזגים את הרוטב על החצילים ומגישים חם או קר.






יום חמישי, 9 במרץ 2017

טבולה עם מה שבא

אני אוהב בורגול מאוד והחלטתי לעשות לנו סלט טעים.
יש לציין שזכה להצלחה מסחררת בקרב הילדים.


מצרכים:
חצי חבילת בורגול כ- 250 גרם.
מלפפון
עגבניה
גמבה
פלפל צהוב
בצל בינוני
10 גבעולי נענע
10 גבעולי שמיר
10 גבעולי כוסברה
5 כפות שמן זית
מיץ מלימון שלם
כפית מלח
פלפל לפי הטעם



אופן ההכנה
משרים את הבורגול כשעתיים בתוך מיים עד שהוא מכפיל את נפחו וכל חצי שעה מחליפים את המיים.

קוצצים את כל הירקות דק דק דק
קוצצים את כל העלים דק דק דק
לאחר סינון אחרון של הבורגול עדיף במסננת לחצי שעה.
מערבבים את כל המצרכים יחדיו,
טועמים ומתקנים תיבול ומתעלפים באחריות.






יום שלישי, 21 בפברואר 2017

מתכון לדניס בתנור

כשהדגים האלה הגיעו איך שאני התרגשתי



10 דגי דניס מפולטים עם ריח של ים טריים טריים



אני אוהב אותם בפשוט לגמרי

מתכון:

10 דגי דניס מפולטים או שלא

שמן זית לשימון התבנית

150 גרם חמאה מלוחה מומסת

5-6 שיני שום כתושות

מיץ מחצי לימון

מלח 

פלפל

עשבי תיבול - אנחנו אוהבים כוסברה



איך מכינים:

מניחים נייר אפייה על התבנית.

משמנים את הנייר במעט שמן זית.

מניחים את הדגים.

על הדגים מניחים את עשבי התיבול בצורתם הטבעית. 

את השום, לימון והחמאה מערבבים ביחד ושפכים על הדגים.

מלח גס מלמעלה.

פלפל שחור.

עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור על חום של 160 לחצי שעה.

לאחר מכן, מורידים את נייר הכסף ומשנים את התנור לגריל בגובה 200 מעלות עד להשחמה קלה של הדגים.

לא להרבה זמן שלא התייבשו.

מוציאים ואוכלים חם חם!!!

תזהרו על האצבעות שלכם.....








יום שני, 30 בינואר 2017

ברוקולי גילי

חיפשתי ברשת מה זה ברוקולי וכמובן הגעתי לויקיפדיה, אז הנה החכמתי, מסתבר שזה ירק מאוד בריא.

מויקיפדיה -  הברוקולי הוא מאכל בעל ערך תזונתי גבוה, ותועלת בריאותית מגוונת לגוף. לדוגמה, בעוד שברוקולי מכיל רק 43 קלוריות למנה של כוס אחת, הוא מכיל 205.7% של הצריכה היומית המומלצת של ויטמין C, כ-90 מיליגרם למאה גרם. להשוואה, בתפוזים יש 50 מ"ג ל-100 גרם, בתרד 30, בעגבניות 10, ובתפוחים6.
בנוסף, 100 גרם ברוקולי מכיל כ-45% מכמות הצריכה היומית המומלצת של ויטמין A, וכמויות גדולות של מרכיבי מזון חיוניים אחרים, כמו סידןחומצה פולית,סיבים תזונתייםמנגןחומצת האמינו טריפטופןאשלגן, וויטמין B6.
כמו כן מיוחסת לברוקולי יכולת למניעת מחלות רבות. מחקרים רבים מצאו כי צריכת ברוקולי מסייעת במניעת סרטן. בדומה לצמחים אחרים במשפחתו, ברוקולי מכיל כימיקלים המסוגלים למנוע סרטן ולבלום התפשטות או התפתחות גידולים.
ברוקולי הוא מאכל בעל תועלת רבה לבריאות הלב. צריכת הצמח מסייעת לחיזוק מערכות ההגנה בגוף ובכך למנוע מחלות לב ולהפחית את נזקיהן. מרכיבים מסוימים בברוקולי מסוגלים לסייע בתיקון תאי עור שניזוקו על ידי השמש, ולכן במניעת סרטן העור. לברוקולי יש תועלות רבות למערכת העצמות בזכות הריכוז הגדול של ויטמין C וסידן. עם זאת, הברוקולי אינו מכיל כמויות גדולות של סוכר ושומן המצויים במאכלים מחזקי עצמות אחרים כמו תפוזים וחלב. לברוקולי יש יתרונות במניעת קטרקטדלקת מפרקיםמומים מולדים, וכיבים (פצעים פתוחים ברקמות שונות בגוף).

אז הנה עוד מתכון מגניב (מקורי אני חושב)לתבשיל ברוקולי, אך מכיוון שהבת שלי החליטה "לחקור" את המצלמה
לא אוכל לשתף אתכם בשלל התמונות שצילמתי.



מצרכים:
שקית ברוקולי 750 גרם או ברוקולי טרי
חופן נאה של עירית
חופן נאה של נענע
5-6 שיני שום חתוכות
בצל קצוץ
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל
כף אבקת מרק עוף.
מים רותחים לכיסוי התבשיל
אופן ההכנה:
לפני תחילת בישול יש להשרות את הברוקולי עשר דקות במים רותחים ומלח כדי להוריד חומר משמר (במידה וקפוא) ומסננים.
מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שקיפות.
מוסיפים את העלים והשום ומערבבים.
מוסיפים את המלח/פלפל ואבקת המרק ומערבבים שוב
לאחר חמש דקות מוסיפים את הברוקולי ומערבבים בזהירות כדי לא לרסק את הפרחים.
לאחר כחמש דקות מוסיפים את המים עד כיסוי ומבשלים עשר דקות.
טועמים ומשפרים תבלון - ערבוב פעם אחת וזהו.

הטעם - גן עדן.
נהננו מכל ביס.
ואם הרווחנו כל כך הרבה בריאות אז מה רע נכון?