יום שישי, 18 בנובמבר 2022
סלט תורכי
יום חמישי, 17 בנובמבר 2022
מרק תירס סמיך ומחמם
מרק תירס סופר קל להכנה
2
קופסאות תירס מתוק
2.5 כוסות מים
2 כפות אבקת מרק עוף
4 כפות סויה.
1 כף טריאקי
2 כפות שמן שוםשום.
4 כפות קמח/קורנפלור/אבקת
תירס כל דבר קימחי שיש בבית הולך.
3 ביצים
מלח פלפל
מה עשיתי?
2.5 כוסות מים נכנסו לסיר
והחלו להתחמם,לאחר כחמש דקות נוספו הסויה, הטריאקי והשמן שומשום.
תוך כדי ערבוב כשהמים עוד
לא חמים מספיק הוספתי את המרק עוף ואת הקמח וערבבתי כדי לא ליצור גושים.
מסנן קופסא אחת של תירס
ושופך פנימה ואת השנייה עם המיים של התירס ביחד וממשיך לערבב.
את הביצים אני שובר וטורף בצלחת נפרדת,ממתין לרתיחה של המים ושופך אותן בטיפות לתוך המים המהבילים כדי ליצור מן טיפות ביצים קטנות צפות או עם מזלג...
כפית מלח לפחות וחצי כפית
פלפל בשביל החריפות,נותנים לזה להגיע פעמיים לרתיחה ומכבים את האש.
דבר מאד חשוב שלא ציינתי -השתמשתי בקמח מלא,זה מה שהיה בבית וזה פשוט סיפור הצלחה.
אני לא האמנתי לעצמי כמה טעים זה יצא לי.
טעמתי ורק אז נרגעתי!
יצא פצצות תנסו -
זה מהיר וקל
יום רביעי, 16 בנובמבר 2022
מרק עדשים - לנטז'ס
יום רביעי, 9 בנובמבר 2022
גזר גמדי ברוטב אדום
חבילת גזר גמדי של
סנפרוסט
ארבעה כוסות מים.
בצל גדול
2 שיני שום.
2 רסק עגבניות קטן.
פפריקה מתוקה.
מלח
פלפל
2 כפות רכז רימונים.
שמן זית
מרתיחים את הגזר
במים,לאחר ההרתחה מסננים ושמים בצד.
בינתיים בסיר שמן זית
לטיגון,
מטגנים את הבצל עד
להזהבה,מוסיפים את השום,מחכים שיזהיב קצת.
לאחר שהזהיב מכניסים את
רסק הגבניות ואת התבלינים.
מוסיפים 4 כוסות מים
רותחים או כמות מים שתכסה את כמות הגזר ומערבבים,
מכניסים את הגזר ומביאים
פעמיים לרתיחה.
זה יוצא טעים באחריות
חבל"ז.
בתאבון!
יום שני, 31 באוקטובר 2022
תבשיל זיתים מרוקאיים
קוראים לזה זיתים מרוקאיים אבל אני תורכי
אז נקרא להם זיתים תורכיים בטעם מרוקאיים - יאללה לעבודה בלאבש
מה צריך:
קופסת זיתים ללא חרצנים לאחר סינון
בצל גדול קצוץ
שמן זית
כף פלפלצומה
פפריקה
2 גמבות חתוכות לקוביות
2 פלפל חריף או אחד לפי מה שבא לכם
קופסת עגבניות מרוסקות
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל
כפית שטוחה פפריקה מרוקאית בשמן
כוס מים רותחים.
איך מכינים:
בסיר עם שמן זית מטגנים קצת את הבצל
מוסיפים את כל הירקות וממשיכים לטגן עוד 5 דקות בערך
מוסיפים את המים, את העגבנית והתבלינים.
מרתיחים פעם אחת ומתקנים תיבול
מכניסים את הזיתים ומשאירים על אש נמוכה כרבע שעה עד עשרים דקות לצמצום נוזלים
ויאללה תחגגו - זה טעים להתעלף
יום חמישי, 27 באוקטובר 2022
סלט מיונז או סלט תפו"א
טוב שנתחיל?
מצרכים:
3 תפו"א קלופים
וגדולים
3 גזרים
4 ביצים
אפונה (אנחנו לא מוסיפים)
קופסת מלפפונים קטנה במלח
4 כפות מיונז
מלח
פלפל
איך מכינים:
מבשלים את התפו"א
והגזרים עד שהם מתרככים.
את הביצים במיים עד
שנהיות קשות
מי שמוסיף אפונה אז כמובן
לבשל את האפונה
לאחר שהכל מתקרר חותכים
את התפו"א,גזר,ביצים והמלפפונים לקוביות,לא לגרד ולא לעשות פירה אלא קוביות.
שמים את הכל בקערה
אחת,מוסיפים את המיונז,מלח ופלפל לפי הטעם,שמים יום אחד במקרר ש"יתפוס"
את הטעמים ומגישים קר.
טעים בהתחייבות - עובר
אצלנו איזה כמה שנים טובות במשפחה.
נו למה אתם מחכים
- יאללה לעבודה