דפים

יום שבת, 18 במאי 2024

מתכון לקציצות כרוב - כל הזכויות שמורות

 כן כן כרוב - קראתם נכון

הכל התחיל שאשתי היקרה קיבלה הוראה לשתות מיץ כרוב, עכשיו איך עושים מיץ כרוב???

הכנסתי את הכרוב למעבד מזון וטחנתי וטחנתי וטחנתי עד שהכרוב הפך לעיסה, הוספתי 3 כפות מים כדי שהוא יוכל להסתןבב בקלות יותר.

בקיצור הוצאתי מהמעבד מזון ,סחטתי את הכרוב ועשיתי לה כוס מיץ כרוב לרוויה.

עכשיו נשאר מלא כרוב, מה עושים עם זה?מה ? נזרוק?

ברור שלא.

אז יאללה עשינו מתכון חדש ומעניין.

מתכון ללא גלוטן,טעים בטירוף ופשוט מאוד.

מצרכים:

חצי כרוב טחון חח

2 גבעולי סלרי גדולים

3 ביצים

צרור פטרוזליה

כוס חלב סויה ללא סוכר

כוס קמח שקדים

שקית אבקת אפיה

מלח

פלפל

שום גבישי

איך עושים:

לתוך המג'ימיקס על הסכינים הכנסתי את כל המצרכים והתבלינים למעט הכרוב (כי הוא היה כבר טחון וסחוט)

נתתי לו לעבור עד שראיתי שהכל הופך לעיסה אחת .

ערבבתי את העיסה יחד עם הכרוב 

עם העיסה דלילה מידי אפשר להוסיף עוד קמח שקדים.

יצרתי קציצות ויאללה

שימנתי נייר אפיה והנחתי את הקציצות ולתנור.

שתי אפשרויות אפיה:

בתנור על טורבו 200 מעלות 40 דקות

או באיירפרייר על 200 מעלות 20 דדקות


תקשיבו זה יצא מטורף

בריא /מלא סיבים/מלא חלבון ולא מטוגן

איזה כיף של קציצה 

תנסו - ספרו לי איך היה..





יום חמישי, 9 במאי 2024

מתכון לאוסובוקו

 מביא לכם פה מתכון לאוסובוקו רך וטעים

מצרכים:

4 חתיכות אוסבוקו מלאות בשר

4 בצלים 

3 בצל ירוק

1 בצל סגול 

2 בטטות 

2 תפוחי אדמה

2 גזרים

4 כפות קמח

6 שיני שום כתושות

מלח

פלפל

כפית כמון

כפית פפריקה

כפית קאיג'ין

כוס יין

4-5 כוסות מים רותחים

שמן זית לטיגון

איך מכינים:

לוקחים את חתיכות האוסובוקו ומקמחים אותם טוב טוב

בסיר גדול מחממים את שמן הזית ושמים את האוסובוקו לסגירה משני הצדדים.

בינתיים קוצצים את כל הירקות גס

מוציאים את האוסובוקו לצלחת בצד

ומכניסים את הבצלים לשמן



נותנים לבצל להגיע לשקיפות 

מכניסים את ייתר הירקות ומתבלים 

נותנים להם להיות ביחד תוך כדי ערבוב מידי פעם


מוסיפים את היין ומערבבים
מצמצמים מספר דקות תוך כדי ערבוב
מכניסים את הבשר מעל הירקות


ולבסוף את המים הרותחים עד לכיסוי הבשר


בין שלוש לארבע שעות על אש קטנה על הגז עד שמתרכך
מתקנים תיבול קל אם צריך.
והכל הופך להיות חגיגה של ריחות וטעמים.

הריח שמתפשט בבית - וואי וואי וואי.

מי שרוצה לקצר זמנים ניתן להכניס את הבשר לסיר לחץ ולרכך ואז זה שעה על הגז בערך.
















יום שבת, 13 באפריל 2024

מרק מיסו יפני טעים ממש

 התחשק לי להכין משהו יפני אז מרק מיסו קל וטעים ומשביע ממש


מצרכים:

5 כוסות מים

3 וחצי כפות מיסו

2 כפות נוזל דגים

1 שקית אבקת דאשי

3 כפות אצות וואקמה

4 כפות סויה שחורה

כף טריאקי

כפית מלח

150 גרם טופו

חבילת איטריות אודון - אפשר גם בלי


אופן הכנה:


תרתיחו את המים בסיר.

הוסיפו את אבקת הדאשי וערבבו עד שהיא נמסה.

הוסיפו את המיסו וערבבו עד שהוא נמס במים.

הוסיפו את האצות וואקמה והטופו החתוך לקוביות.

הוסיפו את כל הייתר .

תנו למרק לבשל על אש נמוכה למשך כמה דקות, עד שהטעמים מתמזגים

תטעמו ותתקנו טעמים...





אבקת דאשי מגיעה בקופסה עם עשר שקיות קטנות להמיס במים


הוספתי גם רוטב דגים
 



יום חמישי, 16 בנובמבר 2023

מרק בצל ופטריות

 מצאתי את המתכון הזה כאן 

אני אוהב מאוד מרקים אז החלטתי להכין מרק בצל ופטריות , אחרי שראיתי את הפוסט החלטתי להכין גם.

אז יאללה מתחילים:

מצרכים:

4 בצלים חתוכים לחצי ופרוסים

10 פטריות שמפניון טריות

4 שיני שום

שמן לטיגון (אני תמיד משתמש בשמן זית ומחזק בכף שמן שומשום)

2 כפות אבקת מרק בצל

1 כף מרק אבקת מרק עוף

פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט

חצי כוס שמנת מתוקה

וכוס יין לבן

כליטר וחצי מים רותחים


אופן הכנה:

בסיר מוזגים שמן ומטגנים את הבצלים כ 20 דקות עד להזהבה,

מוסיפים את הפטריות והשום ומערבבים לעוד 5 דקות לערך,

לאחר שהריח מתחיל להתפשט בבית...

מוסיפים את המים , התבלינים ומערבבים

לאחר הרתחה ראשונה הוספתי את היין והשמנת וערבבתי שוב.

בודק טעמים ומתקן תיבול אם צריך.

רתיחה של עשר דקות וזה מוכן - טירוף.


יש כאלה שבזמן טיגון הבצל מוסיפים גם 2 כפות קמח כדי להסמיך - אני ויתרתי

כמובן הולך חזק עם קרוטונים

















יום ראשון, 4 ביוני 2023

מוקפץ עם כל מה שבא

 מוקפץ זו הגדרה לאוכל לא ברור

מה שרוצים אפשר להוסיף, אני הוספתי גם טופו 

הסודות נחשפים: כיצד לשלוט באמנות הבישול של אוכל סיני מטוגן ולהפתיע את החברים שלך


אז נתחיל:

חותכים לקוביות,פסים או איזה צורה שבא לכם:

2 בצלים

חציל

פטריות שמפיניון טריות

3 גמבות מכל הצבעים

רבע כרוב 

נבטים

שמן זית לטיגון

שמן שומשום

3 כפות טריאקי

3 כפות סויה

3 כפות צילי מתוק

מלח

פלפל

אטריות אורז

סיר מים חמים

איך מכינים:

בווק גדול מוזגים את השמן לטיגון

מוסיפים את הבצל וממתינים שיהפוך לשקוף

מוסיפים את הכרוב ומערבבים

ממתינים עוד מעט ואז מוסיפים את כל הירקות יחד

מערבבים

מוסיפים את הרטבים והתבלינים ומקפיצים על אש גדולה

אם אין לכם ווק תעשו בסיר ופשוט תערבבו עם כף עץ

כמובן המוקפץ יגיר המון נוזלים - זה מצויין 

מי שלא אוהב שיסנן אחר כך

אחרי שהירקות כולם מתרככים - טועמים ומתקנים תיבול

בסיר אחר מבשלים את אטריות האורז במים רותחים עשר דקות ומסננים

מערבבים את שניהם יחד וזה חגיגה לפה

הצלחה מובטחת


ניתן להוסיף עוף או בשר...





יום שבת, 3 ביוני 2023

פרגיות בקארי

 

פרגיות בקארי זה טעים:


מתכון פשוט וקל

קילו פרגיות נקיות וחתוכות

חצי כוס שמן זית

כפית קארי צהוב

מלח גס

2 כפות צ'ילי מתוק 


אז איך עושים?

בקערה שופכים את השמן ואת התבלינים ומרבבים טוב טוב לפתיחת הטעמים

מכניסים את הפרגיות לקערה ומערבבים היטב עד לצביעת כל הפרגית

זורקים אותה על הפלנצה לצריבה טובה

הופכים וצורבים ויאללה בלאגאן






יום ראשון, 16 באפריל 2023

פשטידת תרד - (מינאס)

 בדרך כלל עושים את זה בפסח אבל זה טעים בכל ימות השנה

פשטידת תרד וגבינות שקוצרת מחמאות תמיד


מצרכים:

400 גרם תרד

2 גבינות טוב טעם 16%

2 בצלים גדולים

200 גרם קמח שקדים

5 ביצים

שקית אבקת אפיה

מלח

פלפל

שמן לטיגון

מים לבישול התרד

200 גרם פרמזן מפורר

אופן ההכנה:

מתחילים בבישול התרד בסיר עד לריכוך

מוציאים למסננת בצד,

קוצצים את הבצל איך שבא לכם ומטגנים עד לחצי שקיפות

סוחטים את התרד ושמים בקערה

מוסיפים את ייתר החומרים

מפוררים את גבינת טוב הטעם 

מערבבים לעיסה אחת

אם רטוב מידי אפשר להוסיף עוד קצת קמח שקדים

שימו לב למלח כי ה"טוב טעם" מלוחה.

משמנים תבנית עם נייר אפייה

שופכים את המסה ומשטחים

מפזרים למעלה את גבינת הפרמזן ולספא על 160 מעלות

לחצי שעה, אם הגבינה למעלה משחימה ככה יפה

הפשטידה מוכנה


טעים ברמות בהבטחה