דפים

יום חמישי, 12 ביולי 2018

קווארטיקוס דה קאלאבסה



זהו מתכון של אמא שלי שאני פשוט מטורף עליו ועל עוד כמה מתכונים.
מדובר על תבשיל קישואים עם בשר(בעיקר חלקי פנים,קורקבנים או לבבות)
אני בחרתי בלבבות.
לא צילמתי את כל ההכנה - רק את המוצר הסופי:




שנגלה לכם?

סתתתתתתתתם - מתכון פשוט מאד בעיקרון:


מצרכים:

500 גרם לבבות.
ליטר וחצי מיים רותחים.
10 קישואים גודל בינוני
כוס אורז(אפשר גם אורז מלא)
2 בצל
4 שיני שום
2 קופסאות רסק עגבניות קטן
שמן זית
כף אבקת מרק עוף
חצי כפית כמון
כפית פפריקה בשמן
כף צימצ`ורי יבש או רטוב לבחירתכם
חצי כפית מלח
כנ"ל פלפל

טוב נו נכין?

לאחר שמנקים את הלבבות,מרתיחים אותם עם מלח גס עד לבישול קל(10 דקות בערך).
חותכים את הקישואים לריבועים לאחר שמגרדים להם את הקליפה עם סכין,אין צורך לקלף.
בינתיים מקצצים בצל ושום ומזהיבים בסיר עם שמן זית,מוסיפים את הלבבות לטיגון,מוסיפים את הרסק עגבניות ואת התבלינים מערבבים ומרתיחים פעם אחת,מוסיפים ליטר וחצי מים רותחים ואז מוסיפים את הקישואים פנימה.
מביאים לרתיחה ראשונית תוך כדי ערבוב ואז מוסיפים כוס אורז,משאירים על אש קטנה בין חצי שעה לארבעים דקות,מוסיפים עוד כוס מים בסוף,טועמים ומוסיפים תבלינים לתיקון הטעם לפי טעמכם.
מביאים להרתחה נוספת ומצמצמים קצת את התבשיל,זה יוצא מדהים בהבטחה.

למי שאוהב יכול להוסיף פלפל צ`ומה לתבלון חרפרף.




ב ת א ב ו ן.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה