דפים

יום שישי, 9 בפברואר 2018

עוד מתכון של דגים

הפעם בסגנון קצת שונה

מאז שעברתי לעבוד בקריית שמונה אני שואב בשקיקה מתכונים מיעל והם יוצאים טעימים טעימים.
אני אתן את המתכון אך לצערי לא צילמתי את המוצר המוגמר , לא הספקתי.
מצרכים:
4-5 פלפלים וגמבות חתוכים לרצועות
1.5 ק"ג של דג נסיכת הנילוס חתוך לרצועות רוחב
5 שיני שום קצוצות
3 גזרים חתוכים לרצועות
15 גבעולי כוסברה 
2 כוסות גרגירי חומוס קפואים של סנפרוסט\
2 פלפלי שאטה למי שאוהב חריף
כוס מים רותחים
שמן לטיגון 
כפית מלח
פלפל
כף כורכום או קארי
חצי כף פפריקה
חצי כף כמון
מיץ מחצי לימון


איך מכינים:
בסיר קולאז' מחממים שמן 
מכניסים את השום ומטגנים מעט, מוסיפים את השאטה, הגמבות, הגזרים והכוסברה ומערבבים מידי פעם.
בקערה נפרדת שמים כוס מים רותחים עם כל התבלינים ומערבבים.
מערבבים ומסדרים את הדגים בסיר.
מוסיפים את החומוס מעל ושופכים את המים עם התבלינים על הכל.
אם זה לא כיסה מוסיפים עוד מים עד כיסוי כל התבשיל.
מפזרים מעל עוד כמה עלי כוסברה ומשאירים על אש קטנה עד לצמצום הנוזלים לחצי.
תקשיבו זה לא יאמן הטעם הזה.
משהו באמת מיוחד.
תנסו.