דפים

יום רביעי, 5 באוקטובר 2016

לשון ברוטב פטריות

לא לשון הרע, תבשיל לשון סופני, רק לאוהבי הבשר כמובן.

חומרים:
2 לשונות גדולות
3 ליטר מיים 
סיר גדול או סיר לחץ

לרוטב:
3 קופסאות של פטריות(מי שקונה טרי מה טוב רק הטעם שונה).
כף מרק פטריות
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
4 כפות שמן זית
4 כפות רוטב סויה
4 כפות טריאקי
4 כפות צ'ילי מתוק
6 שיני שום כתושות
כפית פפריקה
כמון לפי טעמכם
בהרט לבישול גם לפי טעמכם
מלח
פלפל
חצי ליטר מים רותחים

אופן ההכנה:

לשון:
את הלשון מרתיחים שעה בסיר לחץ עם מיים או שעה וחצי עד שעתיים בסיר רגיל עם מיים, כאשר כל פעם מוסיפים מיים עד לבישול .
לאחר הבישול מקלפים את הלשון מהעור הקשה שעליה, חותכים אותו עם סכין ומורידים אותו.
לאחר הקילוף פורסים לפרוסות דקות (זה שוב מאוד לחתוך כמה שיותר דק מכיוון שהבשר טיפונת קשה) ככל שניתן ומסדרים על פיירקס או תבנית.

לרוטב:
מערבבים את כל חומרי הרוטב ביחד טוב טוב חוץ מהפטריות, טועמים ומתקנים תיבול.
מוסיפים את הפטריות ומערבבים.
את כל הרוטב שופכים על הלשון בפיזור יפה.
מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור על 160 מעלות בערך לשעה.
לאחר כשעה מוציאים את נייר הכסף ומשאירים בתנור לעוד חצי שעה לקבלת קריספיות לבשר העליון.
וזה מוכן.

אין מצב שהמנה הזו לא קוצרת מחמאות - פשוט טעים ברמות קשות, בהבטחה.
תודה גדולה וקרדיט לאמא שלי כמובן על המתכון הזה..
המשך שנה מעולה לכולכם וגמר חתימה טובה
לאחר בישול ובחיתוך:






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה