דפים

יום חמישי, 17 בנובמבר 2022

מרק תירס סמיך ומחמם

 מרק תירס סופר קל להכנה


2 קופסאות תירס מתוק

2.5 כוסות מים

2 כפות אבקת מרק עוף

4 כפות סויה.

1 כף טריאקי

2 כפות שמן שוםשום.

4 כפות קמח/קורנפלור/אבקת תירס כל דבר קימחי שיש בבית הולך.

3 ביצים

מלח פלפל

 

מה עשיתי?

 

2.5 כוסות מים נכנסו לסיר והחלו להתחמם,לאחר כחמש דקות נוספו הסויה, הטריאקי והשמן שומשום.

תוך כדי ערבוב כשהמים עוד לא חמים מספיק הוספתי את המרק עוף ואת הקמח וערבבתי כדי לא ליצור גושים.

מסנן קופסא אחת של תירס ושופך פנימה ואת השנייה עם המיים של התירס ביחד וממשיך לערבב.

את הביצים אני שובר וטורף בצלחת נפרדת,ממתין לרתיחה של המים ושופך אותן בטיפות לתוך המים המהבילים כדי ליצור מן טיפות ביצים קטנות צפות או עם מזלג...

כפית מלח לפחות וחצי כפית פלפל בשביל החריפות,נותנים לזה להגיע פעמיים לרתיחה ומכבים את האש.

דבר מאד חשוב שלא ציינתי -השתמשתי בקמח מלא,זה מה שהיה בבית וזה פשוט סיפור הצלחה.

 



אני לא האמנתי לעצמי כמה טעים זה יצא לי.

טעמתי ורק אז נרגעתי!

 

יצא פצצות תנסו -  זה מהיר וקל


יום רביעי, 16 בנובמבר 2022

מרק עדשים - לנטז'ס




מה צריך:
 
2.5 כוסות עדשים
חבילת קבנוס
ליטר וחצי מים
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום
2 רסק עגבניות קטן
שמן זית
שמן שוםשום (לא מכין כלום בלעדיו)
2-3 אבקת מרק עוף
מלח לפי הטעם
פלפל
פפריקה אדומה מתוקה או חריפה למי שאוהב.
 
תמונות - הנה:
 

 
משרים את העדשים לפחות 4 שעות במים כדי שיתנקו ויטפחו:
 

 
 
קצת שמן זית וקצת שמן שוםשום ומטגנים את הבצל והשום,
מוסיפים את הרסק ואת הקבנוס לאחר שחתכנו אותם לעיגולים חמודים:
 

 

 
לאחר שהקבנוס קיבלו צבע קצת מוסיפים את הרסק ומערבבים,
לאחר בעבוע מוסיפים את העדשים ואת כל התבלינים ומערבבים עוד ערבוב, אז כמובן מוסיפים מים רותחים וכך זה מתחיל לרתוח,רתיחה אחת של כל החומרים טועם ומתקן טעמים ואח"כ שעה ככה על אש קטנה כשהריח מתפשט לו בבית אט אט.
 
 

 
 
הנה מוכן - אני יכול לומר לכם שלא נשאר הרבה ממנו כבר.
 


יום רביעי, 9 בנובמבר 2022

גזר גמדי ברוטב אדום

 

חבילת גזר גמדי של סנפרוסט

ארבעה כוסות מים.

בצל גדול

2 שיני שום.

2 רסק עגבניות קטן.

פפריקה מתוקה.

מלח

פלפל

2 כפות רכז רימונים.

שמן זית

 


 

 

מרתיחים את הגזר במים,לאחר ההרתחה מסננים ושמים בצד.




בינתיים בסיר שמן זית לטיגון,

מטגנים את הבצל עד להזהבה,מוסיפים את השום,מחכים שיזהיב קצת.


 

 


 

לאחר שהזהיב מכניסים את רסק הגבניות ואת התבלינים.

 



 

 

מוסיפים 4 כוסות מים רותחים או כמות מים שתכסה את כמות הגזר ומערבבים,

מכניסים את הגזר ומביאים פעמיים לרתיחה.

 



 

 

זה יוצא טעים באחריות חבל"ז.

 

 

בתאבון!

יום שני, 31 באוקטובר 2022

תבשיל זיתים מרוקאיים

 קוראים לזה זיתים מרוקאיים אבל אני תורכי

אז נקרא להם זיתים תורכיים בטעם מרוקאיים - יאללה לעבודה בלאבש


מה צריך:


קופסת זיתים ללא חרצנים לאחר סינון

בצל גדול קצוץ

שמן זית

כף פלפלצומה

פפריקה

2 גמבות חתוכות לקוביות

2 פלפל חריף או אחד לפי מה שבא לכם

קופסת עגבניות מרוסקות

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל

כפית שטוחה פפריקה מרוקאית בשמן

כוס מים רותחים.


איך מכינים:

בסיר עם שמן זית מטגנים קצת את הבצל

מוסיפים את כל הירקות וממשיכים לטגן עוד 5 דקות בערך

מוסיפים את המים, את העגבנית והתבלינים.

מרתיחים פעם אחת ומתקנים תיבול

מכניסים את הזיתים ומשאירים על אש נמוכה כרבע שעה עד עשרים דקות לצמצום נוזלים 

ויאללה תחגגו - זה טעים להתעלף










יום חמישי, 27 באוקטובר 2022

סלט מיונז או סלט תפו"א

 סלט מיונז או סלט תפו"א

 

טוב שנתחיל?

מצרכים:

3 תפו"א קלופים וגדולים

3 גזרים

4 ביצים

אפונה (אנחנו לא מוסיפים)

קופסת מלפפונים קטנה במלח

4 כפות מיונז

מלח

פלפל

 

איך מכינים:

 

מבשלים את התפו"א והגזרים עד שהם מתרככים.

את הביצים במיים עד שנהיות קשות

מי שמוסיף אפונה אז כמובן לבשל את האפונה

לאחר שהכל מתקרר חותכים את התפו"א,גזר,ביצים והמלפפונים לקוביות,לא לגרד ולא לעשות פירה אלא קוביות.

שמים את הכל בקערה אחת,מוסיפים את המיונז,מלח ופלפל לפי הטעם,שמים יום אחד במקרר ש"יתפוס" את הטעמים ומגישים קר.

 

טעים בהתחייבות - עובר אצלנו איזה כמה שנים טובות במשפחה.

 

נו למה אתם מחכים - יאללה לעבודה

 



יום רביעי, 26 באוקטובר 2022

סלט כרוב מעלף




חייב קודם כל לפרגן לאחותי ציונה שנתנה אישור לפרסם את המתכונים שלה,זה מתכון מנצח של כרוב בכל ארוחה,צבעוני,ריחני ואישית אני מת עליו.

מצרכים:

כרוב בינוני עד גדול
2 בצל ירוק (רק את העלים)
2 גזרים קלופים
2 שיני שום קטנות או שן אחת ענקית
2 כפות חומץ
2 כפות סילאן/דבש/סוכר - מה שיש בבית
2 כפות שמן
מלח לפי הטעם
חופן חמוציות
אופציה להוספה גרעיני חמניה/ שבבי שקדים.


איך עושים זה - אתם שואלים?

קוצצים את הכרוב דק דק,גם את עלי הבצל,הגזר,השום לתוך קערה,מוסיפים את החומץ,סילאן,שמן,מלח ואת החמוציות ומערבבים,משרים יום אחד במקרר לספיחת טעמים ומתעלפים!!!!!!







בתאבון



יום שלישי, 25 באוקטובר 2022

חצילים בטחינה - סיפור מתכון

 

  

הוא מרגיש את ליבו מתכווץ בקרבו,הוא ידע שהוא חטא,כל הערכים עליהם גדל,התנפצו לרסיסים כשפגש אותה,היא הביטה בו והוא ידע מייד,הוא רוצה אותה,בשמלה אדומה ועקבים,הוא חושב עליה בפנים,הרי אלו חזיונות שווא,הרי היא אותך לא תאהב.

 

 

בינתיים במחשבותיו הוא לוקח שני חצילים,גדולים,יפים ומניח אותם על משטח הצלייה המלובן,
הם ניצלים לאט לאט,ריח הצלייה מתחיל להתפשט בבית,בינתיים הוא לוקח כוס טחינה גולמית,כוס וחצי מיים,חופן יפה של פטרוזליה,4 שיני שום וסוחט מיץ מלימון אחד לתוך הבלנדר,
מוסיף מלח ופלפל ומפעיל הפעלה ראשונית, המוצרים מתערבבים להם,הוא מתחיל לראות תוצאה,הטחינה כמעט מוכנה.

הוא הרגיש את האש שורפת בקירבו,הוא רצה אותה,צמודה לליבו,בהטיית ראש סימן לה לבוא,היא מוקסמת כמו מגנט נמשכה אליו,הוא הוריד את הכיפה מראשו,ללא מילים משך אותה אל ליבו,בנשיקה לוהטת שפתותיהם נפגשו,לאהבת עולם כך הם ידעו.

 




 

לאחר שנצלו מכל הכיוונים,נותן הוא להם להתקרר, החצילים,ככה הם מתקררים,קולף את קליפתם בעזרת סכין חדה,מכניס אותם לתוך הטחינה לאחר הכנתה,מערבב הוא בחוזקה,עוד קצת לימון לסיפור אהבה.

הם נפגשו בסתר,היו מאוהבים,היא לו והוא לה,שומרים זו על זו בחוזקה.

 

 


 

 

עכשיו תגידו מה הסיפור על הנאהבים?

בסה"כ מדובר על סלט חצילים....

אני אומר - וואלה אתם צודקים..

 

 

סיפור בדוי - לא אמיתי

תודו שנסחפתם יחד איתי

חצילים בטחינה - מתכון מבית אמא