מאוד אוהב בצק פילו - כיף לעבוד איתו והוא ממש טעים
הכנתי רולדת בורקס מגולגל במילוי בשר וגם במילו פטריות ברוטב של פטריות נוזלי.
בואו נכין:
בצק:
חבילת דפים של בצק פילו מכל חברה שאתם אוהבים:
מילוי בשר:
חצי קילו בשר טחון
בצל קצוץ
4 שיני שום
5 כפות שמן זית
כפית כורכום
כפית כמון
כפית פפריקה בשמן
מלח
פלפל
ביצה למריחה.
שומשום לפיזור על הבצק.
קצח
עכשיו אני לא יודע מה אתכם, אני טועם את הבשר ומחליט אם התבלון ערב לחיך, אני יודע שחלק עושים את זה ואת חלק גדול זה לא מושך בלשון המעטה חחחח
להכנה:
אני משתמש בשמן זית לטיגון,
מטגן את הבצל עד שקיפות, מוסיף את השום ואז את הבשר תוך כדי ערבוב מתמיד,
אני לא נותן לבשר להתגבש אלא משאיר אותו מפורר.
אחרי שהבשר מוכן מכבים את האש.
פורסים את הפילו - אני משתמש בכל רולדה בשני עלים ומשאיר אותו על הניילון המפריד.
מפזרים פס של בשר בתחילת הפילו כמו בתמונה, מקפלים מצד ימין פנימה רבע, מצד שמאל רבע ומגלגלים.
לאחר הגלגול אני פשוט משתמש בניילון מתחתיו כדי לגלגל את הבצק לתבנית מבלי לשבור אותו.
מורחים ביצה ושומשום ומניחים בתבנית משומנת היטב, מאוד חשוב!
למילוי הפטריות:
2 קופסאות מסוננות של פטריות
שמן לטיגון
בצל קצוץ
4 שיני שום
כף אבקת מרק פטריות
מלח
פלפל
להכנת המילוי:
מחממים שמן, מטגנים את הבצל עד שקיפות.
מוסיפים את השום,הפטריות והתבלינים.
מערבבים חמש דקות וטועמים.
משפרים טעמים ומפזרים אותו הדבר כמו הבשר, על עלה הפילו.
לאחר הקיפול מורחים ביצה ושומשום:
אתם רואים שאת הארוכים יותר לא קיפלתי בצדדים והם לא יצאו יפים אז חשוב לקפל צדדים ואז לגלגל.
לתנור ל- 160 מעלות לא יותר מחצי שעה או שאתם רואים שהם השחימו יפה.
לפני הגשה:
קונים רוטב פטריות ומכינים משקית אחת ו- 200 מ"ל של מים ומערבבים - תודה לגיסתי היקרה על ההכנה של הרוטב הטעים.
חותכים פרוסות, מוזגים רוטב ומלקלקים את האצבעות.
יאללה בתאבון!!!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה