דפים

יום ראשון, 16 באפריל 2023

פשטידת תרד - (מינאס)

 בדרך כלל עושים את זה בפסח אבל זה טעים בכל ימות השנה

פשטידת תרד וגבינות שקוצרת מחמאות תמיד


מצרכים:

400 גרם תרד

2 גבינות טוב טעם 16%

2 בצלים גדולים

200 גרם קמח שקדים

5 ביצים

שקית אבקת אפיה

מלח

פלפל

שמן לטיגון

מים לבישול התרד

200 גרם פרמזן מפורר

אופן ההכנה:

מתחילים בבישול התרד בסיר עד לריכוך

מוציאים למסננת בצד,

קוצצים את הבצל איך שבא לכם ומטגנים עד לחצי שקיפות

סוחטים את התרד ושמים בקערה

מוסיפים את ייתר החומרים

מפוררים את גבינת טוב הטעם 

מערבבים לעיסה אחת

אם רטוב מידי אפשר להוסיף עוד קצת קמח שקדים

שימו לב למלח כי ה"טוב טעם" מלוחה.

משמנים תבנית עם נייר אפייה

שופכים את המסה ומשטחים

מפזרים למעלה את גבינת הפרמזן ולספא על 160 מעלות

לחצי שעה, אם הגבינה למעלה משחימה ככה יפה

הפשטידה מוכנה


טעים ברמות בהבטחה







יום שבת, 11 בפברואר 2023

רצועות בקר במחבת - מתכון מהיר

 

אני קונה את הרצועות בקר חתוכות 

סדר גודל של 300 גרם אסאדו חתוך לרצועות


מצרכים:

300 גרם בקר אסאדו דק חתוך לרצועות דקות

בצל קצוץ

כפית שום כתוש

כפית אריסה

מלח 

פלפל

כפית פילדלפיה

כפית טייגין

איך עושים:


מטגנים את הבצל עד לשקיפות

מוסיפים את האריסה והשום כתוש ומערבבים

מוסיפים את הבשר עד לרמת הכנה שאתם רוצים

זהו...

מוציאים ואוכלים


טעים טירוף









יום רביעי, 7 בדצמבר 2022

אסאדו ברוטב פירי פירי אפריקאי

 אכלנו בלונדון פירי םירי

כששאלתי את המוכר על מה מדובר

אמר שמדובר על עוף ברוטב אפריקאי שנקרא פירי פירי

רוטב פיקנטי וחרפרף


אז אמרתי אני לוקח אותו למקום אחר:

אסאדו ברוטב פירי פירי

מצרכים:


1.5 קילו אסאדו ללא העצם

שמן זית

שום כתוש

טריאקי


איך לעשות:

את האסאדו מרחתי בשמן זית בשום כתוש ובטריאקי 

עטפתי בנייר אפייה ולתנור לשעתיים על 125 מעלות ולהוציא

חתכתי אותו לקוביות והלכתי להכין את רוטב הפירי פירי.


לרוטב:

2 כפות מהרוטב שאני אראה לכם 

רוטב חדש של טעם וריח

אני אוהב את המוצרים שלהם


6 כפות שמן

מלח

גמבה אחת 

5 שיני שום 

2 כפות חומץ יין לבן

2 כפות ברנדי/ויסקי

כפית פפריקה


את כל זה מכניסים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מחית יפה ואדומה

מעבירים את הרוטב לסיר , מכניסים את האסאדו ומערבבים

מביאים לרתיחה פעמיים ומלקלקים את האצבעות












יום שבת, 3 בדצמבר 2022

מתכון לכרובית טעימה עם רוטב מדהים


אני אוהב מאוד כרובית והיא מתאימה מאוד לתזונה הקטוגנית


אני מכין אותה במספר סגנונות


הנה אחת מהן:


מצרכים :

כרובית אחת גדולה

ליטר מים רותחים

לרוטב:

2 כפיות פלפלצ'ומה או אריסה

2כפיות מיונז

1כפית חרדל

3 שיני שום כתושות.


איך מכינים :

חותכים את הכרובים לפרחים גדולים ע"י פירוק הפרחים מהשורש

מבשלים אותה בסיר במים רותחים עד לריכוך חלקי

לאחר מכן מעבירים את הכרובית למסננת להגיר הוזלים.


את הרוטב:


מערבבים את כל חומרי הרוטב בצלחת עמוקה עד לקבלת משחה כתומה.

מפזרים את פרחי הכרובים בתבנית ,

מורחים את המשחה על הכרובית כך שהכרובית נצבעת בכתום ומכניסים 

לתנור לגריל ל חצי שעה לערך עד שהכרובית משחירה מלמעלה.





מוציאים - מקררים ואוכלים


מאוד טעים ליד כל מנה


יום שלישי, 22 בנובמבר 2022

תבשיל אסאדו מטורף בסיר אחד

 אני אוהב להכין מאכלים של סיר אחד, 

זורקים הכל לסיר, מתבלנים, מערבבים ובסוף אוכלים.

הפעם עשיתי תבשיל לבישול ארוך יחסית עם טעמים עמוקים של בשר וירקות.

יאללה בואו נתחיל:


מצרכים:

2 בצלים קטנים 

1 כרישה 

4 קישואים 

1 חציל חתןך

2 בטטות

1 קולורבי

גמבה אדומה

גמבה צהובה

פלפל חריף - אופציונלי למי שאוהב

חבילת פטריות טריות 

2 עלי סלרי.

1.5 ק"ג אסאדו ללא עצם

שמן זית לטיגון

כפית שמן שומשום

2 כפות טריאיקי

2 כפות סויה

מלח

פלפל לבן


איך מכינים:

קוצצים את הבצל והכרישה

חותכים את כל הירקות והבשר לקוביות

בסיר אובלי מחממים שמן זית ומתחילים בטיגון של הבצל והסלרי יחד

לאחר שהפכו שקופים מכניסים את כל הירקות פנימה ומערבבים כל חמש דקות 

עד שרואים שמתחילים להיווצר נוזלים.

מוסיפים את הבשר והתבלינים - מערבבים שוב.

מבשלים על אש גדולה ומערבבים מידי פעם 

טועמים ומתקנים תיבול.

מורידים לאש קטנה ומשאירים כשעה וחצי תוך כדי ערבוב מידי פעם כדי שהתחתית לא תשרף.

מצמצמים נוזלים

ומלקלקים את האצבעות.















יום שישי, 18 בנובמבר 2022

סלט תורכי

אבא שלי ,זכרונו לברכה
כל יום שישי היה מפנק אותנו בסלט תורכי אוטנטי.
חרפרף בדיוק במידה הנכונה.
ככה שיבוא טוב עם הבורקס והביצה בבוקר שבת.
נזכרתי בזה ועשיתי השבוע.
אז הנה המתכון:

4-5 עגבניות בשלות.
5-6 שיני שום כתושות.
4 עלי סלרי.
פלפל שטה אדום או כל פלפל חריף אחר.
כפית כמון.
כפית מלח גס.
פלפל לבן.

איך מכינים:
מכניסים את הכל לבלנדר ביחד
טוחנים טוב טוב.
מעבירים לסיר ומרתיחים מספר פעמים לצמצום נוזלים.
ו....נזהרים כי זה חרררררריף



יום חמישי, 17 בנובמבר 2022

מרק תירס סמיך ומחמם

 מרק תירס סופר קל להכנה


2 קופסאות תירס מתוק

2.5 כוסות מים

2 כפות אבקת מרק עוף

4 כפות סויה.

1 כף טריאקי

2 כפות שמן שוםשום.

4 כפות קמח/קורנפלור/אבקת תירס כל דבר קימחי שיש בבית הולך.

3 ביצים

מלח פלפל

 

מה עשיתי?

 

2.5 כוסות מים נכנסו לסיר והחלו להתחמם,לאחר כחמש דקות נוספו הסויה, הטריאקי והשמן שומשום.

תוך כדי ערבוב כשהמים עוד לא חמים מספיק הוספתי את המרק עוף ואת הקמח וערבבתי כדי לא ליצור גושים.

מסנן קופסא אחת של תירס ושופך פנימה ואת השנייה עם המיים של התירס ביחד וממשיך לערבב.

את הביצים אני שובר וטורף בצלחת נפרדת,ממתין לרתיחה של המים ושופך אותן בטיפות לתוך המים המהבילים כדי ליצור מן טיפות ביצים קטנות צפות או עם מזלג...

כפית מלח לפחות וחצי כפית פלפל בשביל החריפות,נותנים לזה להגיע פעמיים לרתיחה ומכבים את האש.

דבר מאד חשוב שלא ציינתי -השתמשתי בקמח מלא,זה מה שהיה בבית וזה פשוט סיפור הצלחה.

 



אני לא האמנתי לעצמי כמה טעים זה יצא לי.

טעמתי ורק אז נרגעתי!

 

יצא פצצות תנסו -  זה מהיר וקל