דפים

יום רביעי, 28 בספטמבר 2022

לחמניות בשר בלחם בירה

 

אחרי מאסטר שף 

הדליק אותי הלחם בשר

התעצלתי להכין לחם עם שמרים אז החלטתי להכין לחם בירה.


כמות ל 12 לחמניות בערך


מצרכים ללחם

500 גרם קמח טופח

בירה לבנה אחת

מלח

אבקת שום


מערבבים הכל יחד עד לקבלת בצק אחיד, אם רטוב מידי להוסיף קמח , אם יבש להוסיף מעט בירה.


  





לאחר הכנת הבצק נכין את הבשר:

מצרכים

500 גרם בשר טחון עם שומן

כפית מלח

מעט פלפל

תבלין לסטייק

חופן צנוברים

בצל גדול קצוץ




בואו נעשה את זה:

קוצצים את הבצל ומטגנים עד הזהבה

מוסיפים את כל ייתר החומרים ומערבבים יחד.

ממתינים עד שהבשר יהיה מוכן 

טועמים ומתקנים טיבול.

לוקחים עיגול בגודל אגרוף מהבצק

מרדדים לעובי מספיק כדי לקפל

מניחים כף בשר בפנים וסוגרים ללחמניה

את הלחמניה מניחים על הצד הסוגר.

את הבצק מורחים בביצה טרופה מלמעלה ומפזרים שומשום וקצח למי שרוצה.

מכניסים לתנור על 150 מעלות כ - 20 דקות ובודקים עם קיסם האם מוכן.

עד להשחמה קלה.

שימו לב לא לשרוף אותם.







בהצלחה 

יוצא מטורף, טעים מאוד עם טחינה בצד.



יום שלישי, 5 במאי 2020

אלטע זאכן


 
ראיתי היום את התוכנית רמזור והיה שם נושא כ"כ נכון.
 
פתאום הגיל מתקרב לארבעים אתה מתחיל להרגיש דברים שלא הרגשת מעולם:
 
אתה כבר לא רוקד כמו הצעירים בני העשרים.
 
אתה קולט שהבחורות כבר מסתכלות עליך בקטע של "מה אתה עושה פה"?"אתה לא חטייאר בשביל להיות כאן"?! כאילו דא
 
אחרי עשר דקות של ריקוד אתה מעוך ולא יכול לזוז.
 
אתה כבר לא יכול לשתות את אותה כמות אלכוהול שהיית שותה פעם.
 
פתאום המוזיקה קצת חזקה לך באזניים, אחרי ששנים רקדת רק ליד הרמקולים והסאונד ככל שהיה חזק כך היה יותר טוב.
 
פתאום מתחילים מיחושים בגוף,לאחר לילה במועדון אתה חוזר ואתה קם בבוקר עם כאבים בכל השרירים מזה שרקדת.
 
היית רגיל לאקשן מטורף אחרי יציאה,אדרנלין,בילוי והיום אתה מגיע למיטה קרוע לגמרי,אומר לאשה לילה טוב והולך לישון כמו תינוק.
 
פתאום מתחילים לקבוע תורים לרופאים - עד לפני חודש לא ידעתי שקיימים כאלה דברים (רופאים)חוץ מתאונות דרכים שאז אין ברירה.
 
שמות של כדורים ותרופות מתחילים לעניין אותך,זה מתחיל להיות שיחה עם חברים,"הא אחי אתה לוקח ארטופן או אטופן לגב"?
 
המצב במשק,ממשלה,כלכלה וכל עניין דיומא מעניין אותך,מעולם אפילו עיתון לא פתחתי כל שכן חדשות בטלוויזיה,זה לא עניין אותי. 
 
אתה מתחיל לאמר "אוי ואבוי" או "צ`ו צ`ו צ`ו" אם אתה רואה חבורת צעירים צועקים באמצע הלילה,"הפושטעקים".
טוב שעוד לא הגענו לקטע של לצעוק מהחלון "תעזוף את הפחי זבל - ילד""תפסיק לצעוק פה".
 
אלטה זאכן התחלנו להיות - אנחנו מזדקנים לאט לאט ולא מרגישים,הגוף נותן את אותותיו,אומרים שעד גיל שלושים הגוף מטפל בך,מגיל שלושים אתה צריך לטפל בו.
 
בקיצור איך אומר הגשש....
 
דה שליחצן אר אין דה דריבן
בתרגום חופשי סע סע חביבי המפתחות בפנים.
אנחנו בדרך ביופי של נסיעה - רק שלא יגמר הדלק במהרה.
לעוד שנים נפלאות - לחיים עם כוס בירה

יום ראשון, 26 באפריל 2020

הדיאטות שלי

אז מה עושים כותבים על דיאטה.
ישבתי וחשבתי לעצמי כמה דיאטות עשיתי בחיי,אני אדם מלא,לא ענק,בתחום הנורמלי אני מניח.
אז ככה:
את הדיאטה הגדולה שלי התחלתי עם מלתעות שבדיאטה הזו שותים אך ורק נוזלים,יוגורט בבוקר,מרק מרוסק עם עוף בצהריים ורסק פירות בערב זהו- הייתי בן 18 ושקלתי בערך 120  קילו,ירדתי בתוך שלושה חודשים 35 ק"ג אח"כ הלכתי לשומרי משקל והשלתי מעלי עוד כ-9 ק"ג סה"כ 44 קילו,הרגשתי מלך העולם ואז צבא,סיימתי ושוב דיאטה,הפעם זו הייתה דיאטת "שעת האושר",בדיאטה זו במשך כל היום אפשר לאכול ירקות פירות ושתייה כמה שרוצים,קובעים שעה ביום שחייבת להיות לפני השעה שמונה בערב,ובאותה שעה פשוט אוכלים מה שרוצים,צ`פסים,סטקים,ספגטי,עוגות,שוקולדים,מה שמצליחים לאכול בשעה,חגיגה גדולה,אך זה חייב להיות כל יום באותה שעה ואסור לעבור את השעה ולאחר מכן מותר לשתות ולאכול וירקות ירוקים בלבד - נו מה אתם אומרים?הצלחתי לרדת שלושה קילו בחודש.
עוד דיאטה, אמנם ישנה יחסית, זו דיאטה כדורי האשכוליות שמבטיחה שובע לאורך כל היום,אני לא יודע מה לגבי הייתר,לי זה לא עשה שום דבר,העליתי ארבעה קילו באותו חודש,אתם חושבים שסיימתי חכו יש עוד,אז הגיעה ופורסמה דיאטת מרק הכרוב,למי שלא מכיר הדיאטה מתבססת על מרק כרוב 5 פעמים ביום עם קצת ירקות במשךהיום,אורז מלא,ומיץ תפוזים בבוקר אני חושב,בדיאטה הזו יורדים כמו מטורפים,אפשר להגיע לעשרה קילו בחודש,לא מומלץ. 

המשכתי בתפריט דיאטה של מירי בלקין שעזר לי ולאישתי לרדת בין 25 ל- 35 קילו שוב,הכל במהלך השנים מאז הצבא. 
וכמובן עוד דיאטות שאני ממציא לבד,ירקות,פירות,קוטג` פירכיות וכוליי,לא אוכלים מתוק,לא אוכלים פיצוחים,עוגות ושאר מיני.

סופו של עניין-כל אדם שמן,בלב ליבו פנימה יודע שהוא ישאר שמן,אחוז האנשים שממש הפכו משמנים לרזים ושינו את אורך חייהם(ספורט) ואת התזונה שלהם לגמרי-הוא אפסי יחסית לאלו כמוני שעולים ויורדים כל הזמן,אנחנו יודעים שכולם עושים על גבינו הון כסף, ואנחנו ממשיכים לשלם לכולם,דיאטנים,מאמנים,נטורופטים ועוד כל מיני כאלה שמבטיחים לנו שאיתם זה יצליח,נכון עם כולם זה מצליח אבל לא נמשך לאורך זמן, בסוף אנחנו חוזרים לאכול ונהנים ומתמוגגים מכל ביס מהשאוורמה זה קשור לכח רצון של אדם ואל אופיו.

רזים ורזות כיף לכם,אתם אוכלים ולא משמינים ואם כן אז שני קילו לא יהרגו אתכם אנחנו אוכלים נהנים וסובלים אח"כ בדיאטה חדשה.
בתמונות באלבומים שלי שהתבוננתי בהם לאחרונה,אני מאושר כשאני שמן, ומאושר כשאני רזה(טוב לא נשקר,פה קצת יותר)כנראה שהיום שוב נתחיל דיאטה ונקווה להצלחות גדולות,אני אוהב להוריד בין 15 ל-20 קילו ואז אני נראה ממש טוב.

כיום תזונה קטוגנית כבר שנה וחצי - עשרים קילו פחות, אוכלים, בשר, עופות , דגים שמנים, גבינות שמנות וירקות ירוקים.
אין סוכרת שקפצה עליי לפני חמש שנים, תענוג צרוף....


פשטידת תפוחי אדמה עם פטריות ושמנת

מתכון קליל להכנת תפוחי אדמה בשמנת ופטריות.

מצרכים:

10 תפו"א בינוניים
5 שיני שום
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות מרק פטריות
1 כף מרק עוף
2 קופסאות (250 גרם)פטריות
כוס חלב
4 כפות שמן זית
250 גרם גבינה צהובה מגורדת
מלח/פלפל



קדימה לעבודה:
מקלפים את התפוחי אדמה וחותכים לרוחבם:



בינתיים מחממים מים בסיר עם כף שמן זית וכף אבקת מרק עוף,מכניסים את התפוחי אדמה להתרככות חלקית,כלומר לא למצב מעיך:


לאחר שהתרככו מעבירים את תפוחי האדמה למסננת ושמים בצד.
לוקחים מחבת ולתוכו מכניסים את יתרת השמן,קוצצים את שיני השום ומכניסים פנימה,לאחר שהזהיבו קלות,מוסיפים את הפטריות ומערבבים.





את תפוחי האדמה מסדרים בתוך תבנית,
בזמן שזה מתחממם מערבבים את אבקת המרק בתוך כוס חלב :






מנמיכים את האש,שופכים את מיכל השמנת מתוקה לתוך המחבת עם הבצל והפטריות ומערבבים(מעכשיו עובדים מהר),
מוסיפים את תערובת החלב עם מרק הפטריות תוך כדי בחישה,התערובת מתחילה להיות סמיכה.
מגביהים קצת את האש,ממשיכים לערבב כל הזמן כדי שלא יהיו גושים,לאחר שהרוטב רתח,

שופכים על התפוחי אדמה,תוך כדי בחישה,במידה והרוטב סמיך מידי ניתן להוסיף מעט חלב,
מכניסים לתנור שחומם ל - 180 מעלות.
את הגבינה הצהובה אני מוסיף עשר דקות עד רבע שעה לפני סוף האפיה.
כמו שאמרתי קודם - הכל נגמר באותו ערב נפלא 



בתאבון

יום חמישי, 23 באפריל 2020

מתכון לפשטידת פטריות ובצל

אני הולך להביא לכם פה מתכון לפשטידה שאין דברים כאלה בשיא הקלות ובשיא המהירות.

שתבינו הכנתי בשמונה בערב,בעשר כבר לא נשאר כלום בתבנית.


מצרכים:
2 קופסאות פטריות שמפיניון טריות - בערך 20 פטריות טריות.
3 בצלים קצוצים.
קופסת גבינה לבנה או 2 קופסאות קוטג'.
חופן עירית.
בצל ירוק.
4-5 שיני שום.
5 כפות קמח.
3-4 ביצים.
מלח/פלפל.
6 פרוסות גבינה צהובה
חוויג למרק

איך:
קוצצים את הפטריות,בצל,עירית,בצל ירוק
מכניסים את כל ייתר החומרים לקערה ומוסיפים את הכל חוץ מהגבינה צהובה
מערבבים טוב טוב
וישר לפיירקס - מעל מפזרים את הגבינה צהובה כמו בתמונה
קצת עירית מעל ליופי
מחממים תנור ל 160 מעלות
מכניסים לחצי שעה ארבעים דקות ומתענגים

תמונות קצת לא?
מכניסים את כל החומרים יחדיו לפיירקס ומערבבים,נראה נחמד עם הפלפל לא?:





זה יותר טעים מהזווית הזו









יום רביעי, 22 באפריל 2020

גיבץ או לקט ירקות ברוטב



אחד המתכונים שאני מאוד אוהב להכין זה ירקות כתבשיל,זה קל,טעים וכיף לאכול את זה.

מצרכים:
כרובית גדולה
5 גמבות פרוסות לרצועות
5 גזרים קלופים וחתוכים איך שבא לכם
5 שיני שום קצוצת גס
בצל לרבעים
בתבשיל הזה אין אבל בד"כ אני מוסיף גם קישואים
3 עגבניות בשלות ורכות חתוכות לרבעים
חוויג מרק - אני מת על זה
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל
פפריקה מתוקה 
פלפל
קצת צ'ילי חריף לספייסיות
ליטר מים רותחים

מי שרוצה יכול להוסיף סויה או טריאקי

קדימה לעבודה:

בסיר גדול מטגנים את הבצל
לאחר שהזהיב קלות מכניסים את השום
מכניסים את הגזרים לכמה דקות שיתקרמלו
את הגמבות 
ואת הקישואים לרבעים קטנים
את הכרובית מפרקים לפרחים לאחר שטיפה,הרתחה אחת במלח גס וסינון.
מערבבים את כל הירקות כמה דקות יחד
מוסיפים את המים הרותחים,התבלינים ומערבבים
מבאים לרתיחה,טועמים ומתקנים תיבול

זהו - מוכן וטעים בטירוף.






יום שלישי, 21 באפריל 2020

מתכון קל לברוקולי



מתכון ממש נחמד שנתנו לי לברוקולי - לא יודע מי המקור.

מצרכים:
ברוקולי טרי - אני השתמשתי ב -4 ראשים.
סיר מים רתוחים
חצי כוס סומסום
חמש שיני שום
שמן זית לטיגון
מלח
פלפל
רוטב סויה לפי הטעם

מה עושים עם כל זה:

מכניסים את הברוקולי לתוך סיר מים רותחים עם מעט מלח לרבע שעה.
משמנים את המחבת בשמן זית לטיגון.
לאחר שהתחמם מטגנים את הסומסום יחד עם השום.
מוציאים את הברוקולי מהמים וחותכים לפרחים.
מכניסים לתוך השומשום והשום ומערבבים.
מוסיפים מלח, פלפל וסויה ומערבבים שוב.
טועמים ומשפרים תיבול.
זה מעדן אמיתי מהיר וקל להכנה.





אפשר גם לשים במחבת מיכל שמנת לבישול
להוסיף כפית חרדל
לתבל במלח ושום גבישי - למזוג על הברוקולי ולאכול
תודה ל - NOOGAMOON מתפוז על הרעיון.