טוב, המתכון הזה "קצת" משמין אבל מה זה טעים שחבל על הזמן ממזמן, תמונות נעלה אח"כ.
מצרכים:
לחצילים:
2 חצילים בינוניים
שמן לטיגון
מלח
פלפל
לאורז:
3 כוסות אורז
6 כוסות מים רותחים
כף אבקת מרק עוף או חוויג למרק
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
חצילים:
חותכים את החצילים לריבועים קטנים ומשרים עשר דקות במלח גס.
שוטפים טוב טוב ומייבשים טוב טוב
בוזקים עליהם מעט פלפל .
מטגנים אותם עד להשחמה קלה ושמים בצד.
אורז:
מרתיחים את המים על אש גדולה, מכניסים פנימה את אבקת המרק ומלח ופלפל.
כשהמים מבעבעים שופכים פנימה את האורז ומערבבים שהאורז התפזר באופן שווה.
לאחר כעשר דקות מכניסים פנימה את החצילים ומערבבים שוב.
מקפידים שהאורז יכסה חלק מהחצילים.
מעבירים לאש קטנה ונותנים למים להספג טוב טוב באורז.
אני לא אחראי שהאורז יחזיק עד ארוחת הערב.
נ.ב.
מי שיש לו זעפרן ימיס חצי כפית במים רותחים ויכניס למים של האורז.
מטורף פשוט
לא משמין בכלל. אם מטגנים ללא שמן או עם כף שמן, ומתבלים בעשבי תיבול במקום אבקת מרק, זה אפילו מאוד בריא.
השבמחקחג שמח :)
אף פעם לא חשבתי על צירוף של חצילים מטוגנים עם אורז.
השבמחקבהחלט נראה שווה ניסוי. תודה גיל.
רעיון יפה - אנסה בהשמנות (אבל בלי אבקת מרק)
השבמחקתודה