דפים

יום חמישי, 6 באוגוסט 2015

תבשיל שעועית ירוקה וקישואים

יש לי המון שקיות של סנפרוסט קפואות בבית שהתאספו מהמבצעים שהיו ומזמן לא הכנתי ירקות מבושלים, אז החלטתי להכין משהו נחמד שיצא ממש טעים:
מצרכים:
1 שקית שעועית עדינה שלמה של סנפרוסט
7-8 קישואים קטנים מקולפים
4-5 שיני שום
2 בצלים קצוצים דק
2 גזרים חתוכים לקוביות
5 כפות שמן זית
חצי כוס פטרוזליה קצוצה
חבילת עלי בזיליקום קצוצה דק
כף טימין
כפית גרעיני חרדל
2 כפיות חומץ בן יין
כף אבקת מרק עוף
מלח
פלפל
לרוטב:
4 וחצי כוסות מים רותחים
1 רסק עגבניות קטן
מלח
פלפל
כף מרק עוף
פפריקה אדומה
אופן ההכנה:
מזליפים שמן לסיר ומטגנים את הבצל, לאחר שהזהיב קלות, מוסיפים את הגזר,חומץ בן יין והשום,מפזרים מעל את הטימין ומערבבים.
לאחר שהגזרים התקרמלו קצת מוסיפים את הקישואים החתוכים לעיגולים, מערבבים ונותנים להם לספוג טעמים כחמש עד שבע דקות לערך.
מוסיפים את השעועית ואת ייתרת התבלינים מערבבים ושוב ממתינים כחמש עד שבע דקות ומידי פעם מערבבים. 
בינתיים מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ושופכים לתוך הסיר עד לכיסוי הירקות, מערבבים ומביאים לרתיחה,לאחר הרתיחה מעבירים לאש קטנה לשעה לבישול איטי.
אחד התבשילים היותר טעימים שאכלתי והמתכון כמובן מהראש,הפתעתי את עצמי בטעם המיוחד שהתקבל לירקות.

הצלחה מובטחת עם אורז ליד !!!!

בעסה עם הקטע של התמונות, לא הצלחתי להעלות.
מקווה שתהנו גם כך.
בתאבון לכם!!

משהו קטן אליכם - אני מאוד אוהב להשתמש במחבת קרמי עם מכסה זכוכית- כדאי לכם גם,הוא נוח, מבשל כמו קדרה וקל לניקוי