דפים

יום ראשון, 7 באוגוסט 2016

מטבוחה

מטבוחה,מדבוחה, או סלט תורכי או סלט עגבניות חריף - תקראו לזה איך שאתם רוצים, זה טעים.
היה לי במקרר סלסלת עגבניות שרי שלמה .

בואו נתחיל:
סלסלת עגבניות שרי אחת
2 גמבות חתוכות לקוביות
2 בצלים ירוקים חתוכים לעיגולים
4-5 שיני שום קצוצות
10 גבעולי פטרוזיליה חתוכים גס
3 פלפלי שאטה אדומים וארסיים
2 כפיות כמון
1 כפית הל גרגירים מרוסקים
1 כפית פפריקה בשמן
1 כף אבקת מרק עוף
שמן זית לטיגון
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
כוס וחצי מים רותחים

מתחילים:
מחממים את השמן זית וזורקים פנימה את השום,
לאחר הזהבה מוסיפים את הבצל,הגמבות והפטרוזיליה ל - 2 דקות ומערבבים,
מוסיפים את העגבניות,השאטה והתבלינים ומערבבים ,ממתינים חמש דקות שהעגבניות יגירו את המיצים,
מוסיפים את המים ומערבבים,ממתינים לצמצום הנוזלים,טועמים ומתקנים תבלון.
על אש קטנה לעוד עשר דקות לצמצום נוסף.
כל יום שעובר זה טעים וארסי עוד יותר - ראו הוזהרתם.
רק איפה החלות כשצריכים אותן????
עגבניות שרי והשום:

שום,בצל,פטרוזיליה וגמבה

עגבניות ותיבול:

גררררר ופסססס וריח של חריף מתפשט בבית:

ביס מישהו?






יום חמישי, 9 ביוני 2016

גרטן קל להכנה

טוב נתחיל:
מצרכים :
כ- 10 תפוחי אדמה חתוכים לעיגולים
10 שיני שום קצוצות
קופסת פטריות קטנה חתוכה לפסים
שורש ג'ינג'ר לגירוד
3 כפיות אבקת מרק פטריות לארבע שכבות
שמנת 500 מ"ל לבישול
2 כפות שמן זית לשימון
מלח
פלפל
הכנה:
שכבות שכבות:
משמנים את התבנית בשמן זית ומפזרים מעט שום.
מסדרים את התפוחי אדמה בתחתית שורה ראשונה.
על התפוחי אדמה מפזרים כפית אבקת מרק פטריות,מעט שום, קורט מלח, קורט פלפל ומגרדים מעט שורש.
מסדרים עוד שכבה של תפוחי אדמה ומתבלים שוב באותה צורה.
מסדרים שכבת פטריות בלי תיבול.
שכבת תפוחי אדמה עם תיבול מעל (אבקת מרק,שום,מלח,פלפל,שורש)
שכבה אחרונה של תפוחי אדמה לכיסוי.
שופכים את השמנת פנימה בפיזור ומכניסים לתנור על 160 מעלות לפחות לשעה או עד שמתרכך..
תנו לחלק העליון להשרף יפה ואז בעזרת מזלג בדקו האם התפוחי אדמה רכים בפנים.
לאלה שרוצים לעשות אותו חלבי ניתן להשתמש בשמנת רגילה לבישול וכמובן להקרים עם פרמזן.

הטעם - גן עדן בהבטחה:









יום רביעי, 8 ביוני 2016

פשטידת תירס קלה להכנה

הנה פשטידת תירס מהירה, קלה, טעימה ויחסית דלת קלוריות.
הילדים מתעלפים עליה קבוע.
מתכון:
3-4 כפות קמח גדושות
גביע קוטג'
כוס חלב
3 ביצים
2 קופסאות תירס מתוק מסונן או סנפרוסט מופשר.
כף אבקת מרק פטריות
מלח
פלפל
למי שלא אכפת לא קלוריות מומלץ להוסיף פנימה 200 גרם פרמזן מגורד.

אופן ההכנה:
טורפים את הביצים
מכניסים לקערה גדולה את כל החומרים ופשוט מערבבים עד לקבלת בלילה שווה, לא דביקה מידי ולא דלילה מידי
שופכים לתבנית בינונית משומנת
מחממים תנור ל - 160 מעלות
חצי שעה עד ארבעים דקות יעשו את העבודה.
כמובן שמי שרוצה להדר יכול גם לשים פרמזן מלמעלה ולהקרים אותה.
טעים, מהיר ומה זה קל.
רוצים לראות איך זה נראה:
זו הבלילה

אחרי הספא

בקלוז אפ


יאללה שיהיה בתאבון

יום רביעי, 1 ביוני 2016

לחמניות גבינה



אני מאוד אוהב לחמניות גבינה , זה קל ומהיר להכנה אז למה לא בעצם?
זה גם יופי של פעילות עם הילדים לשבת שאין מה לעשות.
הריח שמתפשט בבית לא משאיר מקום לספקות.


מתכון:

100 גרם גבינת חמד
2 גביעי קוטג'
150 גרם צפתית או בולגרית מפוררת
כוס וחצי קמח
2 ביצים
2 שקיות אבקת אפיה
חצי כוס שמן זית או חמאה מומסת
מלח
פלפל
אורגנו
פפריקה
לציפוי
פרמזן מגורד
ביצה טרופה
שומשום

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים למעט הקמח.
מוסיפים את הקמח עד לקבלת בצק רך ומעט דביק
משמנים תבנית ובידיים משומנות יוצרים כדורים
את הכדורים מורחים בביצה טרופה ומפזרים פרמזן ושומשוםמעל
לאפיה בתנור על 180 מעלות עד שמשחימות  ומוציאים.
נותנים להן לנוח עשר דקות , הן ממשיכות להתחמם להן ככה בכיף.

תמונות לפתיחת התאבון:





מלפפון ועגניה ליד הולכים יופי, מומלץ לאכול חםםםםם

יום שלישי, 17 במאי 2016

מתכון לאורז מיוחד

ספינק קון ארוז

זה למעשה אורז עם עלי תרד
מתכון הכי קל בעולם
מתכון טעים תורכי מארצות הבלקן שאני מאוד אוהב להכין:
מתכון:
קופסת עלי תרד אחת
בצל קצוץ
3 עגבניות
2 כוסות אורז
4 כוסות מיים רותחים
כף אבקת מרק
מלח
פלפל
חצי כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
מיץ מחצי לימון
שמן לטיגון
איך מכינים:
לפני הכל מרתיחים את עלי התרד והעגבניות במים רותחים עם כף מלח וכף שמן עד לריכוך עדין
מסננים ואז קוצצים גס את התרד ואת העגבניות מקלפים וקוצצים גס גם.
מטגנים במחבת מתאימה לאורז את הבצל עד שהזהיב.
מכניסים את התרד והעגבניות ומערבבים.
מוסיפים את המיים הרותחים והתבלינים ומערבבים שוב,
ממתינים לרתיחה ומוסיפים את האורז ומערבבים שוב.
טועמים ומתקנים תיבול.
מכסים ועל אש קטנה עד שהנוזלים נגמרים.
הטעם גן עדן בהבטחה






















יום ראשון, 8 במאי 2016

מתכון לירקות כבושים/מוחמצים

הקיץ הגיע ואיתו החמצת הירקות

לכל אחד יש את הסגנון שלו להחמיץ ירקות
אצלנו קוראים לזה טרושי ולא טורשי
כך אני עושה וכך אנחנו אוהבים את זה:


מתכון:
קולורבי חתוך לרצועות
שומר חתוך לחצאי עיגול
חצי כרוב חתוך גס
5 גזרים חתוכים איך שנוח לכם
5-6 כוסות מים פושרים
כפית וחצי מלח גס לכל כוס מיים
2 כפיות סוכר
צרור יפה של שמיר
כף פלפל שחור לא גרוס
5 שיני שום חתוכות לחצאים
חצי לימון חתוך לפרוסות

אפשר להוסיף ירקות כיד הדימיון הטובה עליכם
וגם כף כורכום כדי לקבל את הצבע הצהוב, אני אוהב את זה לבן.


איך מכינים:
ראשית מחטאים את הצנצנת במים רותחים
מסדרים את כל הירקות כולל הלימור והשמיר בתוך הצנצנת בשכבות,
מפזרים את הפלפל והשום לפי ראות עינכם,
ממיסים את הסוכר והמלח במים ושופכים פנימה עד לכיסוי מושלם של הירקות.
מעל אני תמיד מוזג שמן זית מעל המיים כדי "לסגור" את המים וכדי לא ליצור עובש.
סוגרים טוב טוב את הצנצנת שלא יכנס אוויר ומשאירים לשלושה ימים על השיש וטועמים.
אם כבר מוכן אז מצויין, אם לא להשאיר עוד יום אבל זה לא אמור לקחת יותר משלושה ימים.


יום חמישי, 5 במאי 2016

שירה והבירה

כולם ידעו שאצל שירה תמיד אפשר להשיג בירה
שירה חיה בדירת רווקים בשינקין לבד ותמיד היה לה בירות במקרר
היה לה ברזים לשירה, גם חביות וגם בקבוקים
שירה והבירה כך נהגו לקרוא לה.
אלופת הגרעפסים אחרי ליטר בירה בשלוק.
אף אחד לא יכול היה לנצח אותה, היא הייתה יכולה להגיד את המילים הכי ארוכות עם גרעפס אחד מתמשך.

שירה אהבה בירה ובמקרר היה לה מכל הסוגים היו משתגעים כל החברים, שוב ושוב מנסים
אולי בשתיים בלילה לא יהיה לשירה בירה במקרר?
אבל לשירה אף פעם לא היה חסר בירה במקרר
שירה הייתה אלופה בבירה
מכבי ,גולדסטאר, ווינשטפן,הייניקן, אפילו בירות בטעמים.

החברה היו באים יושבים אצל שירה לשתות בירה
ושירה לא הייתה מביישת כל גבר שישב לשתות בירה
כל מי שרצה בירה ישב אצל שירה
יום אחד באנו לשירה ,דפקנו בדלת ושירה איננה.
אין שירה אין בירה
אין ליטר, אין שליש,אין רבע.
שירה נעלמה ואיתה גם הבירה
עבר לו יום ועוד יום ואין שירה
אף אחד לא יודע מה קרה לשירה עם הבירה.

אומרים שהשתכרה, אומרים שהתביישה בבטן בירה
אומרים שחזרה לאן שבאה
אבל כולם זוכרים את שירה עם הבירה
זהו סיפורה (הקצר) של שירה והבירה