דפים

יום שלישי, 25 באוקטובר 2022

אחרי החגים

 אחרי החגים זה הזמן של התחלות חדשות

זה מקפיץ מטרות - לפחות אצלי, סוג של התחדשות

יאללה פול גז ולרוץ קדימה.

כוווווווווולם מתחילים דיאטה, אנשי השיווק של כל החברות הגדולות מיד מכוונים את הכל לשם.

כל הפרסומות מכוונות לכיוון של דיאטה.

כבר דיברתי על הדיאטות שלי בעבר, אני קטוגני עכשיו וזה עובד לי מצויין כבר 4 שנים.

יש הרגשה של עומס משימות אבל עומס טוב כזה שאפשר לעמוד בו וזה כל הכיף.

בחירות בפתח ואין אף אחד במתח - לא משנה מי תבחר , הכל אותו הדבר.

אין אף אחד שרוצה בטובתך אלא טובת כיסו בלבד.

עברנו תקופה לא פשוטה של הטרלולי קורונה.

מקווים שהכל ירגע ונוכל לשנות את השגרה לשגרה טובה יותר.


יאללה אחרי החגים שמח שיהיה לנו

יום שבת, 22 באוקטובר 2022

ספנקופיתה קטוגנית

לפעמים נשארות בבית גבינות ואין מי שיאכל, קשות, רכות , כל מיני..
הסתכלתי במגירת הגבינות ביום שישי וראיתי שיש כמה כאלו.
אמרתי חייבים להכין פשטידה
עכשיו אני קטוגני - מה עושים?

יאללה מתכון עם קמח שקדים

נתחיל:

300 גרם קמח שקדים
2 שקיות תרד 
2 כפות פסיליום - טחון דק
3 ביצים
3/4 כוס שמן זית
4 כפות שמנת מתוקה
שקית אבקת אפיה
150 גרם גבינה קשה מגורדת
2 גבינות רכות
מלח 
פלפל
מעט עגבניות שרי שהיו בבית

איך מכינים:

מערבבים את כל היבשים,
מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב,כנ"ל את הביצים.
מגרדים את הגבינה ומוסיפים את הגבינות פנימה ומערבבים הכל יחד לעיסה,
מבשלים את התרד במיים רותחים עד להתרככות, שוטפים במים קרים וקוצצים 
מכניסים לתוך הבלילה ומערבבים
מתבלנים וטוענים לתיקון טעמים(אני לא פוחד לטעום גם אם יש ביצים חיות)
במידה והבלילה רטובה מידי אפשר להוסיף עוד קמח שקדים.
נייר אפיה על פיירקס, משמנים מעט את נייר האפיה ומשטחים את הבלילה.
לתנור ל 160 מעלות סדר גודל 40 דקות עד שמשחים ו...
בתאבון

לו קה דישו אל דיו
lo que dios dijo

קצת תמונות שתבינו על מה מדובר
















יום שני, 17 באוקטובר 2022

עוף מבושל ליום שישי

הצבע שלו עמוק כמו ים בשקיעה נהדרת והטעם.... אוי הטעם, מאכל מבית אמא שאני הכי אוהב עם אורז לבן וחלה מתוקה בשבת,
מכין עם טחינה טובה תוצרת בית וסלט ירקות קצוץ דק דק דק.
טוב עכשיו אחרי שגירתי אתכם הנה המתכון:

10 כרעיים ללא עור ומופרדים
2 בצלים בינוניים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
כוס ציר מרק עוף או כף אבקת מרק עוף
חצי כף אבקת מרק בצל
250 גרם רסק עגבניות ואפשר גם עם עגבניות מרוסקות
שמן זית לטיגון
כפית פפריקה בשמן
מלח 
פלפל
ליטר מים רותחים
אופן ההכנה:
בסיר גדול יוצקים את השמן ומטגנים את הבצל עד שקיפות,
מוסיפים את השום ומערבבים, לאחר השחמה מוסיפים את רסק העגבניות ומביאים לרתיחה אחת תוך כדי ערבוב.
לאחר מכן מוסיפים את המיים הרותחים וכל התבלינים ומערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
מכניסים פנימה את כל חלקי העוף, מנמיכים את האש והולכים לישון שעתיים.
הריח בבית כבר יעיר אתכם אל תדאגו.

ככה זה נראה לפני:




זה דומה בערך לחמאת עוף כשאוכלים את זה, אני לא סתם מבטיח, זה מעדן עולמי.

יום ראשון, 16 באוקטובר 2022

סלט ירקות מומלחים


 אחד הסלטים היותר אהובים עליי זה ירקות מומלחים:

 

ציונה - תודה שוב על המתכונים

פשוט וקל

 

גזר חתוך לרצועות כמו בתמונה

קולורבי כנ"ל

גמבות מכל הצבעים

צנון (אני לא אחראי להדף שבא אח"כ)

 

 

לוקחים חופן של מלח גס,מפזרים על הירקות ו"מכבסים" אותם לדברי אחותי עם המלח(לוחצים אותם ביד עם המלח הגס),לאחר ש"כיבסנו" משאירים את הירקות רבע שעה להתרכך,שוטפים ומסננים.

 

למי שאוהב ניתן להוסיף לימון סחוט ו/או שמן זית.

 

אני אומר לכם זה טעים חבל"ז,אוכלים את זה כמו פיצוחים גם כשלא רעבים,מתאים למי שעושה דיאטה כחטיף מול הטלוויזיה.



יום שבת, 15 באוקטובר 2022

עוגת נס קפה טעימה וקלה להכנה


 מצרכים:
3 כפיות אבקת קפה נמס
1 כף מים חמים
3 ביצים
3/4 סוכר חום
1 כוס קמח + 1/2 1 כפית א. אפיה
1 כף אבקת קקאו
150 גר' חמאה מומסת
2 כפות ליקר קפה
אני הוספתי - 150 גרם שוקולד מריר מומס במקום ליקר הקפה.
לסירופ:
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס מים
3 כפיות אבקת קפה נמס
הכנה: 
מערבבים את הקפה עם המים החמים עד שהוא נמס.
מקציפים במיקסר את הביצים במשך 10 דקות לקבלת קציפה בהירה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך הקצפה רצופה. מוסיפים את הקמח והקקאו ומקפלים לתערובת. מוסיפים את החמאה והקפה המומס, מערבבים.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-35 דקות.
מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את הסוכר, המים ואבקת הקפה. מערבבים על להבה קטנה עד שכל הסוכר נמס. מביאים לרתיחה. יוצקים את הסירופ החם על העוגה בעודה חמה. אפשר גם לשמור קצת מהסירופ בצד ולהגיש עם העוגה.-



איך אומרים?

צה"ל לא אחראי 




פנג'ר - סלט סלק חמוץ

 

מתכון חמוד מבית אמא שלי שעובר בדורות אצלנו במשפחה,פשוט וקל.

 

לוקחים 4 ראשי סלק,,מרתיחים בסיר לחץ עם שלוש כוסות מיים כ- 30 /40 דקות.

לאחר שהם התרככו,מוציאים ומתחת לברז קולפים.

הורדת הקליפה קלה מאד כמו לקלף ביצה קשה חמה.

חותכים כמו בתמונה,מוסיפים 4 כפות חומץ,שום חתוך קטן,שמן ומלח.

 

קליל מהיר וטעים.




יום רביעי, 28 בספטמבר 2022

לחמניות בשר בלחם בירה

 

אחרי מאסטר שף 

הדליק אותי הלחם בשר

התעצלתי להכין לחם עם שמרים אז החלטתי להכין לחם בירה.


כמות ל 12 לחמניות בערך


מצרכים ללחם

500 גרם קמח טופח

בירה לבנה אחת

מלח

אבקת שום


מערבבים הכל יחד עד לקבלת בצק אחיד, אם רטוב מידי להוסיף קמח , אם יבש להוסיף מעט בירה.


  





לאחר הכנת הבצק נכין את הבשר:

מצרכים

500 גרם בשר טחון עם שומן

כפית מלח

מעט פלפל

תבלין לסטייק

חופן צנוברים

בצל גדול קצוץ




בואו נעשה את זה:

קוצצים את הבצל ומטגנים עד הזהבה

מוסיפים את כל ייתר החומרים ומערבבים יחד.

ממתינים עד שהבשר יהיה מוכן 

טועמים ומתקנים טיבול.

לוקחים עיגול בגודל אגרוף מהבצק

מרדדים לעובי מספיק כדי לקפל

מניחים כף בשר בפנים וסוגרים ללחמניה

את הלחמניה מניחים על הצד הסוגר.

את הבצק מורחים בביצה טרופה מלמעלה ומפזרים שומשום וקצח למי שרוצה.

מכניסים לתנור על 150 מעלות כ - 20 דקות ובודקים עם קיסם האם מוכן.

עד להשחמה קלה.

שימו לב לא לשרוף אותם.







בהצלחה 

יוצא מטורף, טעים מאוד עם טחינה בצד.