דפים

יום רביעי, 8 באפריל 2020

סיפור של פסח ששמעתי מאמא שלי



סיפור של פסח ששמעתי מאמא שלי כשהייתי ילד,קצת בדיוני אמנם,אך אמא שלי מתעקשת שזה אמת וזה קרה.
אז ככה:
היה זה ערב לפני ערב פסח בתורכיה,סבתא שלי שהייתה בשנות החמישים לחייה סיימה את ניקיונות הבית מהחמץ,כל הילדים כמובן יוצאים לרחוב לאכול כי בבית לא אוכלים שום דבר עד ערב פסח שמא לא ייפול פירור חמץ בתוך הבית(למרות שאנחנו לא משפחה דתית,תמיד בחו"ל שמרו יותר על נושא הכשרות).
בבתים הישנים בתקופה ההיא המטבח לא היה בבית,אלא מטבח משותף של כל בניין,אם אפשר לקרוא לזה בכלל בניין,בואו נגדיר את זה כמבנה.
השעה הייתה עשר בלילה וסבתא שלי הייתה ממש עייפה מכל הניקיונות ומרוב עייפות התיישבה על המדרגות והחלה לבכות,בא אליה סבא ואמר לה:עזבי עכשיו פשריקה,בואי לישון מחר תבשלי,אך היא לא הייתה מוכנה לשמוע בשום פנים ואופן,יש לי מחר 30 איש לארח,אני לא אספיק להכין את כל המאכלים לכולם,אני אבשל כל הלילה אמרה,כבר הורדתי את כל המצרכים למטה ואני יורדת לבשל,כך החליטה.
סבא שלי ראה כי אין מה לעשות ועלה הבייתה לישון.
תוך כדי ירידתה במדרגות למטבח החשוך שרק מנורה זעירה מאירה בו,הרגישה משהו קטן פוגע בה,נבהלה מאד ושאלה מי שם?אין קול ואין עונה,שוב ירדה עוד מדרגה ושוב אבן קטנה פוגעת בה,הפעם ראתה את האבן נופלת והבינה שמישהו זורק עליה אבנים קטנות כמו חצץ,שאלה בקול רועד מפחד מי שם?מי שם?ואין אף אחד שיענה.
נבהלה מאד והתחילה לצעוק בקולי קולות,סבא ירד בבהלה ושאל מה קרה?
סיפרה לו את אשר קרה,אמר לה פאשריקה היידה,בואי למעלה,זה סימן שאסור לך לבשל הלילה,בואי נעלה לישון ומחר נבשל ביחד ונסיים הכל היידה ממי מחר יום חדש.
הלכו לישון,היא כולה רועדת ונרגשת והוא נרדם,הגיע הבוקר,כשהיא מסוקרנת מה קרה בלילה ירדה סבתא למטה למטבח וראתה מראה שהעתיק נשימתה,
כל המאכלים היו מוכנים בתוך הסירים ומתחממים להם לאיטם על הפתיליות,פתחה סיר סיר וטעמה את האוכל,האוכל יצא בדיוק כמו שהיא מכינה אותו,קראה לבעלה ולכל השכנים כדי שיראו,אף אחד לא האמין לסיפור שלה,רק סבא שהיה עד לכל מה שקרה אמר - קיבלת מתנה מהמלאכים בגלל שכל - כך רצית להכין את הפסח כהלכתו ובכית מחוסר כח,שמעו את כל בכייך בשמיים ועזרו לך.
כמובן כולם התאספו בערב וככה לאחר ההגדה סיפרו את סיפור הנס של האוכל וזה עבר מדור לדור עד שהגיע גם אליי.
מאמינים או לא מאמינים זו השאלה?

תודה לויקיפדיה על התמונה




יום שלישי, 7 באפריל 2020

אורז עם מה שיש

עוד מתכון מבית היוצר של מוחי הקדחתני, אני אוהב אורז על כל צורותיו, עם כל התוספות האפשריות, אני מביא לכם פה מתכון טעים בטירוף ככה מחומרים שקל להשיג בכל חנות - בעיקר ירקות.

מצרכים:
3 כוסות אורז לבן/מלא
4.5 כוסות מים רותחים.
1-2 פטריות יער קצוצות
4-5 עגבניות מיובשות
2 בצלים סגולים
2 גבעולים בצל ירוק
4 שיני שום
שמן זית לטיגון
שמן שוםשום
כף מרק עוף
כפית אבקת מרק פטריות
מלח
פלפל לפי הטעם.



אופן ההכנה:
קוצצים את הירקות קצוץ דק דק.
מחממים שמן זית לטיגון ומוסיפים 5 טיפות שמן שוםושם.
מכניסים את הבצל.
לאחר שהזהיב קלות מוסיפים את כל ייתרת הירקות הקצוצים.
נותנים להם להתבשל ביחד כחמש עד שבע דקות(סימן טוב לכך ייתן השום שהשחים קלות).
מוסיפים כוס אורז אחת ומערבבים עם הירקות ומשאירים לעוד כמה דקות שישחים גם הוא.
לאחר שהאורז השחים מוסיפים את 2 הכוסות אורז הנוספים ומערבבים.
בשלב הזה אין צורך להמתין ומוסיפים את המים ואת התבלינים ומערבבים טוב טוב,מרתיחים את המים בסיר פעם אחת.
לאחר ההרתחה מכסים את הסיר(תודה לדפנה על ההערה)מעבירים לאש קטנה עד לספיגת המים לגמרי (15-20 דקות לערך)
זה יוצא טעים ברמות לא הגיוניות,הארומה של הפטריות והעגבניות המיובשות יוצרות טעם נפלא של עוד,מומלץ בחום,כל הזכויות שמורות לי כמובן...












הילדים לוקלוקו!!

   

יום שני, 6 באפריל 2020

אורז עם חצילים מטוגנים



טוב, המתכון הזה "קצת" משמין אבל מה זה טעים שחבל על הזמן ממזמן, תמונות נעלה אח"כ.

מצרכים:

לחצילים:
2 חצילים בינוניים
שמן לטיגון
מלח
פלפל

לאורז:
3 כוסות אורז
6 כוסות מים רותחים
כף אבקת מרק עוף או חוויג למרק
מלח
פלפל


אופן ההכנה:

חצילים:
חותכים את החצילים לריבועים קטנים ומשרים עשר דקות במלח גס.
שוטפים טוב טוב ומייבשים טוב טוב
בוזקים עליהם מעט פלפל .
מטגנים אותם עד להשחמה קלה ושמים בצד.
אורז:
מרתיחים את המים על אש גדולה, מכניסים פנימה את אבקת המרק ומלח ופלפל.
כשהמים מבעבעים שופכים פנימה את האורז ומערבבים שהאורז התפזר באופן שווה.
לאחר כעשר דקות מכניסים פנימה את החצילים ומערבבים שוב.
מקפידים שהאורז יכסה חלק מהחצילים.
מעבירים לאש קטנה ונותנים למים להספג טוב טוב באורז.
אני לא אחראי שהאורז יחזיק עד ארוחת הערב.
נ.ב.
מי שיש לו זעפרן ימיס חצי כפית במים רותחים ויכניס למים של האורז.
מטורף פשוט

יום ראשון, 5 באפריל 2020

אורז צבעוני ומיוחד

אני אוהב לנסות דברים חדשים, ניסיתי מתכון לבד שלי ,לפחות לא מצאתי אותו ברשת, לא הספקתי אפילו לצלם אותו בצלחת והוא נעלם.

מצרכים:
3 כוסות אורז
4 כוסות מים רתוחים
גזר חתוך לפסים דקים דקים, אני חותך אותו באמצעות מכשיר
חצי מלפפון חתוך באותה צורה
חצי קופסת תירס כולל הנוזל - כוס בערך
כף פפריקה
כפית קארי
חצי כפית כורכום
כוס חלב קוקוס
מלח
פלפל
2 כפיות אבקת מרק עוף
כף שמן זית



אופן ההכנה:
  1. את כל הנוזלים מכניסים לסיר ומרתיחים.
  2. מוסיפים את התבלינים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מכניסים את הירקות והתירס לחמש דקות ומערבבים.
  4. מוסיפים את האורז ומערבבים עם הכל.
  5. אם אין מספיק נוזלים, להוסיף עוד כוס מים רותחים.
  6. לכסות את הסיר, להעביר לאש קטנה ולתת למים להתאדות.

מבטיח הנאה מיוחדת של אורז.
תמונות:



יום שבת, 4 באפריל 2020

עוף ממולא באורז




מצרכים:


3 כוסות אורז מוכן.
1 עוף שלם נקי.


למשרת העוף:
3 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה/חריפה.
1 כפית מלח גס.
1 כפית אבקת שום.



למילוי:
אפשר לעשות מילוי של כל סוג של אורז שאתם מכירים.
יש שעושים מילוי בשרי,אני בחרתי באורז עם ירקות.



אופן ההכנה:
ממלאים את העוף באורז גם בתוכו וגם מתחת לעור,זה מגדיל את הנפח ונכנסת כמות אורז יותר גדולה,לאחר מכן סוגרים את הפתחים בעזרת קיסמי עץ(תזכרו איפה שמתם אותם).

לאחר שסגרנו את העוף מורחים אותו מכל הכוונים במשרה שהכנו ועוטפים בנייר כסף או מכניסים לשקית קוקי ענקית.
מכניסים לתנור ל- 180 מעלות לשעתיים,שעה וחצי כשהעוף מכובה וחצי שעה נוספת ללא הכיסוי לצורך ההשחמה.









יום שישי, 3 באפריל 2020

סלט קישואים מיוחג



סלט טעים שבטח לא המצאתי..אבל עלה לי לראש לעשות אותו.
אני אוהב להשתמש בכל מה שיש בהית ולא לזרוק אוכל.

מה..?
אז היו בבית 3 קישואים גדולים
חצי חבילת כוסברה 
פטרוזיליה
נענע
הוספתי 2 בצלים .
כף שום כתוש
מלח
פלפל
2 כפות מיונז.
שמן זית

איך???
קילפתי את הקישואים וגרדתי אותם בפומפיה גסה.
קיצצתי את הבצלים.
שמן זית בנדיבות על המחבת
מתחילים לטגן את הבצל עד חצי שקיפות
מוסיפים את השום ומערבבים.
מוסיפים את הקישאים ואת הירוקים קצוצים גס
מלח
פלפל
נותנים לזה כמה דקות ומידי פעם מערבבים.
טועמים לראות שהקישואים התרככו.
לוקח את התערובת הנפלאה לבלנדר ערבוב עם שתי כפות מיונז.
זה יוצא מעדן אמיתי....


יום שני, 9 בספטמבר 2019

מתכון לצלי עגל

מתכון טעים לצלי עגל כמו שאני אוהב:

מצרכים:
1.5 בערך של צלי עגל (אני קונה קפוא)
3-4 תפוחי אדמה
2 בטטות
2 בצלים קלופים
כמה עלים של סלרי חתוכים גס.
למשרה לבשר:
כף פפריקה מתוקה
כף מרק עוף
כף מרק בצל
כפית טימין הררי
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כוס שמן זית
כפית שום כתוש או 4 שיני שום כתושות
חצי כפית מלח גס
פלפל שחור
שלושת רבעי כוס מים רותחים
דבש לפי הטעם.
אופן ההכנה:
יומיים לפני ההכנה מפשירים את הבשר, מייבשים אותו ככל שניתן עם מגבת נייר.
מערבבים את כל חומרי המשרה חוץ מהדבש והסלרי.
מייצרים חתכים בבשר ומורחים אותו טוב טוב במשרה.
עוטפים בניילון ולמקרר ליומיים.
לירקות:
את הבשר שמים במרכז התבנית.
מכינים משרה נוספת עם אותם חומרים ללא הדבש והסלרי.
את עליי הסלרי שמים למטה בתבנית.
את הירקות טובלים במשרה ומסדרים בתבנית מסביב לבשר.
שופכים את המשרה על ייתר הירקות והבשר.
כדי לפנק אני אוהב פשוט לזלוג דבש, לא הרבה אלא עם הכפית מעל הירקות והבשר.
מחממים תנור ל- 160 מעלות.
עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור לשעתיים וחצי בספא.
לאחר שעתיים וחצי מוציאים את נייר הכסף, מרטיבים את הבשר והירקות שוב עם הנוזלים שנאספו בתבנית.
מכניסים לעוד חמישים דקות בחום של 170 מעלות, שימו לב שלא ישרף, כל תנור והחום שלו.
מוציאים ומלקלקים את האצבעות