דפים

יום שבת, 3 בנובמבר 2018

ספגטי בולונז



או כמו שאומרים אצלנו"מקרוניקוס קון קרנה" משמע מקרונים עם בשר,אני ממש לא יודע מי הפלצן שהחליט לקרוא לזה ספגטי בולונז,בטח יש על זה איזה מחקר,אבל ממש אין לי כח להתעכב על זה.
בטח יש מיליון מתכונים לזה -גם אני רוצה אחד משלי.
מצרכים:
2 ליטר מים רותחים
חבילת מקרונים(לי לא משנה מאיזה סוג)
כף שמן זית
כפית שמן שוםשום
כף מרק עוף
מלח
לבולונז:
500 גרם בשר טחון בקר
בצל אחד גדול
3 שיני שום
שמן זית
שמן שוםשום
כף וחצי אבקת מרק עוף
2 רסק עגבניות קטן
רבע כפית כמון
כפית מלח
2 כפיות אורגנו
כפית פפריקה אדומה בשמן
חצי כפית תבלין לקציצות
כפית וחצי צ`ימיצ`ורי יבש
מי שאוהב יכול להוסיף קינמון (מחזק את הטעם פלאים)

טוב יש מצרכים שנתחיל?


את המקרונים מכניסים לתוך סיר עם המים רותחים,כף שמן זית וכף אבקת מרק עוף,מלח ומכניסים עד להכנה.

מסננים ושמים בצד בינתיים.


,בינתיים קוצצים את הבצל והשום,משמנים תבנית בשמן זית ובשמן שוםשום ביחד,ומזהיבים את הבצל,לאחר שהזהבנו את הבצל,מכניסים את השום, לאחר מכן מוסיפים את הבשר לבצל והשום,את התבלינים ואת רסק העגבניות 




מתחילים לערבב בתוך המחבת על האש,עד שזה מגיע למחית אחידה ללא גושים,טועמים ומוסיפים תבלינים לשיפור הטעם,






מבשלים בערך 10 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם כדי שלא ישרף, לא לתת לרוטב להצטמצם - זה כל הטעם.




שופכים את הבולונז על המקרונים ומערבבים או ע"י למי שאוהב


בתאבון

יום שלישי, 30 באוקטובר 2018

אפונה ברוטב - מאכלים מבית



טוב יום שישי הגיע,אנחנו אוכלים היום בבית ולא מתארחים אז עשיתי את העוף המפורסם שלי,בנוסף אורז ואפונה ברוטב,אני מניח שאורז כולם יודעים להכין,אז אתן את מתכון האפונה שלי,פשוט וקל לעשיה.
בכל המאכלים שלי אני אוהב את בסיס שמן זית,בצל,שום,לנו זה טעים ושמעתי שזה גם בריא לגוף.

מצרכים:

1 חבילת אפונה קפואה סנפרוסט(למי שאוהב אפשר לקנות טרי אותה כמות) 
11/2 מים רותחים.
2 רסק עגבניות קטן.
שמן זית.
שמן שוםשום.
בצל.
2 שיני שום.
כף אבקת מרק עוף.
מלח.
פלפל.
פפריקה אדומה.

איך מכינים: 

מרתיחים את המים עם כפית מלח,כף אבקת מרק,מוסיפים את האפונה ומבשלים כעשר דקות עד שהאפונה קצת מתרככת.
שופכים את האפונה למסננת.
יוצקים שמן זית ושמן שוםשום(כמה טיפות)למחבת(אני אוהב להשתמש בסיר שבישלתי את האפונה לאחר שרוקנתי ממנו את המים).
לאחר שהשמן התחמם שמים את הבצל ומחכים להזהבה,לאחר מכן את השום,מוסיפים את רסק העגבניות,מלח,פלפל,פפריקה מתוקה וכפית אבקת מרק עוף,לאחר הרתחה ראשונית מוסיפים בערך כליטר מים מורתחים ומערבבים כדי שהנוזל יתפוס את הטעמים.
מעבירים לסיר,טועמים ומוסיפים מלח ופלפל ע"פ הטעם,מוסיפים את האפונה ומצמצמים את הרוטב עד לגובה האפונה.

בתאבון

הולך טוב עם אורז לבן ועוף
חחחח

יום ראשון, 21 באוקטובר 2018

זיתים כבושים להכנה בבית


דבר ראשון אתם חייבים לאהוב את זה כי זה דורש המון זמן הכנה והמון סבלנות
אם אתם לא אוהבים ואין לכם סבלנות, ותרו על זה מראש ולכו תקנו בסופר.
אני לא יודע מה אצלכם אך אצלנו ניתן לראות המון עצי זיתים בכל מקום.
יום שישי הלכנו אני והבן וקטפנו המון זיתים ירוקים שעדיין לא השחירו על העץ
מתחילים:
מפרידים את כל הזיתים שיש עליהם איזשהו סימן שחור, זה אומר שחרק הספיק להגיע לזית לפנינו ומשאירים רק את הירוקים.
ממלאים קופסא במים ומכניסים את הזיתים.
מחליפים כל יום את המים במשך עשרה ימים.
לאחר שהזיתים הגירו מהם המון שמן, אנו שוברים אותם או חורצים.
אני לקחתי כוס ופשוט דפקתי עליהם ויצרתי חריץ.
לאחר מכן לוקחים:
5-6 כוסות מים פושרים
כפית וחצי מלח גס לכל כוס מיים
2 כפיות סוכר
צרור יפה של שמיר
כף פלפל שחור לא גרוס
5 שיני שום חתוכות לחצאים
חצי לימון חתוך לפרוסות
איך מכינים:
מעקרים צנצנת
ועושים שכבות -
שכבה זיתים
שכבה לימון 
שכבה זיתים
שכבה פלפל שחור
שכבה זיתים
שכבה שמיר ושום 
מכניסים את ייתרת הזיתים
ממיסים את המלח והסוכר במים
ושופכים עד למעלה.
מעל שופכים שמן שיסגור את הזיתים.
וסוגרים את הצנצנת לשבוע הקרוב.
לאחר שבוע פותחים וטועמים - אם לא מספיק והזיתים עדיין מרים מאוד
סוגרים לעוד שלושה ימים.
אני אוהב את הזיתים שלי!!!



יום שלישי, 4 בספטמבר 2018

רול שוקולד


הנה עוד מתכון מבית אמא שהמון אנשים מכירים:

מצרכים:
חצי קילו פתי בר
150 גרם חמאה
4 כפות קקאו 
2 חבילות שוקולד מריר
כוס סוכר
מיכל שמנת לקפה ריצ' פרווה
חצי כוס מים רותחים
2 כפיות ויסקי משובח
2 כפיות רום
טיפ: ניתן לוותר על השמנת ולשים כוס וחצי של מים רותחים,במידה ורוצים חלבי אז חלב.

אופן ההכנה:
שוברים את הפתי בר לחתיכות איך שבא לכם.
  1. על הגז בתוך סיר ממסים את המרגרינה
  2. מוסיפים את השוקולד וממסים תוך כדי ערבוב
  3. מוסיפים את כל הנוזלים תוך כדי ערבוב
  4. מוסיפים את הסוכר תוך כדי ערבוב ומגיעים לתערובת אחידה
  5. שופכים את הפתי בר השבור לסיר ומערבבים עד שכולם מכוסים בשוקולד ומכבים את האש
  6. נותנים לתערובת להתקרר מעט - כעשר דקות
  7. פורסים ניילון נצמד על השיש,מוציאים מן התערובת לניילון ומגלגלים לנקניק.
  8. מכניסים לפריזר לשעה.
  9. חצי שעה לפני ההגשה להוציא מהפריזר,לחתוך ולהגיש.

אין אכזבות - רק ביקורות טובות ,מבטיח!!!
תמונות:
מצרכים:






 תערובת לאחר המסה:


מכניסים את הפתי בר ומערבבים:


מסדרים על הניילון:



לפריזר:

מוכן וחתוך:





מתכון לצלי בקר מעלף

חיפשתי כל כך הרבה מתכונים לצלי כתף,בשר מספר 5 - איך שלא תקראו לזה.

רבים נתנו לי מתכונים מפה עד להודעה חדשה, החלטתי לנסות קומבינה של עצמי כי אני אוהב ניסיונות.
אז הנה המתכון שלי לצלי כתף,בשר בקר מספר 5 שהוא השומני ביותר מבן הנתחים,רבים מכירים אותו כבשר ה"חוטים",הבשר יוצא כ"כ רך שה"חוטים" אינם מורגשים.
קצת עבודה אבל משתלם.

מצרכים:
2.5 קילו בשר מספר 5
חצי ליטר ציר מרק בשר

למשרה:
100 גרם מחמאה מומסת
10 שיני שום פרוסות
חצי צרור טרגון - עלים בלבד קצוצים גס
חצי צרור פטרוזיליה -עלים בלבד קצוצים גס
טימין 
חצי כוס שמן זית
כפית תבלין לסטייק
כפית כמון
כף אבקת מרק עוף
חצי כפית מלח גס
פלפל לפי הטעם

מכניסים את כל חומרי המשרה לתוך קערה ומערבבים, טועמים ומתקנים טעמים.

קדימה לעבודה:
יום לפני מוציאים את הבשר,שוטפים במים ומייבשים,חורצים חריצים בבשר במקומות שונים ומכניסים פנימה פרוסות שום.

מכינים תבנית שעליה נייר כסף ומניחים בפנים את הבשר, אני משתמש ב 3 חתיכות גדולות,2 למטה ו- 1 למעלה לסגירה.
מורחים את כל הבשר במשרה טוב טוב.
סוגרים את נייר הכסף ומשאירים לפחות לילה שלם במקרר ש"יתפוס" טעמים.

למחרת
מחממים תנור ל-180 מעלות וכשהתנור חם מכניסים פנימה את הבשר בלי לפתוח את נייר הכסף,אל תבדקו ואל תדאגו הוא לא נשרף!
לאחר כחצי שעה מוצאים את התבנית,מנמיכים את החום ל - 160 מעלות,
את ציר הבשר שופכים מסביב לבשר עדיין מבלי לפתוח את נייר הכסף ומכניסים חזרה לתנור.
לאחר חצי שעה נוספת מוציאים את התבנית,פותחים את נייר הכסף העליון ,בעזרת כף מרימים את הנוזלים שניגרו ומרטיבים את הבשר טוב טוב,סוגרים שוב ומכניסים לתנור.
סה"כ הבשר צריך להיות בין 3.5 ל- 4 שעות בתנור כאשר כל חצי שעה מרטיבים אותו.
מוציאים,פורסים באמצעות סכין חדה ו -  Voilà
אני לא יכול לתאר לכם את הטעם המעולה של הבשר הזה -הצלחה מובטחת.
פשוט קצר המון מחמאות.

ככה זה נראה לאחר המריחה:




והנה פרוס על השולחן:



בלינצ`ס טעים בטירוף במילוי בשר

 משהו טעים שכיף להכין, אפשר גם מתוק וגם מלוח.

לבלינצ'ס:
250 מיל שמנת ריצ' פרווה לקפה
כוס וחצי קמח
2 ביצים
חצי כפית מלח
כפית סוכר
שמן בהתזה
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים עד בלילה עדינה,במידה וזה סמיך מידי ניתן להוסיף נוזלים או ההפך.
על מחבת חמה במיוחד מתיזים שמן זית או מורחים מרגרינה (שכבה דקה) יוצקים מצקת אחת של הבלילה ומסובבים עד לקוטר המחבת.
ממתינים לבועות ולהעלמות הנוזלים והופכים לעוד עשר שניות ומוציאים.

למילוי הבשר:
חצי קילו בשר טחון
בצל קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות
עשרה גבעולי פטרוזיליה קצוצים גס
חמש גבעולי נענע - רק עלים
גבעול טרגון -עלים
שמן זית לטיגון
חצי כפית טימין יבש  
2 כפיות גרגירי רימון
כף מרק עוף
חצי כפית כמון
חצי כף מרק בצל
מלח
פלפל
50 גרם צנוברים קלויים

אופן ההכנה:
במחבת מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שקיפות.
מוסיפים את השום ואת הבשר ומערבבים.
מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים כולל הצנוברים ומערבבים.
טועמים ומתקנים תיבול.
מממתינים עד לשינוי צבע הבשר ומערבבים עד להגרת נוזלים.
מורידים מהאש - מקררים ומגלגלים את הבשר בתוף הבלינצ'ס.
לגלגל כולם יודעים לא?
;)


בלינצ'ס



הבשר עם כל המרכיבים:

ראשון:

עם חברים:


בתאבון!!!!

יום שלישי, 28 באוגוסט 2018

תבשיל קדרה - עוף עם תפוחי אדמה

סיר לבישול איטי
שבוע שעבר קניתי עופות,חלק שלמים חלק מפורקים.
אמרתי שדווקא אוכל ליום שישי אפשר לעשות כאן בכיף.
אז מה עשיתי:


מצרכים:

10-15 תפו"א חתוכים לקוביות או קטנים שלמים
1 עוף שלם על כל חלקיו מפורק כמובן.
1 קופסת פטריות או טריות
2 בצלים גדולים.
6 שיני שום.
1 רסק עגבניות שלם גדול.
2 כוסות מים רותחים.
2 כפות רוטב טריאקי
1 כפית שמן שוםשום
4 כפות שמן זית
2 כפות רכז רימונים לא ממותק.
1 כף פפריקה
2 כפות אבקת מרק עוף.
חצי כפית מלח
פלפל


אופן ההכנה:

את התפו"א חותכים לריבועים קטני כמו בתמונה או משאירים עיגולים.



את הבצל והשום מטגנים עם שמן זית:




מכניסים את התפו"א למטה,את העוף מעל ואת הפטריות מעל הנה כך:



לתוך קערה בצד מכניסים את רסק העבניות,טריאקי,שמן שוםשום,רכז רימונים,פפריקה,מלח פלפל ואת אבקת מרק עוף,מורידים את הבצל
והשום מהאש ומערבבים יחד את הכל עם 2 כוסות מים רותחים.
שופכים את הכל לסיר :



מוסיפים עוד קצת מיים רותחים שיכסו את התבשיל.
מכסים ומשאירים לעשר שעות סגור עם המכסה ונהנים מהריחות כל הלילה.


לא לערבב,לא להציץ,פשוט לתת לזה להתבשל.
בבוקר זה נראה כך:







זה מטריף,
זה טעים,
זה לוקלוקו.

באחריות - הולך טוב עם אורז לבן,חלה חמה וטחינה.


ב ת א ב ו ן!! ושבת נפלאה שתהה לנו