דפים

יום שלישי, 4 בספטמבר 2018

רול שוקולד


הנה עוד מתכון מבית אמא שהמון אנשים מכירים:

מצרכים:
חצי קילו פתי בר
150 גרם חמאה
4 כפות קקאו 
2 חבילות שוקולד מריר
כוס סוכר
מיכל שמנת לקפה ריצ' פרווה
חצי כוס מים רותחים
2 כפיות ויסקי משובח
2 כפיות רום
טיפ: ניתן לוותר על השמנת ולשים כוס וחצי של מים רותחים,במידה ורוצים חלבי אז חלב.

אופן ההכנה:
שוברים את הפתי בר לחתיכות איך שבא לכם.
  1. על הגז בתוך סיר ממסים את המרגרינה
  2. מוסיפים את השוקולד וממסים תוך כדי ערבוב
  3. מוסיפים את כל הנוזלים תוך כדי ערבוב
  4. מוסיפים את הסוכר תוך כדי ערבוב ומגיעים לתערובת אחידה
  5. שופכים את הפתי בר השבור לסיר ומערבבים עד שכולם מכוסים בשוקולד ומכבים את האש
  6. נותנים לתערובת להתקרר מעט - כעשר דקות
  7. פורסים ניילון נצמד על השיש,מוציאים מן התערובת לניילון ומגלגלים לנקניק.
  8. מכניסים לפריזר לשעה.
  9. חצי שעה לפני ההגשה להוציא מהפריזר,לחתוך ולהגיש.

אין אכזבות - רק ביקורות טובות ,מבטיח!!!
תמונות:
מצרכים:






 תערובת לאחר המסה:


מכניסים את הפתי בר ומערבבים:


מסדרים על הניילון:



לפריזר:

מוכן וחתוך:





מתכון לצלי בקר מעלף

חיפשתי כל כך הרבה מתכונים לצלי כתף,בשר מספר 5 - איך שלא תקראו לזה.

רבים נתנו לי מתכונים מפה עד להודעה חדשה, החלטתי לנסות קומבינה של עצמי כי אני אוהב ניסיונות.
אז הנה המתכון שלי לצלי כתף,בשר בקר מספר 5 שהוא השומני ביותר מבן הנתחים,רבים מכירים אותו כבשר ה"חוטים",הבשר יוצא כ"כ רך שה"חוטים" אינם מורגשים.
קצת עבודה אבל משתלם.

מצרכים:
2.5 קילו בשר מספר 5
חצי ליטר ציר מרק בשר

למשרה:
100 גרם מחמאה מומסת
10 שיני שום פרוסות
חצי צרור טרגון - עלים בלבד קצוצים גס
חצי צרור פטרוזיליה -עלים בלבד קצוצים גס
טימין 
חצי כוס שמן זית
כפית תבלין לסטייק
כפית כמון
כף אבקת מרק עוף
חצי כפית מלח גס
פלפל לפי הטעם

מכניסים את כל חומרי המשרה לתוך קערה ומערבבים, טועמים ומתקנים טעמים.

קדימה לעבודה:
יום לפני מוציאים את הבשר,שוטפים במים ומייבשים,חורצים חריצים בבשר במקומות שונים ומכניסים פנימה פרוסות שום.

מכינים תבנית שעליה נייר כסף ומניחים בפנים את הבשר, אני משתמש ב 3 חתיכות גדולות,2 למטה ו- 1 למעלה לסגירה.
מורחים את כל הבשר במשרה טוב טוב.
סוגרים את נייר הכסף ומשאירים לפחות לילה שלם במקרר ש"יתפוס" טעמים.

למחרת
מחממים תנור ל-180 מעלות וכשהתנור חם מכניסים פנימה את הבשר בלי לפתוח את נייר הכסף,אל תבדקו ואל תדאגו הוא לא נשרף!
לאחר כחצי שעה מוצאים את התבנית,מנמיכים את החום ל - 160 מעלות,
את ציר הבשר שופכים מסביב לבשר עדיין מבלי לפתוח את נייר הכסף ומכניסים חזרה לתנור.
לאחר חצי שעה נוספת מוציאים את התבנית,פותחים את נייר הכסף העליון ,בעזרת כף מרימים את הנוזלים שניגרו ומרטיבים את הבשר טוב טוב,סוגרים שוב ומכניסים לתנור.
סה"כ הבשר צריך להיות בין 3.5 ל- 4 שעות בתנור כאשר כל חצי שעה מרטיבים אותו.
מוציאים,פורסים באמצעות סכין חדה ו -  Voilà
אני לא יכול לתאר לכם את הטעם המעולה של הבשר הזה -הצלחה מובטחת.
פשוט קצר המון מחמאות.

ככה זה נראה לאחר המריחה:




והנה פרוס על השולחן:



בלינצ`ס טעים בטירוף במילוי בשר

 משהו טעים שכיף להכין, אפשר גם מתוק וגם מלוח.

לבלינצ'ס:
250 מיל שמנת ריצ' פרווה לקפה
כוס וחצי קמח
2 ביצים
חצי כפית מלח
כפית סוכר
שמן בהתזה
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים עד בלילה עדינה,במידה וזה סמיך מידי ניתן להוסיף נוזלים או ההפך.
על מחבת חמה במיוחד מתיזים שמן זית או מורחים מרגרינה (שכבה דקה) יוצקים מצקת אחת של הבלילה ומסובבים עד לקוטר המחבת.
ממתינים לבועות ולהעלמות הנוזלים והופכים לעוד עשר שניות ומוציאים.

למילוי הבשר:
חצי קילו בשר טחון
בצל קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות
עשרה גבעולי פטרוזיליה קצוצים גס
חמש גבעולי נענע - רק עלים
גבעול טרגון -עלים
שמן זית לטיגון
חצי כפית טימין יבש  
2 כפיות גרגירי רימון
כף מרק עוף
חצי כפית כמון
חצי כף מרק בצל
מלח
פלפל
50 גרם צנוברים קלויים

אופן ההכנה:
במחבת מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שקיפות.
מוסיפים את השום ואת הבשר ומערבבים.
מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים כולל הצנוברים ומערבבים.
טועמים ומתקנים תיבול.
מממתינים עד לשינוי צבע הבשר ומערבבים עד להגרת נוזלים.
מורידים מהאש - מקררים ומגלגלים את הבשר בתוף הבלינצ'ס.
לגלגל כולם יודעים לא?
;)


בלינצ'ס



הבשר עם כל המרכיבים:

ראשון:

עם חברים:


בתאבון!!!!

יום שלישי, 28 באוגוסט 2018

תבשיל קדרה - עוף עם תפוחי אדמה

סיר לבישול איטי
שבוע שעבר קניתי עופות,חלק שלמים חלק מפורקים.
אמרתי שדווקא אוכל ליום שישי אפשר לעשות כאן בכיף.
אז מה עשיתי:


מצרכים:

10-15 תפו"א חתוכים לקוביות או קטנים שלמים
1 עוף שלם על כל חלקיו מפורק כמובן.
1 קופסת פטריות או טריות
2 בצלים גדולים.
6 שיני שום.
1 רסק עגבניות שלם גדול.
2 כוסות מים רותחים.
2 כפות רוטב טריאקי
1 כפית שמן שוםשום
4 כפות שמן זית
2 כפות רכז רימונים לא ממותק.
1 כף פפריקה
2 כפות אבקת מרק עוף.
חצי כפית מלח
פלפל


אופן ההכנה:

את התפו"א חותכים לריבועים קטני כמו בתמונה או משאירים עיגולים.



את הבצל והשום מטגנים עם שמן זית:




מכניסים את התפו"א למטה,את העוף מעל ואת הפטריות מעל הנה כך:



לתוך קערה בצד מכניסים את רסק העבניות,טריאקי,שמן שוםשום,רכז רימונים,פפריקה,מלח פלפל ואת אבקת מרק עוף,מורידים את הבצל
והשום מהאש ומערבבים יחד את הכל עם 2 כוסות מים רותחים.
שופכים את הכל לסיר :



מוסיפים עוד קצת מיים רותחים שיכסו את התבשיל.
מכסים ומשאירים לעשר שעות סגור עם המכסה ונהנים מהריחות כל הלילה.


לא לערבב,לא להציץ,פשוט לתת לזה להתבשל.
בבוקר זה נראה כך:







זה מטריף,
זה טעים,
זה לוקלוקו.

באחריות - הולך טוב עם אורז לבן,חלה חמה וטחינה.


ב ת א ב ו ן!! ושבת נפלאה שתהה לנו

יום שלישי, 14 באוגוסט 2018

תפוחי אדמה בתנור - מתכון מהיר וטעים

הנה מתכון או מתכונון שאני אוהב להכין
קל מהיר ומה זה טעים - טירוף

מצרכים:

תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה - שטופים
חצי כוס שמן זית
טימין
מלח גס

אופן הכנה:

משמנים את התפו"א ומפזרים בתבנית
עליהם את הטימין והמלח
שעה בתנור על 160 מעלות
להפוך אחרי חצי שעה
ויש לכם מעדן עם טעם של מדורה רך ונימוח בפה

לפני הספא:

ואחרי:


בתאבון

יום חמישי, 12 ביולי 2018

קווארטיקוס דה קאלאבסה



זהו מתכון של אמא שלי שאני פשוט מטורף עליו ועל עוד כמה מתכונים.
מדובר על תבשיל קישואים עם בשר(בעיקר חלקי פנים,קורקבנים או לבבות)
אני בחרתי בלבבות.
לא צילמתי את כל ההכנה - רק את המוצר הסופי:




שנגלה לכם?

סתתתתתתתתם - מתכון פשוט מאד בעיקרון:


מצרכים:

500 גרם לבבות.
ליטר וחצי מיים רותחים.
10 קישואים גודל בינוני
כוס אורז(אפשר גם אורז מלא)
2 בצל
4 שיני שום
2 קופסאות רסק עגבניות קטן
שמן זית
כף אבקת מרק עוף
חצי כפית כמון
כפית פפריקה בשמן
כף צימצ`ורי יבש או רטוב לבחירתכם
חצי כפית מלח
כנ"ל פלפל

טוב נו נכין?

לאחר שמנקים את הלבבות,מרתיחים אותם עם מלח גס עד לבישול קל(10 דקות בערך).
חותכים את הקישואים לריבועים לאחר שמגרדים להם את הקליפה עם סכין,אין צורך לקלף.
בינתיים מקצצים בצל ושום ומזהיבים בסיר עם שמן זית,מוסיפים את הלבבות לטיגון,מוסיפים את הרסק עגבניות ואת התבלינים מערבבים ומרתיחים פעם אחת,מוסיפים ליטר וחצי מים רותחים ואז מוסיפים את הקישואים פנימה.
מביאים לרתיחה ראשונית תוך כדי ערבוב ואז מוסיפים כוס אורז,משאירים על אש קטנה בין חצי שעה לארבעים דקות,מוסיפים עוד כוס מים בסוף,טועמים ומוסיפים תבלינים לתיקון הטעם לפי טעמכם.
מביאים להרתחה נוספת ומצמצמים קצת את התבשיל,זה יוצא מדהים בהבטחה.

למי שאוהב יכול להוסיף פלפל צ`ומה לתבלון חרפרף.




ב ת א ב ו ן.

אם ביום מן הימים - שיר שאני אוהב



מילים: עומרי גליקמן
לחן: עומרי גליקמן



אם ביום מן הימים, אפגוש את אלוהים
את אללה, ג`ה ג`ה , GOD, DIEU או מלך המלכים
אבדוק אם לו פקידה אשר אוספת ת`פתקים
היש כל יחס למבקשים?
אם ביום מן הימים, אפגוש את אלוהים
בליווי מאבטחיו המלאכים
אבדוק אם כמו אצלנו גם שם בעננים
כבר אין מקומות בטוחים

האם הרעם הוא קולך? או הירח אור ביתך?
האם אנחנו לבדינו ביקום כולו?
אולי אתה יודע היכן נוחתים אחרי המוות,
האם גן העדן הוא רכוש פרטי שלך או לא?
מן עין כל ההשראה הזו שבידך?
האם חששת אי פעם שיחיו כאן בלעדיך?
היש כל טעם לתפילה?

פזמון

האם לך תשובות לכל בירור ושאלה?
האם אתה כועס על כל אדם שחזר בשאלה?
היש לך יכולת להגשים כל משאלה?
ומה נשמע חזק יותר הלוואי או אינשאללה?
בין כל החיים לבין כל המתים – אתה כאן או שם למעלה?
בין כל המטיפים לבין כל החוטפים- כאן או שם למעלה?
האם יש גברת אלוהים או אהבה שכך חלפה לה?
מן אין אנו באים – מן הקוף או מלמעלה?

פזמון

שאלות שטותיות כמו "מה עשית אמש"?
האם גם אתה נזהר מפני קרני השמש?
או שגם לך יום מנוחה ביום שבת?
האם כמוך עוד רבים או שאולי אחת?
מי חזק בית כנסת, או מסגד או כנסייה?
האם כבוד הרב המואזין או גברת נזירה?
למי פונה אתה ביום של רגעים קשים?
מיהו אלוהיך – אלוהים?