דפים

יום שלישי, 4 בספטמבר 2018

בלינצ`ס טעים בטירוף במילוי בשר

 משהו טעים שכיף להכין, אפשר גם מתוק וגם מלוח.

לבלינצ'ס:
250 מיל שמנת ריצ' פרווה לקפה
כוס וחצי קמח
2 ביצים
חצי כפית מלח
כפית סוכר
שמן בהתזה
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים עד בלילה עדינה,במידה וזה סמיך מידי ניתן להוסיף נוזלים או ההפך.
על מחבת חמה במיוחד מתיזים שמן זית או מורחים מרגרינה (שכבה דקה) יוצקים מצקת אחת של הבלילה ומסובבים עד לקוטר המחבת.
ממתינים לבועות ולהעלמות הנוזלים והופכים לעוד עשר שניות ומוציאים.

למילוי הבשר:
חצי קילו בשר טחון
בצל קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות
עשרה גבעולי פטרוזיליה קצוצים גס
חמש גבעולי נענע - רק עלים
גבעול טרגון -עלים
שמן זית לטיגון
חצי כפית טימין יבש  
2 כפיות גרגירי רימון
כף מרק עוף
חצי כפית כמון
חצי כף מרק בצל
מלח
פלפל
50 גרם צנוברים קלויים

אופן ההכנה:
במחבת מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שקיפות.
מוסיפים את השום ואת הבשר ומערבבים.
מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים כולל הצנוברים ומערבבים.
טועמים ומתקנים תיבול.
מממתינים עד לשינוי צבע הבשר ומערבבים עד להגרת נוזלים.
מורידים מהאש - מקררים ומגלגלים את הבשר בתוף הבלינצ'ס.
לגלגל כולם יודעים לא?
;)


בלינצ'ס



הבשר עם כל המרכיבים:

ראשון:

עם חברים:


בתאבון!!!!

יום שלישי, 28 באוגוסט 2018

תבשיל קדרה - עוף עם תפוחי אדמה

סיר לבישול איטי
שבוע שעבר קניתי עופות,חלק שלמים חלק מפורקים.
אמרתי שדווקא אוכל ליום שישי אפשר לעשות כאן בכיף.
אז מה עשיתי:


מצרכים:

10-15 תפו"א חתוכים לקוביות או קטנים שלמים
1 עוף שלם על כל חלקיו מפורק כמובן.
1 קופסת פטריות או טריות
2 בצלים גדולים.
6 שיני שום.
1 רסק עגבניות שלם גדול.
2 כוסות מים רותחים.
2 כפות רוטב טריאקי
1 כפית שמן שוםשום
4 כפות שמן זית
2 כפות רכז רימונים לא ממותק.
1 כף פפריקה
2 כפות אבקת מרק עוף.
חצי כפית מלח
פלפל


אופן ההכנה:

את התפו"א חותכים לריבועים קטני כמו בתמונה או משאירים עיגולים.



את הבצל והשום מטגנים עם שמן זית:




מכניסים את התפו"א למטה,את העוף מעל ואת הפטריות מעל הנה כך:



לתוך קערה בצד מכניסים את רסק העבניות,טריאקי,שמן שוםשום,רכז רימונים,פפריקה,מלח פלפל ואת אבקת מרק עוף,מורידים את הבצל
והשום מהאש ומערבבים יחד את הכל עם 2 כוסות מים רותחים.
שופכים את הכל לסיר :



מוסיפים עוד קצת מיים רותחים שיכסו את התבשיל.
מכסים ומשאירים לעשר שעות סגור עם המכסה ונהנים מהריחות כל הלילה.


לא לערבב,לא להציץ,פשוט לתת לזה להתבשל.
בבוקר זה נראה כך:







זה מטריף,
זה טעים,
זה לוקלוקו.

באחריות - הולך טוב עם אורז לבן,חלה חמה וטחינה.


ב ת א ב ו ן!! ושבת נפלאה שתהה לנו

יום שלישי, 14 באוגוסט 2018

תפוחי אדמה בתנור - מתכון מהיר וטעים

הנה מתכון או מתכונון שאני אוהב להכין
קל מהיר ומה זה טעים - טירוף

מצרכים:

תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה - שטופים
חצי כוס שמן זית
טימין
מלח גס

אופן הכנה:

משמנים את התפו"א ומפזרים בתבנית
עליהם את הטימין והמלח
שעה בתנור על 160 מעלות
להפוך אחרי חצי שעה
ויש לכם מעדן עם טעם של מדורה רך ונימוח בפה

לפני הספא:

ואחרי:


בתאבון

יום חמישי, 12 ביולי 2018

קווארטיקוס דה קאלאבסה



זהו מתכון של אמא שלי שאני פשוט מטורף עליו ועל עוד כמה מתכונים.
מדובר על תבשיל קישואים עם בשר(בעיקר חלקי פנים,קורקבנים או לבבות)
אני בחרתי בלבבות.
לא צילמתי את כל ההכנה - רק את המוצר הסופי:




שנגלה לכם?

סתתתתתתתתם - מתכון פשוט מאד בעיקרון:


מצרכים:

500 גרם לבבות.
ליטר וחצי מיים רותחים.
10 קישואים גודל בינוני
כוס אורז(אפשר גם אורז מלא)
2 בצל
4 שיני שום
2 קופסאות רסק עגבניות קטן
שמן זית
כף אבקת מרק עוף
חצי כפית כמון
כפית פפריקה בשמן
כף צימצ`ורי יבש או רטוב לבחירתכם
חצי כפית מלח
כנ"ל פלפל

טוב נו נכין?

לאחר שמנקים את הלבבות,מרתיחים אותם עם מלח גס עד לבישול קל(10 דקות בערך).
חותכים את הקישואים לריבועים לאחר שמגרדים להם את הקליפה עם סכין,אין צורך לקלף.
בינתיים מקצצים בצל ושום ומזהיבים בסיר עם שמן זית,מוסיפים את הלבבות לטיגון,מוסיפים את הרסק עגבניות ואת התבלינים מערבבים ומרתיחים פעם אחת,מוסיפים ליטר וחצי מים רותחים ואז מוסיפים את הקישואים פנימה.
מביאים לרתיחה ראשונית תוך כדי ערבוב ואז מוסיפים כוס אורז,משאירים על אש קטנה בין חצי שעה לארבעים דקות,מוסיפים עוד כוס מים בסוף,טועמים ומוסיפים תבלינים לתיקון הטעם לפי טעמכם.
מביאים להרתחה נוספת ומצמצמים קצת את התבשיל,זה יוצא מדהים בהבטחה.

למי שאוהב יכול להוסיף פלפל צ`ומה לתבלון חרפרף.




ב ת א ב ו ן.

אם ביום מן הימים - שיר שאני אוהב



מילים: עומרי גליקמן
לחן: עומרי גליקמן



אם ביום מן הימים, אפגוש את אלוהים
את אללה, ג`ה ג`ה , GOD, DIEU או מלך המלכים
אבדוק אם לו פקידה אשר אוספת ת`פתקים
היש כל יחס למבקשים?
אם ביום מן הימים, אפגוש את אלוהים
בליווי מאבטחיו המלאכים
אבדוק אם כמו אצלנו גם שם בעננים
כבר אין מקומות בטוחים

האם הרעם הוא קולך? או הירח אור ביתך?
האם אנחנו לבדינו ביקום כולו?
אולי אתה יודע היכן נוחתים אחרי המוות,
האם גן העדן הוא רכוש פרטי שלך או לא?
מן עין כל ההשראה הזו שבידך?
האם חששת אי פעם שיחיו כאן בלעדיך?
היש כל טעם לתפילה?

פזמון

האם לך תשובות לכל בירור ושאלה?
האם אתה כועס על כל אדם שחזר בשאלה?
היש לך יכולת להגשים כל משאלה?
ומה נשמע חזק יותר הלוואי או אינשאללה?
בין כל החיים לבין כל המתים – אתה כאן או שם למעלה?
בין כל המטיפים לבין כל החוטפים- כאן או שם למעלה?
האם יש גברת אלוהים או אהבה שכך חלפה לה?
מן אין אנו באים – מן הקוף או מלמעלה?

פזמון

שאלות שטותיות כמו "מה עשית אמש"?
האם גם אתה נזהר מפני קרני השמש?
או שגם לך יום מנוחה ביום שבת?
האם כמוך עוד רבים או שאולי אחת?
מי חזק בית כנסת, או מסגד או כנסייה?
האם כבוד הרב המואזין או גברת נזירה?
למי פונה אתה ביום של רגעים קשים?
מיהו אלוהיך – אלוהים?

יום שישי, 1 ביוני 2018

מתכון לצ'יפס צהוב ומגניב - טעים בטירוף


חייב להעביר אליכם מתכון מדליק,קל ופשוט להכנה של תפו"א בתנור שהעביר לי קרוב משפחה שלי, וזה פשוט מעדן.

חומרים:

5 תפוא מקולפים ו3 בטטות
מלח
פלפל
כפית כורכום
5 שיני שום כתושות או אבקת שום
חצי כוס שמן זית
הכנה:

חותכים את התפו"א ואת הבטטות לפרוסות לאורך.
את שמן הזית והתבלינים מכניסים לתוך קערה ומערבבים,מכניסים את תפוא והבטטות לתוך הקערה ודואגים שהם יתמרחו טוב טוב בתערובת, מסדרים בתבנית, מכניסים לתנור בחום 200 מעלות ומחכים שישחים (בערך שעה)
זה יוצא קריספי וטעים .
וזהו...

קל ופשוט
תנסו ותהנו.
שבת שלום.

יום שלישי, 1 במאי 2018

מתכון לעוף בתנור - סוף הדרך


אחד המתכונים הראשונים שפרסמתי:

מתכון של חמותי ז"ל

מנה לארבעה סועדים:

4 כרעיים

לרוטב:
5 שיני שום כתושות
כף מיונז
כפית חרדל
כף דבש
כף מרק עוף
חצי כף מרק בשר
כפית פפריקה אדומה בשמן
מלח
פלפל
מעט כמון
חצי כוס יין אדום למי שאוהב ואז יש לוותר על חצי כוס מיים
כוס וחצי מיים חמים

אופן ההכנה:
 חותכים את העופות לשני חלקים.
 מערבבים את כל חומרי הרוטב ביחד בכוס וחצי מים חמים עד לקבלת רוטב סמיך,טובלים את העוף ברוטב ושמים בתבנית,לאחר שסיימתם יש לפזר את ייתר הרוטב על העופות  ולהשאיר סגור כשעה לספיגת הטעמים,כדאי לכסות בנייר כסף ואחרי שעתיים להכניס לתנור לשעה בחום של 180 מעלות.

ב ת א ב ו ן