דפים

יום שישי, 1 ביוני 2018

מתכון לצ'יפס צהוב ומגניב - טעים בטירוף


חייב להעביר אליכם מתכון מדליק,קל ופשוט להכנה של תפו"א בתנור שהעביר לי קרוב משפחה שלי, וזה פשוט מעדן.

חומרים:

5 תפוא מקולפים ו3 בטטות
מלח
פלפל
כפית כורכום
5 שיני שום כתושות או אבקת שום
חצי כוס שמן זית
הכנה:

חותכים את התפו"א ואת הבטטות לפרוסות לאורך.
את שמן הזית והתבלינים מכניסים לתוך קערה ומערבבים,מכניסים את תפוא והבטטות לתוך הקערה ודואגים שהם יתמרחו טוב טוב בתערובת, מסדרים בתבנית, מכניסים לתנור בחום 200 מעלות ומחכים שישחים (בערך שעה)
זה יוצא קריספי וטעים .
וזהו...

קל ופשוט
תנסו ותהנו.
שבת שלום.

יום שלישי, 1 במאי 2018

מתכון לעוף בתנור - סוף הדרך


אחד המתכונים הראשונים שפרסמתי:

מתכון של חמותי ז"ל

מנה לארבעה סועדים:

4 כרעיים

לרוטב:
5 שיני שום כתושות
כף מיונז
כפית חרדל
כף דבש
כף מרק עוף
חצי כף מרק בשר
כפית פפריקה אדומה בשמן
מלח
פלפל
מעט כמון
חצי כוס יין אדום למי שאוהב ואז יש לוותר על חצי כוס מיים
כוס וחצי מיים חמים

אופן ההכנה:
 חותכים את העופות לשני חלקים.
 מערבבים את כל חומרי הרוטב ביחד בכוס וחצי מים חמים עד לקבלת רוטב סמיך,טובלים את העוף ברוטב ושמים בתבנית,לאחר שסיימתם יש לפזר את ייתר הרוטב על העופות  ולהשאיר סגור כשעה לספיגת הטעמים,כדאי לכסות בנייר כסף ואחרי שעתיים להכניס לתנור לשעה בחום של 180 מעלות.

ב ת א ב ו ן

יום חמישי, 12 באפריל 2018

מתכון מהיר לדגים לשבת

זה מתכון לדגים ממש טעימים בתנור:

מצרכים:
חבילת נסיכת הנילוס/סול
4 לימונים
4 גמבות
4 פלפלים צהובים
2 בצלים
4 שיני שום
חבילת כוסברה
כף מרק עוף
שמן זית
מלח פלפל
תיבולית קנור לדגים
חצי כוס מים חמים.
מלח
פלפל

איך מכינים:

סוחטים 3 לימונים,משרים את הדגים כשעתיים במיץ הלימון.
בינתיים משמנים תבנית בשמן זית,מפזרים את הכוסברה על השמן,חותכים את הגמבות והפלפלים לרצועות,מניחים שכבה ראשונה של הירקות על הכוסברה,מעל מניחים את הדגים.
חותכים את הבצל לפרוסות ואת השום לחצאים ומניחים על הדגים.
לאחר מכן מפזרים את ייתר הפלפלים והגמבות מעל הבצל והשום וכמובן בייתרת התבנית,אצלי תמיד הדגים ממלאים את כל התבנית.

ממיסים את התיבולית בחצי כוס מים חמים,מפזרים מעל להכל,כמו כן את כף מרק העוף,מלח ופלפל לפי הטעם (אני מעדיף מלח גס)
לאחר ששמנו את כל המצרכים,מזליפים שמן זית על הכל,חותכים את הלימון האחרון לחצאי פרוסות  ושמים לקישוט,למי שאוהב ניתן גם לסחוט חצי לימון ולמזוג על הכל.

מכניסים לתנור בחום 180 מעלות לשעה לערך,כל 20 דקות כדאי להוציא את התבנית ולהזליף שמן זית שוב,כך הדגים לא מתייבשים - מניסיון.

בתאבון!
מתכון מוצלח מאד ומנצח בכל ארוחת ערב.








יום שישי, 2 במרץ 2018

מתכוון לאורז מלא עם ירקות

זה מתכון שאנו מכינים קבוע והוא מאוד טעים:

מצרכים:

3 כוסות אורז מלא

6 כוסות מים רותחים

בצל גדול חתוך לקוביות

4 גזרים קלופים ומגורדים

5 שיני שום כתושים

3 פלפלים אדומים חתוכים(גמבה)

שמן זית לטיגון

2 כפות אבקת מרק עוף



אופן ההכנה:

מחממים את השמן.

מטגנים את הבצל עד לשקיפות.

מוסיפים את הגזר ומקרמלים קלות .

מוסיפים את השום והגמבות לעוד חמש דקות ומערבבים.

שופכים פנימה את האורז ומערבבים הכל ביחד לספיגת טעמים.

מכניסים פנימה את המים כאשר באחת מהכוסות מערבבים 2 כפות אבקת מרק עוף 
שופכים פנימה ומערבבים הכל.

מביאים להרתחה פעם אחת.

מכסים את הסיר על אש קטנה ומחכים עד לצמצום כל הנוזלים.

תמונות:

הגזר הבצל והשום:




עם המיים:



לאחר הצמצום:



מוכן:





אנחנו חולים על זה, זה ממש טעים והאורז ...מעדן.

יום שישי, 23 בפברואר 2018

אורז מלא עם כוסמת וירקות

יש בבית כוס כוסמת ו2 כוסות של אורז מלא,מה עושים איתם?

מערבבים עם ירקות ומבשלים וזה יוצא טעים טעים.....

מצרכים:

2 כוסות אורז
כוס כוסמת
6 כוסות מים רותחים
4 גזרים
2 בצלים
4 שיני שום
1 קולורבי
שמן זית לטיגון
כף וחצי אבקת מרק עוף
כף אבקת מרק בצל
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

את האורז המלא משרים במים שעה לפני ההכנה.

קוצצים או מגרדים או חותכים את הירקות,מחממים את שמן הזית במחבת,מטגנים את הבצל עד קצת לפני הזהבה,מוסיפים את הגזר ומערבבים.
לאחר כמה דקות מוסיפים את הקולרבי,השום וכוס כוסמת ומערבבים.
ממתינים עוד 3 דקות ומערבבים שוב,לאחר שראינו שהכוסמת השחימה מעט מוסיפים את האורז ומערבבים שוב לעוד כמה דקות על האש,נותנים לאורז לספוג את הטעמים.
בקערה מערבבים את  המים הרותחים עם התבלינים והאבקות ושופכים לתוך התבשיל.

מערבבים פעמיים וסוגרים את המכסה,על אש קטנה עד שכל המים נספגו.





כל הזכויות שמורות...

בתאבון!!!!

יום שישי, 16 בפברואר 2018

פשטידת פסטה קלה להכנה

הנה מתכון ממש נחמד ופשוט של פשטידה טעימה שהגבינות משאירות ועם של עוד בפה.

פרודוקטים:

1.5 ליטר מים
חבילת פסטה לא משנה איזו.
איך אפשר בלי
1 בצל 1שום ושמן זית.
גביע קוטג`
פטריות שמפיניון(או קופסת שימורים,או טריות לפי העדפתכם).
חצי כוס פרורי לחם מתובלים בטעם שאתם אוהבים(כן,כן אלו של השניצלים)
2 ביצים
200 גרם פרמזן לגירוד.(אפשר גם בלי אבל זה יותר טעים עם)
מלח
פלפל
אבקת מרק עוף או פטריות

איך מכינים:
מרתיחים את המיים בסיר,מכניסים את הפסטה פנימה,להוסיף למים כף שמן זית וחצי כף מרק עוף,מחכים עד שהפסטה מוכנה.
בינתיים קוצצים את הבצל,שום והפטריות,מזליפים שמן זית למחבת ומטגנים את הבצל,לאחר שהזהיב מוסיפים את השום והפטריות,מטבלים בחצי כפית מלח,פלפל לפי הטעם וחצי כף אבקת מרק עוף.
לאחר שהפסטה מוכנה מסננים את המים ומעבירים לפיירקס,אליה מוסיפים את תערובת הבצל,את הביצים,את הקוטג` ואת הפירורי לחם ומערבבים את הכל יחד,יש לשים לב שהביצים אכן התערבבו עם ייתר המרכיבים.
מגרדים את הפרמזן מלמעלה (לא להתקמצן)ומכניסים לתנור לשעה ב- 180 מעלות עד שזה נהייה קריספי.

מבטיח זה טעים בטירוף,ברגע שאני מוציא אותה מהתנור הילדים שלי אוכלים חצי ממנה על הדרך.

בתאבון - תהנו

יום שישי, 9 בפברואר 2018

עוד מתכון של דגים

הפעם בסגנון קצת שונה

מאז שעברתי לעבוד בקריית שמונה אני שואב בשקיקה מתכונים מיעל והם יוצאים טעימים טעימים.
אני אתן את המתכון אך לצערי לא צילמתי את המוצר המוגמר , לא הספקתי.
מצרכים:
4-5 פלפלים וגמבות חתוכים לרצועות
1.5 ק"ג של דג נסיכת הנילוס חתוך לרצועות רוחב
5 שיני שום קצוצות
3 גזרים חתוכים לרצועות
15 גבעולי כוסברה 
2 כוסות גרגירי חומוס קפואים של סנפרוסט\
2 פלפלי שאטה למי שאוהב חריף
כוס מים רותחים
שמן לטיגון 
כפית מלח
פלפל
כף כורכום או קארי
חצי כף פפריקה
חצי כף כמון
מיץ מחצי לימון


איך מכינים:
בסיר קולאז' מחממים שמן 
מכניסים את השום ומטגנים מעט, מוסיפים את השאטה, הגמבות, הגזרים והכוסברה ומערבבים מידי פעם.
בקערה נפרדת שמים כוס מים רותחים עם כל התבלינים ומערבבים.
מערבבים ומסדרים את הדגים בסיר.
מוסיפים את החומוס מעל ושופכים את המים עם התבלינים על הכל.
אם זה לא כיסה מוסיפים עוד מים עד כיסוי כל התבשיל.
מפזרים מעל עוד כמה עלי כוסברה ומשאירים על אש קטנה עד לצמצום הנוזלים לחצי.
תקשיבו זה לא יאמן הטעם הזה.
משהו באמת מיוחד.
תנסו.