דפים

יום שלישי, 17 במאי 2016

מתכון לאורז מיוחד

ספינק קון ארוז

זה למעשה אורז עם עלי תרד
מתכון הכי קל בעולם
מתכון טעים תורכי מארצות הבלקן שאני מאוד אוהב להכין:
מתכון:
קופסת עלי תרד אחת
בצל קצוץ
3 עגבניות
2 כוסות אורז
4 כוסות מיים רותחים
כף אבקת מרק
מלח
פלפל
חצי כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
מיץ מחצי לימון
שמן לטיגון
איך מכינים:
לפני הכל מרתיחים את עלי התרד והעגבניות במים רותחים עם כף מלח וכף שמן עד לריכוך עדין
מסננים ואז קוצצים גס את התרד ואת העגבניות מקלפים וקוצצים גס גם.
מטגנים במחבת מתאימה לאורז את הבצל עד שהזהיב.
מכניסים את התרד והעגבניות ומערבבים.
מוסיפים את המיים הרותחים והתבלינים ומערבבים שוב,
ממתינים לרתיחה ומוסיפים את האורז ומערבבים שוב.
טועמים ומתקנים תיבול.
מכסים ועל אש קטנה עד שהנוזלים נגמרים.
הטעם גן עדן בהבטחה






















יום ראשון, 8 במאי 2016

מתכון לירקות כבושים/מוחמצים

הקיץ הגיע ואיתו החמצת הירקות

לכל אחד יש את הסגנון שלו להחמיץ ירקות
אצלנו קוראים לזה טרושי ולא טורשי
כך אני עושה וכך אנחנו אוהבים את זה:


מתכון:
קולורבי חתוך לרצועות
שומר חתוך לחצאי עיגול
חצי כרוב חתוך גס
5 גזרים חתוכים איך שנוח לכם
5-6 כוסות מים פושרים
כפית וחצי מלח גס לכל כוס מיים
2 כפיות סוכר
צרור יפה של שמיר
כף פלפל שחור לא גרוס
5 שיני שום חתוכות לחצאים
חצי לימון חתוך לפרוסות

אפשר להוסיף ירקות כיד הדימיון הטובה עליכם
וגם כף כורכום כדי לקבל את הצבע הצהוב, אני אוהב את זה לבן.


איך מכינים:
ראשית מחטאים את הצנצנת במים רותחים
מסדרים את כל הירקות כולל הלימור והשמיר בתוך הצנצנת בשכבות,
מפזרים את הפלפל והשום לפי ראות עינכם,
ממיסים את הסוכר והמלח במים ושופכים פנימה עד לכיסוי מושלם של הירקות.
מעל אני תמיד מוזג שמן זית מעל המיים כדי "לסגור" את המים וכדי לא ליצור עובש.
סוגרים טוב טוב את הצנצנת שלא יכנס אוויר ומשאירים לשלושה ימים על השיש וטועמים.
אם כבר מוכן אז מצויין, אם לא להשאיר עוד יום אבל זה לא אמור לקחת יותר משלושה ימים.


יום חמישי, 5 במאי 2016

שירה והבירה

כולם ידעו שאצל שירה תמיד אפשר להשיג בירה
שירה חיה בדירת רווקים בשינקין לבד ותמיד היה לה בירות במקרר
היה לה ברזים לשירה, גם חביות וגם בקבוקים
שירה והבירה כך נהגו לקרוא לה.
אלופת הגרעפסים אחרי ליטר בירה בשלוק.
אף אחד לא יכול היה לנצח אותה, היא הייתה יכולה להגיד את המילים הכי ארוכות עם גרעפס אחד מתמשך.

שירה אהבה בירה ובמקרר היה לה מכל הסוגים היו משתגעים כל החברים, שוב ושוב מנסים
אולי בשתיים בלילה לא יהיה לשירה בירה במקרר?
אבל לשירה אף פעם לא היה חסר בירה במקרר
שירה הייתה אלופה בבירה
מכבי ,גולדסטאר, ווינשטפן,הייניקן, אפילו בירות בטעמים.

החברה היו באים יושבים אצל שירה לשתות בירה
ושירה לא הייתה מביישת כל גבר שישב לשתות בירה
כל מי שרצה בירה ישב אצל שירה
יום אחד באנו לשירה ,דפקנו בדלת ושירה איננה.
אין שירה אין בירה
אין ליטר, אין שליש,אין רבע.
שירה נעלמה ואיתה גם הבירה
עבר לו יום ועוד יום ואין שירה
אף אחד לא יודע מה קרה לשירה עם הבירה.

אומרים שהשתכרה, אומרים שהתביישה בבטן בירה
אומרים שחזרה לאן שבאה
אבל כולם זוכרים את שירה עם הבירה
זהו סיפורה (הקצר) של שירה והבירה



יום שלישי, 12 באפריל 2016

כבד קצוץ - סיפור מתכון




היא מסתובבת לה בבית כמו סהרורית,לכאן ולכאן מחפשת לה תכלית,הוא מסתכל לה בעיניים,היא משפילה מבט,יודעת שהוא צודק,המעשים שלה לא הצדיקו דבר,רק גרמו לו לאנטיגוניזם מובהק.




הוא קוצץ שלושה בצלים וזורק אותם לתוך המחבת עם לפחות 3 כפות שמן זית,נותן להם להשחים לאט לאט,האווירה כה לא נעימה,היא לא כ"כ מבינה מה היא עשתה הטיפשה!
ככה זה נראה לאחר ההשחמה:



אולי נוסיף גם שום - הוא אומר לעצמו,מחביא ומנסה לא ליצור מבט מתחלף בינהם,היא מצטנפת לה,מסתגרת בתוך עצמה,הוא מוציא את הבצל הצידה לאחר ההשחמה.


את הטענות שלה שמע לא אחת,כל הזמן מנסה לקבל עוד קצת אהבה,אולי ליטוף,אולי קצת חמלה,אך הוא בשלו,מרצין פנים,לא נותן לה פתח להאמין,אולי היא בוכה,הוא לא יודע,כרגע היא בפינה...


קילו כבדים נכנס למחבת להשחמה,בינתיים 2 תפו"א מתבשלים להם במיים לאיטם יחד עם שלוש ביצים.
הוא מכניס את הכבדים,את התפו"א,הבצל המטוגן יחד עם השום והשמן,את הביצים,חצי כפית מלח,פלפל,כמון ומרסק כמו שמרסקים פירה,לא במערבל מזון,הוא שמע כמה מהם אומרים והחליט לשמוע בעצתם.
כך זה נראה:

הוא לא מכה זה היא כבר יודעת,הוא רק ידוע בכעסו שמתבטאת בשתיקתו,זה יכול לקחת שעות היא ידעה,אבל בסוף היא יאהב אותה חזרה כאילו כלום לא קרה.

 לאחר מעיכה ראשונית


ואז הכל ביחד למחית אחת :


המאכל מוכן,הוא מסובב אליה את עיניו ואז שריקה!

,היא מסתכלת עליו בחזרה,מילים לא נאמרות,הוא משיב לה אהבה,היא קופצת עליו בשמחה,עיניה בורקות,מקשקשת בזנבה,מלקקת את קצה אפו,אז מה אם את צרכיה בבית היא עשתה,היא יודעת שהוא מוותר לה,זו לא הפעם הראשונה.

הוא אוהב אותה כי היא הכלבה שלו ורק שלו והוא יודע זאת.



יום שני, 11 באפריל 2016

קציצת תרד מיוחדת

ת'אמת אני קצת מופרע וכשעשיתי את המתכון הזה הוא הגיע בכלל מקציצות פרסה ולא מתרד, הקציצות עשויות בצורה מיוחדת שאני לא חושב שמישהו אי פעם הכין אותם כך, אז יאללה למתכון:


מצרכים:
קילו עלי תרד תורכי שטופים
כוסברה קצוצה דק
חצי חבילת נענע קצוצה דק
6 עלי סלרי רק עלים קצוצים דק
2 בצלים
4 שיני שום
2 תפוחי אדמה גדולים יחסית
5 ביצים
כוס וחצי קמח מצה
מלח
פלפל
כף אבקת מרק עוף
פפריקה אדומה בשמן
שמן לטיגון


איך מכינים:
פה עשיתי מה שאף אחד לא עושה לפי דעתי.
הכנסתי את התרד,התפוחי אדמה והשום ל....מטחנת בשר, כן נו אל תצחקו
זה טחן את הכל, סיננתי את המים ככל שניתן.
הוספתי את ייתרת החומרים, לשתי עד לקבלת תערובת לא קשה מידי ולא רכה מידי וטיגנתי בשמן עמוק.
אתם לא מבינים איזה טעים יצא -כמו קציצות פלאפל של פסח.
מטורף ממש - "אתם זוכרים איך נראית פיתה"?
"פיתה זה לא העגול, הלבן הזה ששמים בתוך הפלאפל"?





יום שבת, 20 בפברואר 2016

החלומות שלנו על מעגלי החיים

הזמן עובר לו ממש מהר.

חיים וממצים כל יום עד תומו , עושים המון דברים וחולמים.

בסה"כ הכללי העולם בנוי על חולמים לא?

אנחנו חולמים שיהיה לנו הכל

חלומות עלינו

חלומות על משפחתינו

חלומות על החברים שמסביב

חלומות על החיים בעולם

חלומות על החיות והצמחים

חלומות על החומר שמסביבינו ואיך הוא בא לידי ביטוי

חלומות על הנשמה

חלומות על האין סוף

איפה אנחנו בחלומות האלה?

איך אנחנו משפיעים ומושפעים מהחלומות האלו?

האם כשאנחנו עושים משהו בחלום אחד זה משפיע על ייתר החלומות?




יום שלישי, 9 בפברואר 2016

פעם..

פעם הייתי רושם על עצמי, מן יומן אישי שכזה.

היום אני חושב 30 פעם לפני שאני רושם משהו, הסטטוס שאני נמצא

הדוגמא שאני צריך לתת.

האם זה מוסרי או לא? תקין או לא?

לחשוף או לא לחשוף?

בסוף יום אני מתיישב לרגע עם הלשון בחוץ, מאושר מהיום של העשייה.

והנה מת לספר על מה ואיך ולא בדיוק יכול.

בגלל שיקולים, מחסומים, מחשבות ועוד כל מיני מעצורים.

אז עכשיו איזה מן בלוג זה?

איזה מן יומן?

עבור מי אתה רושם?

אין זמן להגיב לאף אחד

אין זמן לקרוא

והנה בשעות כאלה קצת לרשום.

אז אולי צריך לרשום בלילה כמו פעם?

להאחז בקצה החוטים כדי לרשום.

כדי להמשיך

אני בלוגר ואין לי מה לעשות עם זה, מרגיש חסר כשזה לא מגיע.

והנה כשיש שניה לרשום ....

פעם....