דפים

יום שבת, 20 בפברואר 2016

החלומות שלנו על מעגלי החיים

הזמן עובר לו ממש מהר.

חיים וממצים כל יום עד תומו , עושים המון דברים וחולמים.

בסה"כ הכללי העולם בנוי על חולמים לא?

אנחנו חולמים שיהיה לנו הכל

חלומות עלינו

חלומות על משפחתינו

חלומות על החברים שמסביב

חלומות על החיים בעולם

חלומות על החיות והצמחים

חלומות על החומר שמסביבינו ואיך הוא בא לידי ביטוי

חלומות על הנשמה

חלומות על האין סוף

איפה אנחנו בחלומות האלה?

איך אנחנו משפיעים ומושפעים מהחלומות האלו?

האם כשאנחנו עושים משהו בחלום אחד זה משפיע על ייתר החלומות?




יום שלישי, 9 בפברואר 2016

פעם..

פעם הייתי רושם על עצמי, מן יומן אישי שכזה.

היום אני חושב 30 פעם לפני שאני רושם משהו, הסטטוס שאני נמצא

הדוגמא שאני צריך לתת.

האם זה מוסרי או לא? תקין או לא?

לחשוף או לא לחשוף?

בסוף יום אני מתיישב לרגע עם הלשון בחוץ, מאושר מהיום של העשייה.

והנה מת לספר על מה ואיך ולא בדיוק יכול.

בגלל שיקולים, מחסומים, מחשבות ועוד כל מיני מעצורים.

אז עכשיו איזה מן בלוג זה?

איזה מן יומן?

עבור מי אתה רושם?

אין זמן להגיב לאף אחד

אין זמן לקרוא

והנה בשעות כאלה קצת לרשום.

אז אולי צריך לרשום בלילה כמו פעם?

להאחז בקצה החוטים כדי לרשום.

כדי להמשיך

אני בלוגר ואין לי מה לעשות עם זה, מרגיש חסר כשזה לא מגיע.

והנה כשיש שניה לרשום ....

פעם....


יום שני, 11 בינואר 2016

ילדים - העם הנבחר

אז אני מלמד ילדים, הורים, מאמנים ואת כל מי שרוצה להשתפר בחיים

ילדים הם עם מדהים,

ישירים, חכמים, ישרים

יש להם הוגנות מיוחדת שאין למבוגרים.

יש להם הבנות שאין לנו המבוגרים.

יש להם תובנות שאין לנו המבוגרים.

המוח שלהם פתוח ולספוג עוד ועוד חומר חדש ואם הוא מעניין אותם הם יכולים ללמוד אותו עד אין סוף.

התשובות שלהם מדהימות אותי כל פעם מחדש.

כל תשובה באה עם סיפור שלם מאחוריה.

כל הבעה.

הפליאה שלהם מהדרך, הוואו, החיוך הכובש, 

התמימות המדהימה, הקליטה המדהימה שלהם בחושים.

המבט המביע, הקורץ, המיוחד.

פשוט כיף לי ללמד אותם ולראות את הניצוץ הזה של הכיף בחיים.

יום שלישי, 22 בדצמבר 2015

חלווה מסולסלת בטעם שוקולד

עכשיו מה ?

לא תתעלפו?

גם חלווה, גם מסולסלת וגם שוקולד.

אני לא יודע מה אתכם אבל אני נפלתי.

עד עכשיו זה מה שאני חושב על החלווה המטורפת הזו.

והנה מה שהם אומרים על זה:

חלוה מסולסלת תוצרת "אחוה" מבוססת על החלוה הטעימה והמוכרת של אחוה. באמצעות תהליך ייצור מיוחד, מוגשת החלוה בצורת סיבי שערות דקיקים וטעימים ביותר. החלוה החדשה אורירית, נימוחה, נהדרת לאכילה על גבי פרוסת לחם, כתוספת ליוגורט, פירות ולהגשה כקינוח מתוק. בנוסף, מומלצת גם לעיטור מאפים.

צורת אכילה:

יש לתפוס את שערות החלווה עם האגודל והאצבע ולדחוף לפה מהר מספיק כדי ששום שערה חס ושלום לא תיפול...
עכשיו- אני לא צריך לספר לכם מה יש בחלווה נכון?
וויטמנים,מינרלים,ברזל ועוד..
יאללה רוצו להנות





מחיר מומלץ 13-11 ש"ח לאריזה.

יום רביעי, 16 בדצמבר 2015

תבשיל קישואים מיוחד


אני אוהב לנסות כל מיני דברים חדשים וטעימים,

אז הנה עוד מתכון ממוחי היוצר לקישואים בטעם מיוחד.
זה היה אמור להפוך לסלט קישואים אבל כשטעמו החבריה, אמרו אבא, ליד האורז זה ייצא פצצה אז השארנו.
מתכון:
8-9 קישואים מקולפים וחתוכים לריבועים
בצל גדול קצוץ
4-5 שיני שום קצוצות
צרור נאה של פטרוזיליה
2 כוסות מים רותחים
שמן לטיגון
מלח
פלפל
כפית קטנה של כורכום
כפית פפריקה
חצי כפית שטוחה כמון
והשוס הגדול 3כפות סילאן

עכשיו מה עושים עם כל זה:
1. שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שיזהיב קלות
2.מוסיפים את השום לכמה דקות.
3.מוסיפים את הקישואים, הפטרוזיליה וכל התבלינים בלי המיים והסילאן, ממשיכים בטיגון תוך כדי ערבוב מידי פעם.
4.את המיים הרותחים מערבבים עם הסילאן ושופכים לתבשיל, אם המים לא כיסו את הקישואים להוסיף עוד קצת מים רותחים.
5.לטעום ולתקן ע"פ טעמכם.
6.לצמצם נוזלים כחצי שעה לערך.


ליד האורז זה פשוט סוף הדרך בהבטחה.


יום שבת, 12 בדצמבר 2015

מתכון לדגים בתנור





10 דגי דניס מפולטים עם ריח של ים טריים טריים

אני אוהב אותם בפשוט לגמרי
מתכון:
10 דגי דניס מפולטים או שלא
שמן זית לשימון התבנית
150 גרם חמאה מלוחה מומסת
5-6 שיני שום כתושות
מיץ מחצי לימון
מלח 
פלפל
עשבי תיבול - אנחנו אוהבים כוסברה

איך מכינים:
מניחים נייר אפייה על התבנית.
משמנים את הנייר במעט שמן זית.
מניחים את הדגים.
על הדגים מניחים את עשבי התיבול בצורתם הטבעית. 
את השום, לימון והחמאה מערבבים ביחד ושפכים על הדגים.
מלח גס מלמעלה.
פלפל שחור.
עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור על חום של 160 לחצי שעה.
לאחר מכן, מורידים את נייר הכסף ומשנים את התנור לגריל בגובה 200 מעלות עד להשחמה קלה של הדגים.
לא להרבה זמן שלא התייבשו.
מוציאים ואוכלים חם חם!!!

תזהרו על האצבעות שלכם.....
בתאבון!!!



יום ראשון, 8 בנובמבר 2015

צלי עגל מעלף


החורף דופק בדלת אז הנה מתכון חם שיחמם את ימי החורף הקרים 

מצרכים:
1.5 בערך של צלי עגל (אני קונה קפוא)
3-4 תפוחי אדמה
2 בטטות
2 בצלים קלופים
כמה עלים של סלרי חתוכים גס.
למשרה לבשר:
כף פפריקה מתוקה
כף מרק עוף
כף מרק בצל
כפית טימין הררי
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כוס שמן זית
כפית שום כתוש או 4 שיני שום כתושות
חצי כפית מלח גס
פלפל שחור
שלושת רבעי כוס מים רותחים
דבש לפי הטעם.
אופן ההכנה:
יומיים לפני ההכנה מפשירים את הבשר, מייבשים אותו ככל שניתן עם מגבת נייר.
מערבבים את כל חומרי המשרה חוץ מהדבש והסלרי.
מייצרים חתכים בבשר ומורחים אותו טוב טוב במשרה.
עוטפים בניילון ולמקרר ליומיים.
לירקות:
את הבשר שמים במרכז התבנית.
מכינים משרה נוספת עם אותם חומרים ללא הדבש והסלרי.
את עליי הסלרי שמים למטה בתבנית.
את הירקות טובלים במשרה ומסדרים בתבנית מסביב לבשר.
שופכים את המשרה על ייתר הירקות והבשר.
כדי לפנק אני אוהב פשוט לזלוג דבש, לא הרבה אלא עם הכפית מעל הירקות והבשר.
מחממים תנור ל- 160 מעלות.
עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור לשעתיים וחצי בספא.
לאחר שעתיים וחצי מוציאים את נייר הכסף, מרטיבים את הבשר והירקות שוב עם הנוזלים שנאספו בתבנית.
מכניסים לעוד חמישים דקות בחום של 170 מעלות, שימו לב שלא ישרף, כל תנור והחום שלו.

פורסים ומלקלקים את האצבעות.