דפים

יום שני, 6 באפריל 2020

אורז עם חצילים מטוגנים



טוב, המתכון הזה "קצת" משמין אבל מה זה טעים שחבל על הזמן ממזמן, תמונות נעלה אח"כ.

מצרכים:

לחצילים:
2 חצילים בינוניים
שמן לטיגון
מלח
פלפל

לאורז:
3 כוסות אורז
6 כוסות מים רותחים
כף אבקת מרק עוף או חוויג למרק
מלח
פלפל


אופן ההכנה:

חצילים:
חותכים את החצילים לריבועים קטנים ומשרים עשר דקות במלח גס.
שוטפים טוב טוב ומייבשים טוב טוב
בוזקים עליהם מעט פלפל .
מטגנים אותם עד להשחמה קלה ושמים בצד.
אורז:
מרתיחים את המים על אש גדולה, מכניסים פנימה את אבקת המרק ומלח ופלפל.
כשהמים מבעבעים שופכים פנימה את האורז ומערבבים שהאורז התפזר באופן שווה.
לאחר כעשר דקות מכניסים פנימה את החצילים ומערבבים שוב.
מקפידים שהאורז יכסה חלק מהחצילים.
מעבירים לאש קטנה ונותנים למים להספג טוב טוב באורז.
אני לא אחראי שהאורז יחזיק עד ארוחת הערב.
נ.ב.
מי שיש לו זעפרן ימיס חצי כפית במים רותחים ויכניס למים של האורז.
מטורף פשוט

יום ראשון, 5 באפריל 2020

אורז צבעוני ומיוחד

אני אוהב לנסות דברים חדשים, ניסיתי מתכון לבד שלי ,לפחות לא מצאתי אותו ברשת, לא הספקתי אפילו לצלם אותו בצלחת והוא נעלם.

מצרכים:
3 כוסות אורז
4 כוסות מים רתוחים
גזר חתוך לפסים דקים דקים, אני חותך אותו באמצעות מכשיר
חצי מלפפון חתוך באותה צורה
חצי קופסת תירס כולל הנוזל - כוס בערך
כף פפריקה
כפית קארי
חצי כפית כורכום
כוס חלב קוקוס
מלח
פלפל
2 כפיות אבקת מרק עוף
כף שמן זית



אופן ההכנה:
  1. את כל הנוזלים מכניסים לסיר ומרתיחים.
  2. מוסיפים את התבלינים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מכניסים את הירקות והתירס לחמש דקות ומערבבים.
  4. מוסיפים את האורז ומערבבים עם הכל.
  5. אם אין מספיק נוזלים, להוסיף עוד כוס מים רותחים.
  6. לכסות את הסיר, להעביר לאש קטנה ולתת למים להתאדות.

מבטיח הנאה מיוחדת של אורז.
תמונות:



יום שבת, 4 באפריל 2020

עוף ממולא באורז




מצרכים:


3 כוסות אורז מוכן.
1 עוף שלם נקי.


למשרת העוף:
3 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה/חריפה.
1 כפית מלח גס.
1 כפית אבקת שום.



למילוי:
אפשר לעשות מילוי של כל סוג של אורז שאתם מכירים.
יש שעושים מילוי בשרי,אני בחרתי באורז עם ירקות.



אופן ההכנה:
ממלאים את העוף באורז גם בתוכו וגם מתחת לעור,זה מגדיל את הנפח ונכנסת כמות אורז יותר גדולה,לאחר מכן סוגרים את הפתחים בעזרת קיסמי עץ(תזכרו איפה שמתם אותם).

לאחר שסגרנו את העוף מורחים אותו מכל הכוונים במשרה שהכנו ועוטפים בנייר כסף או מכניסים לשקית קוקי ענקית.
מכניסים לתנור ל- 180 מעלות לשעתיים,שעה וחצי כשהעוף מכובה וחצי שעה נוספת ללא הכיסוי לצורך ההשחמה.









יום שישי, 3 באפריל 2020

סלט קישואים מיוחג



סלט טעים שבטח לא המצאתי..אבל עלה לי לראש לעשות אותו.
אני אוהב להשתמש בכל מה שיש בהית ולא לזרוק אוכל.

מה..?
אז היו בבית 3 קישואים גדולים
חצי חבילת כוסברה 
פטרוזיליה
נענע
הוספתי 2 בצלים .
כף שום כתוש
מלח
פלפל
2 כפות מיונז.
שמן זית

איך???
קילפתי את הקישואים וגרדתי אותם בפומפיה גסה.
קיצצתי את הבצלים.
שמן זית בנדיבות על המחבת
מתחילים לטגן את הבצל עד חצי שקיפות
מוסיפים את השום ומערבבים.
מוסיפים את הקישאים ואת הירוקים קצוצים גס
מלח
פלפל
נותנים לזה כמה דקות ומידי פעם מערבבים.
טועמים לראות שהקישואים התרככו.
לוקח את התערובת הנפלאה לבלנדר ערבוב עם שתי כפות מיונז.
זה יוצא מעדן אמיתי....


יום שני, 9 בספטמבר 2019

מתכון לצלי עגל

מתכון טעים לצלי עגל כמו שאני אוהב:

מצרכים:
1.5 בערך של צלי עגל (אני קונה קפוא)
3-4 תפוחי אדמה
2 בטטות
2 בצלים קלופים
כמה עלים של סלרי חתוכים גס.
למשרה לבשר:
כף פפריקה מתוקה
כף מרק עוף
כף מרק בצל
כפית טימין הררי
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כוס שמן זית
כפית שום כתוש או 4 שיני שום כתושות
חצי כפית מלח גס
פלפל שחור
שלושת רבעי כוס מים רותחים
דבש לפי הטעם.
אופן ההכנה:
יומיים לפני ההכנה מפשירים את הבשר, מייבשים אותו ככל שניתן עם מגבת נייר.
מערבבים את כל חומרי המשרה חוץ מהדבש והסלרי.
מייצרים חתכים בבשר ומורחים אותו טוב טוב במשרה.
עוטפים בניילון ולמקרר ליומיים.
לירקות:
את הבשר שמים במרכז התבנית.
מכינים משרה נוספת עם אותם חומרים ללא הדבש והסלרי.
את עליי הסלרי שמים למטה בתבנית.
את הירקות טובלים במשרה ומסדרים בתבנית מסביב לבשר.
שופכים את המשרה על ייתר הירקות והבשר.
כדי לפנק אני אוהב פשוט לזלוג דבש, לא הרבה אלא עם הכפית מעל הירקות והבשר.
מחממים תנור ל- 160 מעלות.
עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור לשעתיים וחצי בספא.
לאחר שעתיים וחצי מוציאים את נייר הכסף, מרטיבים את הבשר והירקות שוב עם הנוזלים שנאספו בתבנית.
מכניסים לעוד חמישים דקות בחום של 170 מעלות, שימו לב שלא ישרף, כל תנור והחום שלו.
מוציאים ומלקלקים את האצבעות





בורקס במילוי בשר/פטריות מבצק פילו


מאוד אוהב בצק פילו - כיף לעבוד איתו והוא ממש טעים
הכנתי רולדת בורקס מגולגל במילוי בשר וגם במילו פטריות ברוטב של פטריות נוזלי.
בואו נכין:


בצק:
חבילת דפים של בצק פילו מכל חברה שאתם אוהבים:

מילוי בשר:
חצי קילו בשר טחון
בצל קצוץ
4 שיני שום
5 כפות שמן זית
כפית כורכום
כפית כמון
כפית פפריקה בשמן
מלח
פלפל
ביצה למריחה.
שומשום לפיזור על הבצק.
קצח
עכשיו אני לא יודע מה אתכם, אני טועם את הבשר ומחליט אם התבלון ערב לחיך, אני יודע שחלק עושים את זה ואת חלק גדול זה לא מושך בלשון המעטה חחחח

להכנה:
אני משתמש בשמן זית לטיגון,
מטגן את הבצל עד שקיפות, מוסיף את השום ואז את הבשר תוך כדי ערבוב מתמיד,
אני לא נותן לבשר להתגבש אלא משאיר אותו מפורר.
אחרי שהבשר מוכן מכבים את האש.
פורסים את הפילו - אני משתמש בכל רולדה בשני עלים ומשאיר אותו על הניילון המפריד.
מפזרים פס של בשר בתחילת הפילו כמו בתמונה, מקפלים מצד ימין פנימה רבע, מצד שמאל רבע ומגלגלים.


לאחר הגלגול אני פשוט משתמש בניילון מתחתיו כדי לגלגל את הבצק לתבנית מבלי לשבור אותו.
מורחים ביצה ושומשום ומניחים בתבנית משומנת היטב, מאוד חשוב!

למילוי הפטריות:
2 קופסאות מסוננות של פטריות
שמן לטיגון
בצל קצוץ
4 שיני שום
כף אבקת מרק פטריות
מלח
פלפל



להכנת המילוי:
מחממים שמן, מטגנים את הבצל עד שקיפות.
מוסיפים את השום,הפטריות והתבלינים.
מערבבים חמש דקות וטועמים.
משפרים טעמים ומפזרים אותו הדבר כמו הבשר, על עלה הפילו.

לאחר הקיפול מורחים ביצה ושומשום:



אתם רואים שאת הארוכים יותר לא קיפלתי בצדדים והם לא יצאו יפים אז חשוב לקפל צדדים ואז לגלגל.
לתנור ל- 160 מעלות לא יותר מחצי שעה או שאתם רואים שהם השחימו יפה.
לפני הגשה:
קונים רוטב פטריות ומכינים משקית אחת ו- 200 מ"ל של מים ומערבבים - תודה לגיסתי היקרה על ההכנה של הרוטב הטעים.
חותכים פרוסות, מוזגים רוטב ומלקלקים את האצבעות.



יאללה בתאבון!!!!



יום שלישי, 16 ביולי 2019

שוק טלה בתנור

אסור להתעלם ולשכוח את המתכון הזה

זה המתכון הכי מוצלח מבחינתי לשוק הטעים הזה

2.5 קילו שוק טלה

3 ראשי שום גדולים מפורקים לשיניים
1/2 חבילה גדולה פטרוזליה,
1/2 חבילה גדולה כוסברה
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית כמון.
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס רכז רימונים.
3/4 -1 בקבוק יין אדום יבש.

אופן ההכנה:
1. את השום, הירק, התבלינים, השמן ורכז הרימונים מכניסים למעבד מזון ויוצרים מישחה.
2. את שוק הטלה שוטפים היטב ומייבשים בעזרת נייר מגבת מניחים על יריעה גדולה של נייר כסף,  חורצים, מורחים ומעסים במשחה שיצרנו שיכבה יפה על כל השוק ובתוך החריצים.
3. עוטפים היטב את השוק עם נייר הכסף – מהודק ומכניסים למקרר ליומיים שלושה לספיגת טעמים.
4. מוציאים את השוק העטופה מהמקרר ונותנים לה להגיע לטמפרטורת החדר.
5. מחממים תנור לחום גבוהה 220-240 מעלות ומכניסים את השוק העטופה לחצי שעה.
6. מוציאים את השוק מהתנור פותחים את  נייר הכסף ומוזגים לתבנית 1- 3/4 בקבוק יין אדום יבש, מחזירים לתנור ומורידים טמפרטורה ל 120-150לכ 3 שעות.
7. מידי פעם להרטיב את השוק בנוזלים, אם החלק העליון משחים מהר מידי פשוט לסגור חזרה את הכיסוי.

בתיאבון.


בתמונה לפני הצליה





ללקק את האצבעות!!!!!