דפים

יום חמישי, 12 ביולי 2018

קווארטיקוס דה קאלאבסה



זהו מתכון של אמא שלי שאני פשוט מטורף עליו ועל עוד כמה מתכונים.
מדובר על תבשיל קישואים עם בשר(בעיקר חלקי פנים,קורקבנים או לבבות)
אני בחרתי בלבבות.
לא צילמתי את כל ההכנה - רק את המוצר הסופי:




שנגלה לכם?

סתתתתתתתתם - מתכון פשוט מאד בעיקרון:


מצרכים:

500 גרם לבבות.
ליטר וחצי מיים רותחים.
10 קישואים גודל בינוני
כוס אורז(אפשר גם אורז מלא)
2 בצל
4 שיני שום
2 קופסאות רסק עגבניות קטן
שמן זית
כף אבקת מרק עוף
חצי כפית כמון
כפית פפריקה בשמן
כף צימצ`ורי יבש או רטוב לבחירתכם
חצי כפית מלח
כנ"ל פלפל

טוב נו נכין?

לאחר שמנקים את הלבבות,מרתיחים אותם עם מלח גס עד לבישול קל(10 דקות בערך).
חותכים את הקישואים לריבועים לאחר שמגרדים להם את הקליפה עם סכין,אין צורך לקלף.
בינתיים מקצצים בצל ושום ומזהיבים בסיר עם שמן זית,מוסיפים את הלבבות לטיגון,מוסיפים את הרסק עגבניות ואת התבלינים מערבבים ומרתיחים פעם אחת,מוסיפים ליטר וחצי מים רותחים ואז מוסיפים את הקישואים פנימה.
מביאים לרתיחה ראשונית תוך כדי ערבוב ואז מוסיפים כוס אורז,משאירים על אש קטנה בין חצי שעה לארבעים דקות,מוסיפים עוד כוס מים בסוף,טועמים ומוסיפים תבלינים לתיקון הטעם לפי טעמכם.
מביאים להרתחה נוספת ומצמצמים קצת את התבשיל,זה יוצא מדהים בהבטחה.

למי שאוהב יכול להוסיף פלפל צ`ומה לתבלון חרפרף.




ב ת א ב ו ן.

אם ביום מן הימים - שיר שאני אוהב



מילים: עומרי גליקמן
לחן: עומרי גליקמן



אם ביום מן הימים, אפגוש את אלוהים
את אללה, ג`ה ג`ה , GOD, DIEU או מלך המלכים
אבדוק אם לו פקידה אשר אוספת ת`פתקים
היש כל יחס למבקשים?
אם ביום מן הימים, אפגוש את אלוהים
בליווי מאבטחיו המלאכים
אבדוק אם כמו אצלנו גם שם בעננים
כבר אין מקומות בטוחים

האם הרעם הוא קולך? או הירח אור ביתך?
האם אנחנו לבדינו ביקום כולו?
אולי אתה יודע היכן נוחתים אחרי המוות,
האם גן העדן הוא רכוש פרטי שלך או לא?
מן עין כל ההשראה הזו שבידך?
האם חששת אי פעם שיחיו כאן בלעדיך?
היש כל טעם לתפילה?

פזמון

האם לך תשובות לכל בירור ושאלה?
האם אתה כועס על כל אדם שחזר בשאלה?
היש לך יכולת להגשים כל משאלה?
ומה נשמע חזק יותר הלוואי או אינשאללה?
בין כל החיים לבין כל המתים – אתה כאן או שם למעלה?
בין כל המטיפים לבין כל החוטפים- כאן או שם למעלה?
האם יש גברת אלוהים או אהבה שכך חלפה לה?
מן אין אנו באים – מן הקוף או מלמעלה?

פזמון

שאלות שטותיות כמו "מה עשית אמש"?
האם גם אתה נזהר מפני קרני השמש?
או שגם לך יום מנוחה ביום שבת?
האם כמוך עוד רבים או שאולי אחת?
מי חזק בית כנסת, או מסגד או כנסייה?
האם כבוד הרב המואזין או גברת נזירה?
למי פונה אתה ביום של רגעים קשים?
מיהו אלוהיך – אלוהים?

יום שישי, 1 ביוני 2018

מתכון לצ'יפס צהוב ומגניב - טעים בטירוף


חייב להעביר אליכם מתכון מדליק,קל ופשוט להכנה של תפו"א בתנור שהעביר לי קרוב משפחה שלי, וזה פשוט מעדן.

חומרים:

5 תפוא מקולפים ו3 בטטות
מלח
פלפל
כפית כורכום
5 שיני שום כתושות או אבקת שום
חצי כוס שמן זית
הכנה:

חותכים את התפו"א ואת הבטטות לפרוסות לאורך.
את שמן הזית והתבלינים מכניסים לתוך קערה ומערבבים,מכניסים את תפוא והבטטות לתוך הקערה ודואגים שהם יתמרחו טוב טוב בתערובת, מסדרים בתבנית, מכניסים לתנור בחום 200 מעלות ומחכים שישחים (בערך שעה)
זה יוצא קריספי וטעים .
וזהו...

קל ופשוט
תנסו ותהנו.
שבת שלום.

יום שלישי, 1 במאי 2018

מתכון לעוף בתנור - סוף הדרך


אחד המתכונים הראשונים שפרסמתי:

מתכון של חמותי ז"ל

מנה לארבעה סועדים:

4 כרעיים

לרוטב:
5 שיני שום כתושות
כף מיונז
כפית חרדל
כף דבש
כף מרק עוף
חצי כף מרק בשר
כפית פפריקה אדומה בשמן
מלח
פלפל
מעט כמון
חצי כוס יין אדום למי שאוהב ואז יש לוותר על חצי כוס מיים
כוס וחצי מיים חמים

אופן ההכנה:
 חותכים את העופות לשני חלקים.
 מערבבים את כל חומרי הרוטב ביחד בכוס וחצי מים חמים עד לקבלת רוטב סמיך,טובלים את העוף ברוטב ושמים בתבנית,לאחר שסיימתם יש לפזר את ייתר הרוטב על העופות  ולהשאיר סגור כשעה לספיגת הטעמים,כדאי לכסות בנייר כסף ואחרי שעתיים להכניס לתנור לשעה בחום של 180 מעלות.

ב ת א ב ו ן

יום חמישי, 12 באפריל 2018

מתכון מהיר לדגים לשבת

זה מתכון לדגים ממש טעימים בתנור:

מצרכים:
חבילת נסיכת הנילוס/סול
4 לימונים
4 גמבות
4 פלפלים צהובים
2 בצלים
4 שיני שום
חבילת כוסברה
כף מרק עוף
שמן זית
מלח פלפל
תיבולית קנור לדגים
חצי כוס מים חמים.
מלח
פלפל

איך מכינים:

סוחטים 3 לימונים,משרים את הדגים כשעתיים במיץ הלימון.
בינתיים משמנים תבנית בשמן זית,מפזרים את הכוסברה על השמן,חותכים את הגמבות והפלפלים לרצועות,מניחים שכבה ראשונה של הירקות על הכוסברה,מעל מניחים את הדגים.
חותכים את הבצל לפרוסות ואת השום לחצאים ומניחים על הדגים.
לאחר מכן מפזרים את ייתר הפלפלים והגמבות מעל הבצל והשום וכמובן בייתרת התבנית,אצלי תמיד הדגים ממלאים את כל התבנית.

ממיסים את התיבולית בחצי כוס מים חמים,מפזרים מעל להכל,כמו כן את כף מרק העוף,מלח ופלפל לפי הטעם (אני מעדיף מלח גס)
לאחר ששמנו את כל המצרכים,מזליפים שמן זית על הכל,חותכים את הלימון האחרון לחצאי פרוסות  ושמים לקישוט,למי שאוהב ניתן גם לסחוט חצי לימון ולמזוג על הכל.

מכניסים לתנור בחום 180 מעלות לשעה לערך,כל 20 דקות כדאי להוציא את התבנית ולהזליף שמן זית שוב,כך הדגים לא מתייבשים - מניסיון.

בתאבון!
מתכון מוצלח מאד ומנצח בכל ארוחת ערב.








יום שישי, 2 במרץ 2018

מתכוון לאורז מלא עם ירקות

זה מתכון שאנו מכינים קבוע והוא מאוד טעים:

מצרכים:

3 כוסות אורז מלא

6 כוסות מים רותחים

בצל גדול חתוך לקוביות

4 גזרים קלופים ומגורדים

5 שיני שום כתושים

3 פלפלים אדומים חתוכים(גמבה)

שמן זית לטיגון

2 כפות אבקת מרק עוף



אופן ההכנה:

מחממים את השמן.

מטגנים את הבצל עד לשקיפות.

מוסיפים את הגזר ומקרמלים קלות .

מוסיפים את השום והגמבות לעוד חמש דקות ומערבבים.

שופכים פנימה את האורז ומערבבים הכל ביחד לספיגת טעמים.

מכניסים פנימה את המים כאשר באחת מהכוסות מערבבים 2 כפות אבקת מרק עוף 
שופכים פנימה ומערבבים הכל.

מביאים להרתחה פעם אחת.

מכסים את הסיר על אש קטנה ומחכים עד לצמצום כל הנוזלים.

תמונות:

הגזר הבצל והשום:




עם המיים:



לאחר הצמצום:



מוכן:





אנחנו חולים על זה, זה ממש טעים והאורז ...מעדן.

יום שישי, 23 בפברואר 2018

אורז מלא עם כוסמת וירקות

יש בבית כוס כוסמת ו2 כוסות של אורז מלא,מה עושים איתם?

מערבבים עם ירקות ומבשלים וזה יוצא טעים טעים.....

מצרכים:

2 כוסות אורז
כוס כוסמת
6 כוסות מים רותחים
4 גזרים
2 בצלים
4 שיני שום
1 קולורבי
שמן זית לטיגון
כף וחצי אבקת מרק עוף
כף אבקת מרק בצל
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

את האורז המלא משרים במים שעה לפני ההכנה.

קוצצים או מגרדים או חותכים את הירקות,מחממים את שמן הזית במחבת,מטגנים את הבצל עד קצת לפני הזהבה,מוסיפים את הגזר ומערבבים.
לאחר כמה דקות מוסיפים את הקולרבי,השום וכוס כוסמת ומערבבים.
ממתינים עוד 3 דקות ומערבבים שוב,לאחר שראינו שהכוסמת השחימה מעט מוסיפים את האורז ומערבבים שוב לעוד כמה דקות על האש,נותנים לאורז לספוג את הטעמים.
בקערה מערבבים את  המים הרותחים עם התבלינים והאבקות ושופכים לתוך התבשיל.

מערבבים פעמיים וסוגרים את המכסה,על אש קטנה עד שכל המים נספגו.





כל הזכויות שמורות...

בתאבון!!!!