דפים

יום שישי, 16 בפברואר 2018

פשטידת פסטה קלה להכנה

הנה מתכון ממש נחמד ופשוט של פשטידה טעימה שהגבינות משאירות ועם של עוד בפה.

פרודוקטים:

1.5 ליטר מים
חבילת פסטה לא משנה איזו.
איך אפשר בלי
1 בצל 1שום ושמן זית.
גביע קוטג`
פטריות שמפיניון(או קופסת שימורים,או טריות לפי העדפתכם).
חצי כוס פרורי לחם מתובלים בטעם שאתם אוהבים(כן,כן אלו של השניצלים)
2 ביצים
200 גרם פרמזן לגירוד.(אפשר גם בלי אבל זה יותר טעים עם)
מלח
פלפל
אבקת מרק עוף או פטריות

איך מכינים:
מרתיחים את המיים בסיר,מכניסים את הפסטה פנימה,להוסיף למים כף שמן זית וחצי כף מרק עוף,מחכים עד שהפסטה מוכנה.
בינתיים קוצצים את הבצל,שום והפטריות,מזליפים שמן זית למחבת ומטגנים את הבצל,לאחר שהזהיב מוסיפים את השום והפטריות,מטבלים בחצי כפית מלח,פלפל לפי הטעם וחצי כף אבקת מרק עוף.
לאחר שהפסטה מוכנה מסננים את המים ומעבירים לפיירקס,אליה מוסיפים את תערובת הבצל,את הביצים,את הקוטג` ואת הפירורי לחם ומערבבים את הכל יחד,יש לשים לב שהביצים אכן התערבבו עם ייתר המרכיבים.
מגרדים את הפרמזן מלמעלה (לא להתקמצן)ומכניסים לתנור לשעה ב- 180 מעלות עד שזה נהייה קריספי.

מבטיח זה טעים בטירוף,ברגע שאני מוציא אותה מהתנור הילדים שלי אוכלים חצי ממנה על הדרך.

בתאבון - תהנו

יום שישי, 9 בפברואר 2018

עוד מתכון של דגים

הפעם בסגנון קצת שונה

מאז שעברתי לעבוד בקריית שמונה אני שואב בשקיקה מתכונים מיעל והם יוצאים טעימים טעימים.
אני אתן את המתכון אך לצערי לא צילמתי את המוצר המוגמר , לא הספקתי.
מצרכים:
4-5 פלפלים וגמבות חתוכים לרצועות
1.5 ק"ג של דג נסיכת הנילוס חתוך לרצועות רוחב
5 שיני שום קצוצות
3 גזרים חתוכים לרצועות
15 גבעולי כוסברה 
2 כוסות גרגירי חומוס קפואים של סנפרוסט\
2 פלפלי שאטה למי שאוהב חריף
כוס מים רותחים
שמן לטיגון 
כפית מלח
פלפל
כף כורכום או קארי
חצי כף פפריקה
חצי כף כמון
מיץ מחצי לימון


איך מכינים:
בסיר קולאז' מחממים שמן 
מכניסים את השום ומטגנים מעט, מוסיפים את השאטה, הגמבות, הגזרים והכוסברה ומערבבים מידי פעם.
בקערה נפרדת שמים כוס מים רותחים עם כל התבלינים ומערבבים.
מערבבים ומסדרים את הדגים בסיר.
מוסיפים את החומוס מעל ושופכים את המים עם התבלינים על הכל.
אם זה לא כיסה מוסיפים עוד מים עד כיסוי כל התבשיל.
מפזרים מעל עוד כמה עלי כוסברה ומשאירים על אש קטנה עד לצמצום הנוזלים לחצי.
תקשיבו זה לא יאמן הטעם הזה.
משהו באמת מיוחד.
תנסו.




יום שלישי, 9 בינואר 2018

שמלי או טישפישטי?


שני מאכלים תורכים טעימים, עוגות למעשה טעימות ומתוקות מלאות דבש.

מתכון:
חצי קילו סולת,
חצי כוס שמן,
לבן אחד,
סוכר וניל,
קינמון כף שטוחה,
חצי כוס סוכר,

לסירופ:
 2 כוסות סוכר, כוס וחצי מים, מיץ מלימון אחד להביא לרתיחה, להוריד את האש ולהמשיך 
לבשל עוד כ- 10 דקות (עד שהסירופ מסמיך מעט) בתיאבון,
 צ´ופאר לוס דידוס.

עוד אפשרות לסירופ:

כוס סוכר
כוס דבש
2 כוסות מים
מיץ מחצי לימון 
כף מי ורדים
וקינמון

מערבבים הכל יחד, אם זה סמיך מאד מוסיפים מעט מים.

אופים כ- 20 דקות בחום 180 מעלות, בעצם עד שזה נהיה חום זהוב, אני אוהב
את זה קצת שרוף, הטעם שונה. 
חותכים מייד מעויינים, ושופכים על זה את הסירופ הקר. 


בתיאבון, צ´ופאר לוס דידוס.

ללקק את האצבעות





יום ראשון, 7 בינואר 2018

עוף בסילאן - קל להכנה

המון זמן שאני רוצה לעשות את המתכון הזה,ראיתי כל מיני מתכונים ברשת וחיברתי לי מתכון משלי:
מצרכים:
10 כרעיים של עוף חתוכות.
למרינדה:
4 כפות סילאן
2 כפות שום מרוסק 
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'לי מתוק
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפות שמן
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית מלח
חצי כוס מים רותחים
פלפל.
אופן ההכנה:
מערבבים את החומרים של המרינדה.
תובלים את העוף ומסדרים על תבנית.
את התבנית מכניסים למקרר לשעתיים לתפוס טעמים.
מחממים תנור ל - 180 מעלות.
מכניסים את העוף עד להשחמה.
יצא טעים ברמות קשות....
תמונות:




מוכן:




יום שלישי, 2 בינואר 2018

עוגת פרווה לימונית טעימה

עוגת לימון טעימה ורכה 
עשיתי בשבת והילדים ליקלקו, מאה אחוז הצלחה
מצרכים:
2.5 כוסות קמח
3 ביצים
כוס וחצי סוכר
3/4 כוס שמן
מיכל קצפת צמחית 250 מ"ל
קורט מלח
קליפת לימון מגורדת 
2 שקיות אבקת אפיה
איך עושים:
מתחילים בהקצפה של הביצים עם הסוכר
ואח"כ מוסיפים את כל ייתרת החומרים
הבלילה מעט נוזלית, ככה היא צריכה להיות - זה בסדר
משמנים תבנית על השמן מפזרים 2 כפיות קוקוס
שופכים את הבלילה לתוך התבנית
לתנור שחומם מראש ל - 170 - 180 מעלות ל - 45 דקות
שימו בתוך התנור תבנית עם מים לריכוך העוגה
יוצאת סוף.
הילדים לוקלוקו


יום שני, 20 בנובמבר 2017

עלי בצק ממולאים במעורב - סיפור מתכון

שעות בין ערביים, באמצע ירושלים, היא יושבת לה בגן השעשועים שנמצא ליד בית הוריה, רוח סתיו נושבת בחוץ וריחות של אוכל מגיעים לאפה.
היא מזהה את ריחות החלות הנאפות בתנורי המשפחות, נזכרת כיצד אמא הייתה מכינה את הבצק, מתפיחה, מעשרת וקולה את צמותיה של החלות וכל יום שישי הייתה מנסה לעשותה גדולה יותר וטעימה יותר.
ריח הבישולים- הבמיה ברוטב העגבניות שכה אהבה ופתאום קלטה באפה ריח מוכר ולא הצליחה לזהות מהו.
החלה ללכת באזור הבתים וריח הטיגון עלה באפה, היא הציצה מהחלון וראתה את האשה עסוקה במעשה הבישול.

מתכון:
2 חבילות של עלי בצק
שמן לטיגון
1 קילו קורקבנים חתוכים לקוביות
2 קילו לבבות
חצי קילו טחול חתוך
1 קילו כבד חתוך
4 בצלים קצוצים
4 שיני שום
10 עלי כוסברה ונענע קצוצות
מעט קארי
פפריקה
קמון
מלח
פלפל
היא מחממת את השמן על המחבת הכבד והגדול, ממתינה שיתחמם, הבצל לאחר שנקצץ נזרק פנימה ולא הרבה זמן אחריו גם השום.
מכניסים את כל ייתר החומרים פנימה ונותנים לבשר ולתבלינים להתבשל ביחד ולמלא את הבית בארומה משגעת.

היא רואה את ילדיה מתחילים להגיע אט אט מחדרם בעקבות הריח.
אחרי שהכל התבשל יחדיו ותפס טעמים, היא נגשת למקרר ומוציאה את עלי הבצק,
היא פורסת אותם על השיש ומתחילה למלא אותם ולקפל.
היא מסדרת אותם יפה יפה ופתאום מרימה את ראשה ורואה אותה ומחייכת בפה מלא.

"את הבת של ריקי וניסים מהבית שהיה ממול נכון?

וואו איך גדלת, מה את עושה כאן? בואי הכנסי ואכלי עמנו".

היא מתיישבת ונהנת מהרגשת המשפחתיות החדשה, הילדים מייד התאגדו סביבה ושאלו עוד ועוד שאלות:
"היכן היית"?
"חזרת מאמריקה"?
"ההורים שלך נפטרו"?
"את לבד כאן"?
והיא מסתכל עליהם ועונה להם בסבלנות אחד אחד על שאלות
הארוחה מוגשת לשולחן והיא מתמוגגת מהטעם.

פתאום דוד הבן הגדול יורד מהקומה השנייה והיא המומה ,הילד הקטן הזה ששיחק איתה ביחד בילדותה הפך להיות גבר.
היא זכרה שאהבה אותו בסתר ליבה והרגש הזה נעור משנתו.
הקליק היה מהיר מאוד וההתאהבות לא אחרה לבוא.
היא חזרה לאהבות הגדולות של חייה.












בתאבון...

יום רביעי, 8 בנובמבר 2017

פשטידת....


למה בעצם קראתי לזה פשטידת ...?
כי זו פשטידה שיכולה להכיל איזה ירקות שאתם רוצים,אני אוהב כל פעם לגוון ולהשתמש בירקות שונים:

הנה המתכון לפשטידה של השבוע:
4 גזרים מגורדים
5 קישואים מגורדים
2 תפו"א מגורדים
1 בצל מגורד
5 שיני שום קצוצות
חצי כרובית מפורקת ביד לפרחים גדולים
כוס קמח מצה(שנשאר מפסח)
3 ביצים
4 כפות שמן זית
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית מלח גס
חצי כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
בתוך קערה מערבבים את כל חומרי ההכנה חוץ מהכרובית.
מכינים תבנית משומנת שעליה יש קמח מצה מפוזר.
את כל חומרי ההכנה מכניסים לתבנית ומיישרים,מכניסים את פרחי הכרובית מלמעלה ליופי(כמו בתמונה),

על כל פרח כרובית מפזרים מעט אבקת מרק עוף.

מחממים את התנור ל - 180 מעלות ומכניסים פנימה לארבעים דקות לערך,עד השחמה של החלק העליון.

הפשטידה תצא מעט רכה,לא לדאוג,לאחר הקירור היא מתקשה.
את הטעם אני לא יכול לתאר - פשוט נגמרה תוך יום!
קצת רוטב סויה מסביב ועם כל ביס טבילה וזה פשוט המממממממממממ